reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Październik 2012

Witam nowe październikówki (dziwnie nam się ten miesiąc odmienia chyba nawet jako jedyny odstaje od reszty :-p)

Co do śluzu hmmm od kilku dni mam standardowo tak jak przed każdą miesiączką czyli mnóstwo mlecznego gęstego śluzu tak jak bym wycisnęła sobie klej z tubki i uczucie mokrości. Ponoć każda z nas ma inaczej więc kwestia indywidualna.

reklama
Witam się i ja a raczej my :-D
Jestem tu nowa wiec króciutko napisze o sobie :tak:
W piątek zrobiłam test no i wyszło ze jestem w ciązy staralismy sie o rodzenstwo dla naszej córeczki(za 2 tyg konczy 3 latka) 3 miesiace. obecnie mieszkamy w Irlandii Płn. I moze narazie to tyle :) Mam nadzieje ze mogę z wami posiedziec tu Oby nam te 9 miesięcy upłynęły w spokoju :tak:

Agnes, Magdus - witajcie dziewczyny, rozgosccie sie tutaj :) im nas wiecej tym weselej

Losiczka - widzialam wyniki, super wiadomosci, wielka radosc :) teraz juz mozesz sie spokojnie skupic na swojej kochanej Fasolce :)

Ja dzisiaj dzwonilam do mojej przychodni i umowilam sie na pierwsza wizyte z moja polozna, razem z moim K idziemy 21 lutego :)

ja tez mam takie uczucie "mokrosci", teraz sie juz do tego przyzwyczailam, bo wczesniej to latalam co chwila do toalety, zeby sprawdzic ;) oprocz tego, zadnych objawow, no czasem jest mi troche mdlo, ale tak sobie mysle, ze to chyba z wrazenia, kiedy sobie mysle, ze pod moim serduszkiem zamieszkala Fasolinka ;)

dziewczyny a bierzecie jakies witaminki dodatkowe? Ja od kilku miesiecy juz lykam Femibion 1, dzisiaj dokupilam sobie tez Mumomege z omega 3 i omega 6

pozdrawiam :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
agnes - kurcze ale suuuuuper !!! gratulacje!!!

magdus
- not o piąteczka =) ... mi też się udało za 3 razem :)

no wiec stan na dzisiaj hihi :
- lekkie mdłości ale nie dokuczliwe
- dużo śluzu
- bolące piersi
- dwie grubaśne krechy na teście zrobionym o 17:00

lori - ciągle mi się myli jak ktoś do Ciebie pisze to ja myśle że to do mnie :laugh2:

hej lorelain!

no mam nadzieję że zagoszczę tutaj na całe 8 miesięcy jakie zostały.

mi termin porodu wg OM wychodzi na 8.10.2012

z moich objawów to: brak @, śluzu dość dużo mam uczucie mokrości, brak apetytu, brak ochoty na słodkie co dla mnie jest nowością, trochę pobolewa brzuch jak na @ ale już co raz rzadziej, senność popołudniami i czasem mnie muli ale też głównie też wieczorami

a widzisz no mnie też bardziej męczy wieczorem...a mówią że niby poranne mdłości :laugh2:

w ogóle to myślałam wcześniej że bolą mnie piersi...ale nie ...myliłam się ... teraz to dopiero mnie bolą!

nikamo te upławy/duża ilość śluzu to chyba normalne. Ja też tak mam i muszę ciągle z wkładkami chodzić bo mam mokrą bieliznę :zawstydzona/y:
agnes magdus witajcie i gratuluję
krak ja narazie nie biorę żadnych witaminek prócz foliku, ale 6.01 mam wizytę u gina i zapytam się jakie witaminki by polecił.
A mnie dzisiaj pierwszy raz zmuliło jak poczułam zapach kotletów mielonych :baffled:

agnes - mnie w pierwszej ciąży tak szybko piersi nie bolały ... w ogóle objawy zaczęły mi się dopiero w 6 tygodniu ;-)

Bellka - kurcze coś z tym jest ... pamietam akcje w ciązy z Matusiem tak mi raz śmerdzialo mięso że wywaliłam całe zamrożone jakei miałam w lodówce bo myślałam że jest zepsute :sorry2::rofl2: .... a dzisiaj w pracy wszystko mi śmierdziało siarką :baffled: ... zauważyłam że muli mnei bardziej wieczorem i jak robie się głodna. jak coś zjem to przechodzi :happy:

reklama
Witajcie nowe mamusie i życzę spokojnych pozostałych 8 miesięcy:)
Kurcze u mnie ból piersi tragiczny wszystko mnie uraża ! No i dzis jestem potwornie wzdęta nic nie jadłam co by to mogło spowodować brr!
Jutro wizyta u gina aż się trochę denerwuje.
Miłego wieczorka!

Do góry