Witam z biało-ciapowatego Krakowa!
Pogoda nie nastraja zbytnio pozytywnie, chociaż w nocy fajnie się oglądało z maluszkiem widok za oknem...wszędzie biało..mmmm
P
My dzisiaj świętujemy, bo maluszkowi wreszcie odpadł pępuszek
Stwierdzam, że urodziłam małego żarłoczka...pokarmu mam tak a styk i chyba zacznę spożywać herbatki laktacyjne
Miłego!
Pogoda nie nastraja zbytnio pozytywnie, chociaż w nocy fajnie się oglądało z maluszkiem widok za oknem...wszędzie biało..mmmm
My dzisiaj świętujemy, bo maluszkowi wreszcie odpadł pępuszek
Stwierdzam, że urodziłam małego żarłoczka...pokarmu mam tak a styk i chyba zacznę spożywać herbatki laktacyjne

Miłego!
Niektóre kobiety bez wywoływania bardzo cierpią, innym idzie gładko wywoływany poród. Trzeba być dobrej myśli, mieć dobre nastawienie i już. U mnie np. po oksytocynie skurcze w ogóle nie były bolesne - bardzo to dziwiło cały personel. A wynikało z tego, że w gruncie rzeczy i tak nie rozwierała mi się szyjka macicy, więc co mnie miało tak naprawdę boleć? Także i tak zrezygnowali ze wspomagania oksytocyną, i podali mi ten żel na szyjkę. I potem rzeczywiście początek był bolesny, ale później poszło już jak z płatka, i naprawdę szybko i sprawnie. Ale jak widać każdy inaczej reaguje, bo u Emotion żel nie zadziałał tak ekspresowo jak u mnie. Generalnie pomoc medyczna jeśli chodzi o prowokowanie porodu, to jest właśnie oksytocyna dożylnie, żel, może też być masaż szyjki macicy, ale tego ja np. sobie nie życzę, bo bardzo boli.
No a jeśli nie ma innej opcji to zawsze jeszcze jest CC.
. A czemi vitaminy K nie dajesz??