uh ja juz po lunchu i pysznym pieczonym ziemniaczku z serem i fasolka, i teraz odiczam godziny do konca pracy
Aguga - naklejki przez internet, na Kiddicare.com, nie jestem pewna czy wysylaja do Polski, ale jesli cos sobie upatrzysz to zawsze mozemy na moj adres zamowic i przesle do Ciebie
Malinova - normalnie masz nerwy ze stali, ja bym chyba zawalu dostala, jakbym w polsnie (bo tak zawsze wygladaja moje nocne toalety) stwierdzila, ze odeszly mi wody
Mallinowa Paula - trzymam w takim razie kciuki za porod i dobre wyniki

a chcesz tylko porod w wodzie czy parcie tez? tzn. u mnie w szpitalu wyrozniaja dwa rodzaje porodu z woda: w wodzie - kiedy to siedzisz w basenia w trakcie skurczy, ale na samo parcie wychodzisz na lozko / podloge / gdzie indziej sobie zapragniesz

i do wody - czyli, ze w wodzie jestes nie tylko w trakcie skurczy tych poczatkowych, ale tez podczas parcia, no i Dzidzia rodzi sie prosto do wody
Nikamo - polozna mi mowila, ze na twardnienia brzucha i zlagodzenia Braxton icksow trzeba duzo pic caly czas, ponoc silniejsze skurcze i twardnienie brzucha jest spowodowane odwodnieniem, pokazywala mi statystyki, ze 60% dziewczyn trafiajacych do szpitala z objawami porodu przedwczesnego jest odwodnionych, poradzila, zeby pic PRZYNAJMNIEJ 2 litry wody dziennie (i to tylko wody, nie wliczajac w to innych plynow ani wody znajdujacej sie w owocach)
Bellka - no nad fotelikiem to sie dlugo nie zastanawialismy - najwazniejsze jest bezpieczenstwo Dzidzi i na tym sie nie powinno oszczedzac, a akurat ten zdobyl najwiecej punktow w roznych testach bezpieczenstwa, ale juz z wozkiem to sie naglowilismy, jest tyle roznych opcji teraz do wyboru, ze hoho, ale my wybralismy ten, ktory akurat dla nas bedzie najlepszy, wiadomo, trzeba wziac pod uwage rozne kryteria, gdzie sie mieszka, ile czasu podrozujemy komunikacja miejska, czy jest zwrotny wystarczajaco, czy nie jest za ciezki, czy latwo wpic fotelik samochodowy, no i nawet to czy jest dostatecznie wysoki (oczywiscie mowie o spacerowce), zeby nie trzeba bylo w kawiarniach / restauracjach przesadzac dziecka na ichniejsze foteliki (te okropne drewniane albo plastikowe bleh)
Sonkaa - super masz mala Madrale w domu

tylko pozdzdroscic ze tak sie ladnie rozwija

ale to tylko swiadczy o tym ile z nia spedzacie czasu i tez w jaki sposob spedzacie z nia czas

gratulacje
Anc - nie masz szansy zmienic szpitala?? nawet nie wiem co powiedziec...jestem w szoku, czyli co, ze nie mozesz np przy parciu byc w pozycji kucajacej czy na "czworaka"?? to tylko mozesz lezec przy partych? rzeznia jakas

przepraszam, ze ja tak prosto z mostu, ale to w dzisiejszych czasach nie do pomyslenia po prostu

bardzo wspolczuje i namawialabym na zmiane jednak...jesli sie da oczywiscie
tymczasem z pozytywniejszych wiesci - rok razem, gratulacje i wszystkiego najlepszego

jestem ciekawa czy nasz syn urodzi sie jeszcze przed czy juz po naszej pierwszej rocznicy
Majeczka - przede wszystkim porod w wodzie czy do wody? na porod do wody musisz znalezc wykwalifikowana polozna, ktora taki porod bedzie w stanie odebrac, poza tym, jesli jestes zdecydowana na znieczulenie wwo albo jesli porod bedzie wywolywane (pod oxy) to nie bedziesz w stanie urodzic w basenie, porod w wodzie mozliwy jest tylko z gazem rozweselajacym, sama woda zreszta dziala jak srodek znieczulajacy, kolejny punkt to to, czy odejda Ci wody przed szpitalem czy nie - jesli nie beda czyste, tylko np zielone, nie bedziesz mogla rodzic w wodzie, rowniez Twoje podwyzszone cisnienie albo spowolniona akcja serduszka Dzidzi sprawdzane podczas przyjecia na oddzial wyklucza porod w wodzie, wiecej nie pamietam, mam nadzieje, ze dziewczyny dodadza jesli cos pominelam