reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2012

oj dużo się tu działo widzę w ostatnie dni
Azorek witamy po powrocie
Malinowa_Paula dobrze że tak szybko Cię wypuścili, niby wiadomo w szpitalu bezpiecznie i pod obserwacją, ale jakoś atmosfera domowa dużo lepsza :)
widzę że coraz więcej dziewczyn zna płeć, ja mam nadzieję za tydzień też już będę wiedzieć. dzisiaj idziemy w odwiedziny do znajomych z małą córeczką i wczoraj właśnie byliśmy jej coś kupić...ale śliczne te ubranka, takie słodziutkie różowe :) naszej dzidzi jeszcze nic nie kupiliśmy, tym bardziej różowego więc takie zakupy to była frajda :) a już niedługo będzie można zacząć dla siebie kupować...nie mogę się doczekać
pogoda dzisiaj koszmarna, zresztą wczoraj też...pół dnia chyba przeleżałam albo przespałam, masakra...

reklama
Malinowa_Paula - super, że już jesteś w domu;-)

Anć - uwierz mi że większość przyszłych mam ma tak jak Ty, ja też się ciągle martwię, przed każdym USG nie mogę się doczekać, a kiedy już tam idę to boję się że usłyszę coś złego, sama przerabiałam plamienia na początku i oczywiście najgorsze myśli w głowie, zwłaszcza że gdy ja leżałam z plamieniami to dowiedziałam się że koleżanka już 2 razy poroniła, każde ukucie, ból w mojej głowie rodził masakryczne wizje, ale codziennie sobie powtarzam że musi być dobrze i tej myśli się trzymam, inaczej chyba już bym wylądowała w wariatkowie

ja zaraz zmykam na imprezę urodzinkową do 5 i 3 latka, także do wieczora

Malinowa_Paula - dobrze, że już jesteś w domu. Ja już pisałam jakie miałam bóle w poprzednią środę i gdyby nie fakt, że tego dnia akurat miałam wizytę u gin to też pewnie bym pojechała do szpitala. Może Ciebie spotkało coś podobnego? Zresztą pobolewa mnie do dziś, wtdy rozrywało mnie od środka w całej miednicy łącznie z krokiem a teraz czuję każdą kość i każdy mięsień tak jakbym była mocno poobijana. Podono tak może boleć jak macica się powiękasza i może być to bardzo silny ból trwający nawet kilka godzin. Dopóki nie są to regularne skurcze, ból mija i nie ma krwawienia można być dobrej myśli. Tylko jak ból trwa 2/3 godziny to skąd człowiek ma wiedzieć, że się skończy?

co do strachu to u mnie raczej już panika, myślałam, że jak minie 1 trymestr będzie lepiej a tu kiszka. Do tego mam koszmary w nocy dotyczące dziecka i się nakręcam. Szkoda gadać.

pogoda do bani, ale od czasu jak odsawiałam dupka ani raz nie bolała mnie głowa - super.

rany dziewczyny,ja tez panikuje,zwlaszcza przed nadciagajacym polowkowym:/mam koszmary wlasciwie od poczatku ciąży i to jest męczące bo też mnie dodatkowo nakręca. powiem Wam ze chcialabym juz miec dzidzusia przy sobie albo moc byc przypieta do usg całą dobę a ciąży mam serdecznie dość,mam wrażenie ze jestem w niej wieczność:eek:

Pewnie wszystkie tak mamy. Wsłu****emy się w nasze ciało bardziej niż kiedykolwiek wcześniej, a tyle się w nim przecież dzieje! Trzeba zachować zdrowy rozsądek i tyle.
Ja tu taka mądra jestem, a sama nieraz panikuję:-):-) Czasem potem myślę, że wariatka jestem.
Któraś z Was wcześniej napisała, że wizyta u lekarza uspokaja ją na jakieś 2 tyg. Ja mam identycznie. Potem przez kolejne 2 odliczam do następnej wizyty:-D

* no i "wsłuchiwanie się" mi wygwiazdkowało, hehe...:-)

debi - dla mnie to też wieczność, strasznie mi się dłuży. Żeby chociaż był już sierpień. Jak ktoś z mojego otoczenia był w ciaży wydawało mi się, że to było takie raz dwa. Powiedzieli o ciąży i zaraz już było po porodzie.

erde - nie przeklinaj przy dziecku

dziewczyny wstawiam tu, a nie za kupowym bo nie wszyscy tam wchodzą a może kogoś zaintersuje.
wydaje mi się, że się opłaca, używany taki przyrząd kosztuje tyle samo co ten na merlinie

http://merlin.pl/Playskool-Przyrzad-gimnastyczny_Hasbro/browse/product/206,793494.html

Ostatnia edycja:
ja już pod koniec kwietnia miałam pierwsze bąbelki/ruchy dzidziusia.
kopniaki mozesa lekkie ale nie potrafię ich rozpoznać.
do 22 już niedługo odliczam zawsze do badan następnych. jakos one mnie tez uspokajaja.
u mnie juz polowa.
jak sie czujecie dzis?
ja jakos senna bardziej niz zwykle.

malinova ile ja bym dała żeby to było badanie u gin bez leżenia w szpitalu. Ja nigdy w życiu nie leżałam i tym większy mój szok! Dawki jedzenia głodowe, opieka żadna i tylko naokoło same ciężarne opowiadające o swoich problemach lub/i poronieniach. Wiecie jak to daje na łeb?!! Dodatkowo free wifi z zablokowanym wszystkim!! Dobrze, że mam net w tel. mogłam mieć z Wami kontakt.
malenstwo20 ja też dziś jakaś senna i szybko się męczę, jak szłam do apteki to jak żółw ;)

Malinowa_Paula dobrze,że jesteś już w domku,oszczędzaj się i będzie na pewno dobrze. Szpitalna dietka przeraża-to fakt,mi zawsze mąż dowoził obiad.Na korytarzu stała lodówka i trzymałam tam jedzonko na śniadanie i obiad.
Malinova ja dla drugiego dziecka nie kupię takiego przyrządu,bo synek miał i nie chciał dłużej jak dwie minuty poleżeć.
Maleństwo ja też zawsze odliczam dni do następnej wizyty i zaskakująco szybko one lecą.Nie denerwuję się jakoś tak jak na początku bo czuję regularne mocne kopniaki od mojego malucha. W nocy czułam uderzenia obok pępka
Dla reszty *****

reklama
malinowa Paula - super, że jesteś już w domku, kurujcie się i odpoczywajcie w dwupaku :-)

mina - ja uwielbiam tuńczyka i kilka razy jadłam go w ciąży, to chodzi o rtęć, którą może zawierać, ale bez przesady, puszka raz na kilka tygodni nikomu nie zaszkodzi

rede -ja własnie sie uspokajam na 2 tygodnie po wizycie, a potem nerwy... na szczęście to już jutro :-)

Do góry