reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Październik 2012

karola no ja muszę skoczyć kupić dla mojej Wiki jakieś ubranko dla Wiki na rozpoczęcie a co do hurtowni na Kingi to się tez wybieram wózki pooglądać tylko że ja się teraz jakoś cykam jeździć po Krakowie samochodem i musi mój sobie dzień urlopu wziąć

reklama
o dzięki Karola za namiary, jak jechalam tramwajem kiedys to sie zastanawialam czy to jest czynny sklep, bo z zewnątrz nie wyglądał obiecująco:zawstydzona/y: skoro mowisz ze jest tam względnie tanio, jutro tam skoczymy :tak:nie denerwuj sie, szefowa męża jest kolejną potwierdzającą regułę :-p na pewno jest to wkurzające, ale co człowiek może zrobić? :-/ a Kozłówek dobrze kojarzyłam, bedziemy prawie sąsiadkami ;-)
Nikolaa gratulacje 30tc!

Ostatnia edycja:
Nikolaa ja dla odmiany za kierownicą czuję się świetnie.
Zapraszam na treningi jazdy po Warszawie.. :) parę lat temu jak nie znałam Wawki to zdarzyło mi się skręcać ze skrajnego prawego pasa w lewo!
Ale kierowcy się śmieli bo wiadomo "baba za kierownicą" :-D

jutrzenka, ja tak samo uważam, że p-kole to super sprawa i czasami żałuję, że Olek chociaż część wakacji nie może pochodzić, bo widać, że czasami w domu już wariuje. No i z obiadem to mega wygoda, bo tak jak mówisz nie trzeba szykować "pod dziecko". Tylko u nas problem, że Olek to straszny niejadek :-( i niekiedy nieźle się namęczę żeby coś zjadł.

Karola, fajnie, że mieszkano teraz większe, a do lokalizacji każdej można się przyzwyczaić. Zresztą z tego co mówisz (bo nie znam Krakowa) to wydaje się fajna, park obok więc na spacerki będzie gdzie chodzić, a jak coś samochód masz to wszędzie podjedziesz więc problemu nie ma, super :-)
A co do wielkości Malucha to moja Różyczka tak samo wychodziła ostatnio ciut mniejsza, ale z Olkiem miałam to samo, a urodziłam wcześniej. Zresztą ja tak ja Ty zawsze byłam patyczakiem i teraz pomimo, że mam już +6kg to jak ktoś pyta ile ważę to nie jest w stanie uwierzyć, ale przybywa mi kg regularnie, wyniki mam super i u mnie po prostu tak jest, że ważę ile ważę i nie jestem w stanie tego zmienić.

Malenstwo, super, że dowód już odebrany :-)

Mina, fajnie macie, a co jedno może "piwkować", a drugie "kawkować" :-) Ja ostatnio piję Bavarię jabłkową, smakuje jak oranżada :-):-):-)

Nikolaa, gratuluję tego 30tyg :-) już coraz bliżej :-)

jutrzenko - zdjęcia ogrodu wrzucę do naszej galerii :-) , ja też uważam, ze przedszkole to samo dobre :-), Majka je wszystko ( z surówkami włącznie) więc jest to wygoda i tez doceniam to, że nie muszę kombinować z jedzeniem, ja chciałam jej zrobić taką przerwę wakacyjną, po której pójdzie już do nowej grupy, będziemy "celebrować" pierwszy dzień (nowe szczoteczki, pasta, biało granatowy strój itp ) - nigdzie się w tym roku nie ruszamy, więc niech ma takie mini-wakacje - tak to sobie wymyśliłam :-)

a nasza drewutnia jest własnie typową drewutnią, ja ją zaprojektowałam, w zeszłym roku nam ja zrobili, ma ścianki zbudowane z drewna (takie deseczki pod kątem , żeby był przewiew , ale żeby deszcz nie zacinał i służy wyłącznie do składowania drzewa kominkowego :-), altankę, taka do posiedzenia mamy dopiero w planach :-)

znalazłam jej zdjęcie z ubiegłego roku, gdy była jeszcze w trakcie produkcji :-)

Zobacz załącznik 486909

mina wiesz ja ogólnie się nie boje jeździć ale z moją koncentracją jest dość kiepsko ostatnio i się przez to stresuję
sonka fajna ta drewutnia

Zrobiłam w końcu dzisiaj ten peeling kawowy , ale chyba za rzadki mi wyszedł bo przy okazji zachlapałam całą łazienkę.
Pytanie do dziewczyn, które stosowały: czy rzeczywiście zmniejszył wam ię cellulit? Jeśli tak to po jakim czasie stosowania?
Milego dnia :)

No ja uważam że faktycznie kondycja mojej skóry jest lepsza, ale też nie ma co oczekiwać na jakieś super efekty, bo z hormonami ot tak nie wygramy. Ja robię piling regularnie i nie narzekam na brak efektów bo jeszcze dodatkowo mam skórę jak pupcia niemowlęcia:tak:
Ja dzisiaj siedzę na wersalce i próbuję znaleźć siły na swoje mieszkanie :baffled: Jakoś ich brak. Mam już dośc spore problemy z oddychaniem, a wczoraj jak się połozyłam to tak mnie paliło że nie wiedziałam, czy to zgaga, czy może w klatce piersiowej coś od serducha:szok:

Paula - widzę, że klonujemy czynności :-)
Z niektórymi tak :-). Ja dziś dodatkowo układałam bibliotekę. Książki dziecięce jeszcze z moich lat na jedne półki, poradniki na drugą i tak tematycznie. Nanosiłam się troszkę teraz leżę.
Zrobiłyśmy też z mamą sok jabłkowo porzeczkowy (czerwone) z sokownika Zobacz załącznik 486944

i ja jestem tego samego zdania:-) a jeśli mamusia szczupła to dziecko też gigantem nie będzie:-D:-D ja się odżywiam zdrowo i regularnie ale zawsze byłam chuda więc nie ma się co cudów spodziewać że po takiej mamie i szczupłym i wysokim tacie będzie jakieś małe bambaryło:-D:-D a z tego co widziałam to Wy też do grubasów nie należycie:-D:-D takie geny:tak::tak:
Nie chcę straszyć, ale sama się boję. Moja teściówka ledwo 45kg waży, teść też szczupły, a mój mąż (teraz chudzinka) urodził się 4600!! :szok:
Znam też taką maleńką Włoszkę (niecałe 50kg), a syna urodziła 6kg. Zawsze się zastanawialiśmy w pracy jak ona to zrobiła i czy na pewno jej się coś nie pomyliło.
Mam jednak nadzieję, że mój synuś będzie wymiarowym niemowlakiem :tak: I Wam tego życzę!

Miłego dnia!

edit: Sonka piękny sen. Przypomniało mi się, że ostatnio mojemu mężowi śnił się nasz synek, miał bujną ciemną czuprynę i duże niebieskie oczy.

Dość mam już tego remontu, ciągnie się to i wlecze, a przy okazji bałagan, cały czas coś przestawiam z kąta w kąt. Na szczęście zostały już tylko płytki w łazience i ścianka obok zlewu, ale chłopaki pracują jakoś tak, że się ciągle mijają w tym tyg. Dodatkowo auto rodziców się zbuntowało i tata będzie naprawiał, przez co kolejne 3-4 dni w plecy.. Ja ostatnio jakoś opadłam z sił. Cały czas coś robię, ale męczę się i co chwilę siedzę i sapię :dry:. Czekam aż siły witalne wrócą!
Po tym wszystkim mam nadzieję, ze pójdziemy już jak burza :-p

Ostatnia edycja:
reklama
ja niedawno wrocilam
tak siedzialam i myslam co tu w domu zrobic i wymyslilam ze na zakupy pojade :-D:-D

zajechalam po mame i pojechalysmy razem.
tak chodzac po Carrefurze wymyslilam sobie obiad na szybko bo tak pachniach kurczak z rozna ze kupilam

w domu zrobilam sobie warzywa na patelnie z polowy paczkik, do tego prawie poloweczka kurczaka (byly male) i buleczka
mniam mniam, pojadlam

kupilam pare glupot i wrocilam :-D

- mnie ostatniio w Smyku w Warszawie jak ogladalam jakies 30 minut pajace i body i tylko przekladalam, odkladam zaczepil ochroniarz czy nie potrzebuje pomocy :-D, musialam na jakas mamełe wygladac :-D. Takze nie sprzedawczynie a ochrona jaka pomocna :-D

Mina dzieki, bylam dzis w Pepco ale tylko takie male mieli, jak bedziesz kupowac na allegro to daj znac od kogo to i ja sie skusze
A czym odciagasz powietrze?? Moj odkurzacz nie ma takiej dziury na wydmuch tylko takie krateczki, moze pompką do materacy :confused:

Sonka fajna ta drewutnia, ja mam 1000m dzialki wiec nie moge takich roznych bajerow robic. Chociaz mielismy 2000 ale polowe sprzedalismy :-D

Paula pomysl ze juz niedlugo bedziecie mieli super pieknie wszystko zrobione :tak:

Do góry