reklama

Październik 2012

Jesli chodzi o Paznokcie to jaczytalam ze nie ma przeciwskazan co do akryli zeli,
tylko jak juz sie rodzi to nie powinno sie miec wymalowanych - bo jak sie cos dzieje to pluytka zmiena kolor.

Ehhh ja dzis poza domem calutki dzien, ale leniuchowalam,
za to jutro od rana zajecia, pierw przeglad samochodu, a pozniej caly dzien sprzatyanie... bo jednak sie wyprowadzam od tych moich mrowek i moli :P Dzis dostalam klucze do mieszkania nowego i jutro musze posprzatac jak najwiecej zeby w weekend wszystko przewiesc. :-D

reklama
Dziewczyny posprawdzać forumową pocztę w sprawie zaproszeń do grupy,jeśli któraś z dłużej forumujących na pażdzierniku nie dostała zaproszenia , a pisała do Zapominajki pisać do mnie na pw.
Mamy z 2-3 dniowym stażem na wątku do grupy będą dołączone po odbycie "stażu " na wątku
PS
Ja teraz podesłałam Zapominajce listę udzielających się -przepraszam ,że dopiero dziś ,ale ten mój komp mnie dobija,jak pominęłam zasłużonych to z góry przepraszam

hey:) pomoradzcie mi cos.. pomimo tego , ze mam srake 2x dziennie. czyli zero zaparc to wyszly mi hemoroidy;/
co mam zrobic bo nie da sie wytrzymac. biore czopki i masc posterisan ale srednio dziala..
macie jakies sposoby?
Domowe leczenie i profilaktyka hemoroidów, przeprowadzone według poniższych wskazówek trwale zapobiega kłopotliwej wizycie u lekarza:

Leczenie zewnętrzne:

Nasiadówka czyli siedzenie z podkurczonymi nogami w wannie wypełnionej ciepłą wodą na 7-10cm. Według wielu fachowców najskuteczniejsza metoda walki z hemoroidami. Ciepła woda łagodzi ból i wspomaga przepływ krwi w okolicach odbytu - ustępuje obrzęk powiększonych żył. W wodzie można rozpuścić łagodny środek przeciwzapalny lub olejek leczniczy

Olejek Lawendowy
Olejek Jałowcowy z jagód
Olejek Rozmarynowy
Olejek Cytrynowy

Leki zewnętrzne w postaci kremów i czopków na ogół nie leczą hemoroidów ale skutecznie zmniejszają ból i obrzęk. Przy czym kremy i maści są lepsze, gdyż czopki nie pomagają w przypadku hemoroidów zewnętrznych i często także przy żylakach wewnętrznych - zwykle przesuwają się wyżej nie wywierając pożądanego skutku.

Maści doodbytnicze:
Aesculan - suchy wyciąg z kory kasztanowca
Esceven - gęsty wyciąg z nasion kasztanowca
Posterisan - martwe bakterie Eschericha coli i hydrokortyzol
Rutoven - trokserutyna
Sapoven T - wyciąg z nasion kasztanowca, trokserutyna
Venoruton - okserutyna
Czopki:
Hemorectal - sole bizmutu, tlenek cynku, kwas borowy, balsam peruwiański

Wywar z oczaru wirginijskiego obkurcza naczynia krwionośne i zatrzymuje krwawienie. Należy nasączyć nim wacik i umieścić w odbycie - jeden z najskuteczniejszych sposobów na zewnętrzne hemoroidy zwłaszcza krwawiące.

Wazelinę lub inny tłusty krem należy nałożyć wacikiem lub palcem na głębokość 1,5cm.

Biszofit to sole mineralne prehistorycznego pochodzenia. Można je stosować zamiast wazeliny lub kremów, często z lepszym skutkiem. Równie efektywna jest maść majerankowa.

Biszolin - żel z biszofitem
Maść majerankowa

Zimny okład. Przykładanie woreczka z lodem pomaga złagodzić silny ból towarzyszący zakrzepicy hemoroidów.

Okłady z gotowanej cebuli. Należy ugotować cebulę w całości, następnie pociąć w plastry i jeszcze ciepłą przyłożyć do odbytu aż wystygnie.

Polewanie naprzemienne kolan (gorąca-zimna) kilka razy po 8-10 sekund. W ten sam sposób można polewać prysznicem pupę stojąc w wannie lub brodziku, co poprawia krążenie w obrębie odbytu.

Ciąża sprzyja tworzeniu się hemoroidów - powiększona macica uciska naczynia odprowadzające krew z żył hemoroidalnych. Należy kilka razy w ciągu dnia kłaść się na lewym boku na około 20 minut, co zmniejsza ucisk na żyłę główną dolną.

POMOCNE ŹRÓDŁA

Hemoroidy - Krasowski Grzegorz, Kruk Marek

Ostatnio edytowane przez moderatora:
coś z tymi stopami jest..... początkowo myślałam że mi nogi puchną,wiadomo praca siedząca, gorąco, ale kiedy rano nałożyłam buty to aż musiałam palce podkurczać:szok:, ale na szczęście sezon sandałkowo - klapkowy zaraz się zacznie a po ciąży się zobaczy jeśli noga nie powróci do 37 trzeba będzie kolekcje wymieniać (super:-):-) ważne że powód się znajdzie niezależny ode mnie i nie będę miała wyrzutów:-D:-D:-D)

Witam Was dziewczyny, ja od rana już na nogach, dzieciątko w przedszkolu, wyniki małż mi odebrał i cieszę się, bo bakterie w moczu zniknęły, a bałam się, że będzie nawrót :-)
Na obiadek mam zupkę z wczoraj (botwinkowa - mniam) i zrobię jeszcze wątróbkę, wiem , że piątek, ale nie dam rady się powstrzymać wczoraj już kupiłam a marzy mi się od 2 tygodni taka z cebulką i jabłuszkiem ach, ach

W sklepie zapytałam sprzedawczynie, które spośród bułek są naprawdę pełnoziarniste i spośród kilkunastu wskazała mi ... dwie :-), kupiłam ...jogurtowe... i to moja nowa miłość :-)

ja już posegregowałam ubranka Miśka i brakuje mi jeśli chodzi o ubranka tylko kilku koszulek na sam początek zanim pępuszek się nie zagoi, zrobiłam już listę rzeczy potrzebnych poza ubrankami dla Miśka i dla mnie i powoli zacznę kompletować
U nas dzisiaj pięknie , choć ponoć przez weekend ma być tragedia, ale i tak się cieszę, bo posialiśmy trawę, więc przynajmniej nie trzeba będzie podlewać

marand - ja się wstrzymałam z zakupami butów, i tak był problem, bo od kilku lat chodzę tylko na obcasach, nawet sandały miałam takie na wysokim koturnie, a tu trzeba było przestawić się na płaskie sandałki co łatwe nie było, pomijając, że cała rosnę wszerz , to jeszcze skróciłam optycznie nogi , jak szaleć to szaleć :-)

malinova - znam przypadek, gdzie matka karmiła syna piersią do 5 lat a w przedszkolu miał się nie przyznawać, bo to wstyd (dla obojga) - to dopiero niezłe, ale uczciwie trzeba przyznać, że poza tym dziwactwem, to jest to dość wyluzowana mama, która nie będzie kwoką gdaczącą nad synusiem

A ja pamiętam pacjentkę po c.c ,która karmiła noworodka ,a 3x dziennie mąż przywoził jej 2 i 4 lotków też do karmienia .
Ale ta rodzinka miała też inne dziwactwa,tak ,że to karmienie z nimi to była pestka:-D

Hej kobitki :-)
Ale fajna pogoda słoneczko cieplutko szkoda tylko że od jutra zalamanie pogody :-(
Poczytalam co u was i zaraz biorę się za sprzątanie i sadzenie kwiatków na taras, wreszcie będzie kolorowo :tak:

Ja dzisiaj w lepszym nastroju bo wczoraj zawarliśmy rozejm z moim mężastym :-) pogadaliśmy sobie od serca ja mu powiedziałam co mi leży na sercu a on obiecał że sie poprawi :-p Miałam się przynajmniej do kogo przytulić w nocy ;-)

Dobra laski miłego weekendu życzę wszystkim :tak:

witam!!!!
a ja miałam dzid iść na badania ale zaspana zamiast siknąć do kubeczka siknełam do kibelka więc musze jechać w poniedziałek
dziewczyny co myślicie o takim sposobie wychowania?

moja szefowa kamiała syna do 3 roku życia, spała z nim w łóżku do 7 r.ż, za głowę się łapałyśmy bo czy dziecko rzeczywiście może miec takie potrzeby? czy to raczej matka nie potrafi pojąć, że dziecko dorasta? W dodatku u niej to syn, jestem ciekawa jak ta więź (dla mnie patologiczna) z matką wpłynie na jego dorosłe zycie i podejście do kobiet.

Mama karmi 3-latka. Okładka tygodnika Time zbulwersowała Amerykę

ja znam babkę co spała z synem do 15 roku życia:szok:
co do karmienia to już jak dziecko zaczyna mówić to moim zdaniem nie bardzo a jak już podchodzi mama daj cyca to już w ogóle myślę że rok to tak optymalnie ...ale wiem że u nas mnóstwo mam karmi i do 2 roku życia no cóż ich sprawa wolność Tomku w swoim domku ale dla mnie to troszkę nie smaczne .....

reklama
Witam Was w kolejny słoneczny dzień :-)
Patrycja, fajnie, że wszystko sobie wyjaśniliście, oby tak dalej :-)
My wczoraj z Olusiem pojechaliśmy na lody, a na sam koniec przytrafił nam się pech. Samochód stał na słońcu (nie wiem czy to ma znaczenie), i jak chcieliśmy już wracać to sam. w ogóle nie chciał mi jechać, tylko stał, a nawet lekko staczał się w dół bo droga pochyła. Okazało się, że padł akumulator (a światła na bank były wyłączone). Facet mówił, że tak może być jak samochód cały elektronika. Do domu wróciliśmy taksówką, a po południu teściu z moim tatą pojechali po ten samochód. Ale ile się nadenerwowałam póki nie wiedziałam co się dzieje, na dworze gorąco, Olek też się trochę przestraszył co się dzieje. No ale najważniejsze, że to tylko mała awaria.

Co do długiego karmienia piersią to też słyszałam o takich mega przypadkach. Kiedyś już parę razy w tv były nawet specjalne dokumenty na ten temat. Osobiście nie wyobrażam sobie czegoś takiego.

Zapominajko, fajnie, że do nas zajrzałaś :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry