Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Majeczka.. wszystko zależy od tego gdzie gin znacznik postawi na usg.. jeden piksel robi jeden dzień różnicy.. mój mi ostatnio pokazywał. W ciągu kilku minut dziecko miało różnicę 6 dni! więc spoko...nie wiem co myśleć o dzisiejszym badaniu, może mi pomożecie.. w ubiegły czwartek gin powiedziała mi, że już 8 tydzien rozpoczęłam ale nie podała żadnych wymiarów, tylko powiedziała, ze wiek i wymiary jest zgodny z OM.
dziś miałam USG u innej gin, która dokładnie okreslina wymiar dzidzi -> 1,3cm i stwierdziła że to 7tydzień i 4 dni.
Co o tym sądzić? aż 2 tyg rozbieżności?

u nas nie jest podstawowym badaniem tu cytologie robia na raka szyjki macicy i na 100% nie jak sie jestw ciazy. nie ma tu badan inwazyjnych zadnych nawet usg jest zawsze przez brzuch nigdy dopochwowo. takie mailam tylko raz jak mialam torbiel srednicy 5,7cm i ogladali ja dokladnie z kazdej strony w szpitalu ale to nie w ciazy;-)hej.
Azorek cytologia w ciązy jest jednym z podstawowych badaniem w I trymestrze ciąży. Pewnie moze wystapc plamienie ale mysle ze to nie jest niepokojące
Majeczka.. wszystko zależy od tego gdzie gin znacznik postawi na usg.. jeden piksel robi jeden dzień różnicy.. mój mi ostatnio pokazywał. W ciągu kilku minut dziecko miało różnicę 6 dni! więc spoko...
Dzięki Dziewczyny za wsparcie, leżę cały dzień i teraz rzeczywiście jakby lepiej, zobaczymy jutro.
A o cytologii w ciąży znalazłam teraz coś takiego:
"Cytologia w ciąży jest bardzo ważnym badaniem i powinna być wykonywana dwa razy: w I i III trymestrze (tzn. w okresie 1.-3. i 7.-9. miesiąca trwania ciąży). Cytologia jest prostym, bezpiecznym i bezbolesnym badaniem przesiewowym, które pozwala na wykrycie raka szyjki macicy. Rak ten należy do najczęściej stwierdzanych nowotworów u kobiet ciężarnych. Rak szyjki macicy w pierwszych stadiach swojego rozwoju jest całkowicie wyleczalny, czego, niestety, nie można powiedzieć o jego bardziej zaawansowanych formach. Dlatego badanie cytologiczne, które pozwala wykryć nawet przedinwazyjne, niewidoczne nawet dla wprawnego oka lekarza, stadia raka, jest tak bardzo ważne. Co istotne, przyszłe mamy nie powinny się w żadnym wypadku obawiać, że badanie cytologiczne zaszkodzi ich maluchowi, gdyż jest ono całkowicie bezpieczne, również w ciąży."