reklama

Październik 2012

lori81 Pierwszy dzień ostatniej miesiączki to 22 grudzień. Wg kalkulatorów na internecie wychodzi mi 27 wrzesień, ale lekarz powiedział mi że to ostatni wrzesień. Zostaję z wami bo tam jakoś dziewczyny bardziej zaawansowane a tu mi raźniej wśród was :)
-Lorelain- Ja zawsze uważałam się za taką w sam raz. A teraz zaczynają mnie cisnąć spodnie. Ciekawe ile przytyłam. Na szczęście lub nie, nie mam wagi w domu, ale czuję, że już jest coś na plusie.
Matko ja też się boję bo ja wpieprzałam do tej pory równo i widzę że nabrałam tu i ówdzie. Jak tylko dostanę zielone światełko od lekarza to idę na aktywną ciążę i wskakuje na orbitreka

Tunczyki - oh jak ja Cię kobieto rozumię bo wczoraj sama narzekałam na to że objawy mi przeszły...a dzisiaj juz mnie cały czas muli zwłaszcza jak się nawdychałam pronto :sorry2: ... może po prostu u ciebie jeszcze za wcześnie na objawy? ... bardzo dobrze że plamienia już minęły! :-)

aguga - no jasne że szybko zrzucimy, ale ja tym razem wiem jedno - od samego poczatku smaruje się kremem na rozstępy bo mam na tyłku a to jedyne miejsce którego nie smarowałam , tam gdzie smarowałam to nie mam :blink:

Ja również zaczęłam się smarować i widzę że jak posmaruję piersi to już mnie tak nie bolą i mogę sie w nocy wyspać spokojnie i wiecie co normalnie to początek a ja nie mieszczę się powoli w swoje staniki :no: Nie wiem co to będzie dalej.

A i mogłybyście nie straszyć tym słoniątkiem przyszłe dopiero świeże mamy :-p

reklama
Cześć dziewczyny :)
Dwa tygodnie temu dowiedzieliśmy się z mężem, że będziemy mieli dzidziusia:-D z czego cieszymy się BARDZO!! Nasz termin to ok. 01.10.2012 (tak wychodzi z obliczeń) ale on jest jeszcze do potwierdzenia przez moją lekarz. Nie mogę sie doczekać już następnej wizyty, która mamy zaplanowaną na najbliższy piątek. Mamy oglądać maleństwo i słuchać jego serduszka:-) W sumie półtorej tygodnia temu byłam na potwierdzeniu ciąży, ale było jeszcze za wcześnie i nie wiele lekarka mogła nam powiedzieć.
Tak się boję o to maleństwo, żeby zdrowo rosło i było wszystko dobrze. Jestem już po jednym poronieniu, które było w czerwcu 2011 r. i teraz boję się, żeby sytuacja się nie powtórzyła.
Pozdrawiam wszystkie Październikowe mamusie :-)

Czesć dziewczyny;
Witaj AnnButterfly:-D

Ja w poprzedniej ciąży jakiej 22 kg przytułam:zawstydzona/y::-(. Mam nadzieję, że teraz tak nie będzie.

A z objawów, to tylko kłucie w podbrzuszu. Na razie żadnych nudności nie mam na szczeście.

Ale dzis produkcja postów ale to super :)

Witamy AnnButterfly i trzymam kciukasy za Twoja kropeczkę :)

Ja przytyłam w pierwszej ciąży 12kg ale nie mialam za specjalnie apetytu za to po porodzie jak karmilam piersią jadłam za dwóch a mimo to po miesiącu wróciłam do dawnej wagi.

pesca ja tez @ miałam 22 grudnia tyle ze ja mam zawsze dlugie cykle stad termina na październik ale zobaczymy co gin powie.W każdym razie ja sie stad nie ruszam :)

AnnButterfly witaj:)

Lorelain śliczny brzuszek mialaś ,jak pilłeczka:)

Oj Boze piszecie o kilogramach :(( Ja przytyłam 26 kg i Bardzo cięzko było mi wrócić do poprzedniej wagi (niestety zostało mi parę kilosów) Teraz się bardzooo pilnuje i mam nadzieję że tak juz źle nie bedzie. Ja jezdzę cały czas na rowerku i lepiej się czuje.

Kobietki widzę że juz zaczęłyscie używac specyfików na rozstępy . Co możecie polecić?

Mi dalej jest totalnie niedobrze i nic juz na to nie pomaga:-(

nikamo - no niby imbir pomaga, ale mi to pomaga po prostu podjadanie czegokolwiek i popijanie coca-colą :sorry2:

mi się sprawdził krem mustella, tam gdzie smarowałam to rozstępów nie mam ... nie przyszło mi do głowy żeby sobie tyłek smarować i tam mi się zrobiły, ale już po tych 4 latach wyblakły i prawie nie widać ... już sobie ten krem zmaówiłam i mam jutro do odbioru w aptece. Dobry jest też krem ziajka i ewentualnie różne oliwki, ale ja nie lubię smarować się oliwkami. Do kąpieli fajne są żele z oliwką.

u mnie już po zajęciach logopedycznych, obiad zjedzony i nastał czas błogiego leniuchowania :sorry2::-p

Lorelain własnie słyszałam o Mustelli i pewnie go wypróbuje ,ja po ciazy nie mam rozstępów i oby ich i teraz nie było!

Kurcze u mnie nic się nie sprawdza ani podjadanie ani imbir .Jutro kupie cole może ona pomoze ,własnie gin mi też o niej mówił.

Lorelain piszesz o zajeciach logopedycznych ,ćwiczysz z synkiem? Mój dopiero cos zaczyna mówić ale ma kolezankę logopedę w pogotowiu jakby co:)

no muszę ćwiczyć z Matusiem żeby ładnie mówił a nie zniekształcał wyrazy :blink: ... ale my robimy generalnie różne ćwiczenia rozwijające... uczy się liczyc i czytać. Rozwiązuje różne ćwiczenia na kombinowanie etc.

reklama
Ja używałam zwykłego balsamu dla dzieci ,najważniejsze natłuszczać,czasami przecierałam chusteczkami nawilżającymi i żadnego rozstępu na brzuchu,ale na pupie za to wyszyły ehhhh
Ja zdrzemnęłam się po obiadku czego nigdy nie robię :wściekła/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry