reklama

Październik 2012

aguga oj ja chodzę cały czas głodna, non stop coś jem. Właśnie zjadam od godz 10 mój 3 posiłek w postaci dwóch kawałków ciasta :sorry2: No i mam trochę problem w tym jedzeniem, bo biorę 2x dziennie żelazo, a powinno brać się je co najmniej pół godziny przed jedzeniem, no i nie mam kiedy bo co chwilę coś jem :zawstydzona/y:
anja no właśnie mnie by bardziej interesowała ta część praktyczna związana z porodem. Kurcze coraz bardziej zaczyna mnie to przerażać, tzn poród. Nie wyobrażam sobie w ogóle tego :baffled:

reklama
Belka szczerze to i mnie porod przeraza. Poprzednio mialam cc i teraz to jakby moj pierwszy porod jakby doszlo do sn :szok:.

Niby wody mi tez odeszly poprzednio i mialam skurcze. Tyle ze to ze stresu bo przy przyjeciu na oddzial nic nie wskazywalo ze porod sie zbliza a w nocy przed cc budzilam sie co 1h i odliczalam i moj stres spowodowal ze mi odeszly wody i zaczely sie skurcze. Ale to napewno nic przy tych wlasciwych

zobaczymy jak sie mlody ulozy, ostatnio byl miednicowo
Kuba tak cala ciaze przesiedzial

Krak superowe zakupy

Aguga mi 75g babka w laboratorium rozpuscila w taki kubku plastikowym (jak na grila sie kupuje) wiec przy 50 wez troche mniej wody.
A i mi zalala troche goraca, wymieszala i dopiero dolala zimnej bo mowila ze w zimnej sie grudki porobia

nie no mialam isc i siedze
wygoncie mnie

Ostatnia edycja:
emotion - ja też mam różne kłucia, twardnienia, ciągnięcia i inne cuda. Trudno zlokalizować skąd pochodzą bo może to być np ucisk na nerw, rozciągające się więzadła, stawy. Ja jutro idę do lekarza i mam nadzieję, że wszytko jest ok. Na twoim miejscu poszłabym wcześniej na wizytę bo przez te 3 tyg będziesz się martwić.

u mnie wczoraj ciężki dzień, przed 8 przyszli fachowcy wymieniać te rury od CO. Musiałam uciekać z domu bo był hałas i śmierdziało, 3 godziny siedziałam w parku a wiało jak ch....ra. Poszłam w tym czasie na badania, krew mam ok, toxo nie mam:-), za to znowu bakterie w moczu ale leukocytów brak:confused:. Zaczynam już wierzyć w te bakterie z reklamy Domestosa, które fruwają w łazience (to muszą być one;-))

Po tych 3 godzinach okazało się, ze panowie pomalowali rury i wali farbą, znowu wygnanie na godzinę.

Zasnęłam wieczorem jak zabita, w czasie wycieczki do kibelka o 2 w nocy poczułam w przedpokoju, że stoję w kałuży no i co sobie wtedy może baba w ciązy pomyśleć? Kurcze wody chyba mi odeszły, tylko jak:-) Zaświeciłam światło, przedpokój pływa, obudziłam męża i z pół godziny szukaliśmy źródła, w końcu zobaczyliśmy na ścianie nad drzwiami cieniutką plamkę, wilgotną - sąsiedzi z góry nas zalali:baffled: tylko chyba dużo wcześniej, bo jak odkryłam wodę nic już nie kapało a ściana była prawie such

dziś leżę i nic nie robię - mam dość

Jutrzenka - super portrety;-)

krak ale cudne rzeczy jak wy szalejecie my jeszcze nie mamy nic tylko oglądamy jak na razie boję się że nie zdązymy z tym wszystkim a jescze przeprowadzka nas czeka :no:

karola zazdroszczę mieszkanka z dwoma pokojami przynajmniej będzie dla maluszka ;-) gratuluję :-)

aguga ty o jedzeniu nie mów bo ja też ciągle głodna ale mam jakąś gulę w gardle i niby jeść chce się a nie można tyle stresów w tym miesiacu ze teraz mnie to dopadło i wychodzi na wierzch .

sandy ale masz zdolną córę :tak: pogratulować :-)

bellka ale ci fajnie :rofl2: morze ,plaża :-)

A mi tak młoda naciska ciagle na pęcherz że nie mogę :no: W niedzielę jak poszliśmy na spacer to musiałam do krzaków wejść bo już nie mogłam :zawstydzona/y:

Dzisiaj na wieczór pokłóciłam się z mężem nie uwierzycie o co:no: O pedałowanie na orbitreku powiedziałam tylko, że jego pedałowanie byłby wydajniejsze jakby pedałował wolniej, a dłużej i oczywiście królewicz się obraził. Już się nie odzywam może pedałować ile chce i jak chce:crazy:
Uśmiałam się, przepraszam:-D Ja za to, obraziłam się, bo na moje pytanie czy chce Ice Tea czy coś innego do picia do pracy odpowiedział mi "o mnie się nie martw, kupię coś sobie". Nie odzywałam się z godzinę, a później się popłakałam, że jestem niepotrzebna nikomu.
sonkaa piękne życzenia, takie od serca są teraz w cenie, w erze gotowców z netu :-)
vibeke wróciłaś w szeregi uczniowskie;-) Ja zaczynam swoją szkołę od sierpnia, ale u nas same mamusie uczestniczą. Co mnie ucieszyło, bo zajęcia od 12-14, czyli w godzinach pracy taty.
anć życze zdrówka dla córeczki oraz gratuluję prawka i witam w gronie kierowców:-)
Bellka miłego pobytu i pięknej pogody życzę:-) Czemu masz zakaz szkoły rodzenia?
krak8686 fajne zakupy:-) Jak na razie też czekam na poród w wodzie i mam nadzieję, że nic się nie zmieni, że żaden wynik badania mnie nie zdyskwalifikuje.
malinova tyle dziewczyny pisały o basenach w ogrodzie, a Ty masz w domu!! :-p

Miłego dnia!!

Jutrzenko ja mam to samo ,pierwszy poród cc i teraz jakbym miala rodzic sn to zielona jestem. Mi wogóle wody nie odeszły ani nie mialam skurczy bo mialam poród wywoływany a co teraz będzie????

Boże piszecie o apetycie a mi się w ogóle jeśc nie chce tylko bym piła.

Anć gratki z powodu prawka !!

Aguga nie podpisujesz żadnej umowy w streetcomie tylko się rejestrujesz i wypełniasz ankiety.

Karola gratuluje znalezienia mieszkanka!

Co do diety karmiacej to na poczatku tez uważałam przez pierwszy miesiąc a potem jadłam wszystko tym bardziej że mój mały nie miał żadnych alergii .

Wrócilismy własnie ze spacerku kupiłam cała siatę warzyw i będe obiadek pichcić szparagóweczka ,ziemniaczki i jajko sadzone ,ogórki zakisiłam na małosolne i bób na podwieczorek:)

Kurcze jakoś mnie brzuch ciągnie i dziwnie twardnieje ,dobrze że wizyta w poniedzialek:)

Krak, fajne te rzeczy kupilas :-)
Sandy, życzę sobie żeby moja córa też taka zdolna była jak Twoja :tak:
Malinova, rozmawialas juz z sąsiadami? takie zalania to są "plusy" mieszkania w bloku... :baffled:
Jeśli chodzi o jedzenie, to mi ost prawie nic nie smakuje. A dość często mnie przełyk pali np. jak zjem coś ostrego albo za bardzo jedzenie wymieszam (słodkie ze słonym i kwaśnym). Malox mi trochę wtedy pomaga. Już zaczełam mieć schizy że może Helicobacter Pylori mi się przyplątał, ale narazie staram się jeść mniejsze porcje i nie kombinować za bardzo ze smakami ;-) i jest w miarę ok.

A my właśnie wczoraj znaleźliśmy nowe mieszkanie i końcem lipca się przeprowadzamy:-D:-D:-D niby to tylko dwa pokoje ale ja jestem mega szczęśliwa:tak:
Gratulacje Karola z okazji większego M :-) Teraz to już tylko ja zostałam z małym metrażem ;-) Na pewno będzie Ci wygodniej wszystko rozplanować w mieszkanku i dziecko i Wy będziecie mieli więcej komfortu. U nas kwestia najważniejsza to tak ustawić łóżeczko żeby kotom nie zachciało się zaglądać do środka. I tak pewnie będą akcje a moja czujność będzie musiała być wzmożona. Najważniejsze żeby młode nie złapało uczulenia na sierść, z resztą sobie poradzimy.

reklama
krak super zakupy! Miałam wcześniej w poście napisać ale jakoś mi umknęło :zawstydzona/y: Fajnie że już te poważniejsze zakupy( fotelik i wózek) za Wami.
Mallinowa_paula a nie mogę do szkoły rodzenia przez te skurcze które miałam od 17 tc. No a z morzem to powiem szczerze to nie myślę jaka będzie pogoda tylko marzę już o gofrach i rybce :zawstydzona/y: No ale mam nadzieję, że padać nie będzie, żeby można chociaż pospacerować po plaży.
Jutrzenka to cieszę się że nie tylko ja jestem porodem przerażona :sorry2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry