reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2012

Hej Dziewczyny, czytam to forum regularnie ale zawsze mi coś przeszkadzało, żeby się odezwać.Mam nadzieję, że niedługo nadrobię zaległości we wszystkich postach :))
Widzę, że ostatni temat to kolczyki-ja też zamierzam poczekać, aż Mała zdecyduje sama czy je chce, ale muszę przyznać, że takie maleństwa słodko wyglądają z kolczyczkami ;-)

reklama
Olifka85 tak słodko wygląda :-)

po przeczytaniu Waszych postów, zdecydowałam, że kolczyki odłożę na później, za kilka lat. Może nie aż do komunii, ale poczekam te 3-5 lat

Ostatnia edycja:
Witajcie porannie. Kawka wypita. Energia mnie nosi. Zaraz chyba podłogi machnę. Na dobre im powinno wyjść;-)

Moja pierwsza córka też dostała kolczyki na chrzest i jeszcze sobie czekają na lepsze czasy.

Karola dzięki za odzew, mam nadzieję, że z Twoją Lilką wszystko ok i kontrole lekarskie wypadną wzorowo.:tak:
Ja dziś w szoku bo mały chyba się pomylił i przespał nam od 24 do 6 rano! I potem jeszcze do 8 przysnął...:szok: a może i się budził o 3 na karmienie tylko ja spałam jak zabita i mały się poddał;-).
Wczoraj się pięknie ubraliśmy, wyszliśmy w foteliku na dwór a tu się okazuje...deszcz..(od strony gdzie mam okna są ogródki i działki i nie widać za bardzo jak pada) tak się wkurzyłam, że to ubieranie i wszystkie zabiegi pójdą na marne więc się wróciliśmy, wpięłam tylko zamiast fotelika gondolę (jeszcze się mieści nawet) i dawaj w deszcz do biedronki. A jak wyszliśmy ze sklepu to przestało padać i poszliśmy jeszcze do parku:tak: Twardziele jesteśmy. Już czuć wiosnę w powietrzu, oby tylko nie była zbyt mokra, a na 10 marca (chrzciny Ignacego) zapowiadają nawet 15 st ciepła:-p
A co do kolczyków to się nie znam ale rzeczywiście wygląda to słodko. Moja kuzynka poszła kilka miesięcy temu ze swoją roczną chrześnicą, córką brata na spacer i mała wróciła do domu w kolczykach:-p. Trochę było pretensji rodziców i prosili,że jak dziewczyny pójdą sobie robić tatuaż to żeby jednak uprzedziły ;-) A mała wygląda super i w końcu nikt nie myli jej z chłopcem.;-)
Kaka miło Cię znowu "widzieć" :tak:
Olifka witaj :happy2:

Misza mój mały to zaskoczył chyba i mnie i siebie...wczoraj poszedł spać dosyć poźno jak na ostatnie dni, bo jakoś przed 22 i spał do 10:30:szok:oczywiście z przerwami na cycusia. Teraz znowu śpi po 2 godzinach zabawy.
Co do kolczyków to sama nie wiem, ja chciałam kiedyś mojej chrześnicy zrobić prezent i w 3 urodziny poszłam do zaprzyjaźnionych kosmetyczek i niestety wyszłyśmy z jednym przebitym uszkiem:) Mała się przestraszyła odgłosu pistoletu i za nic nie chiała dać drugiego uszka. Do dzisiaj ma jedną dziurkę:)
Co za pogoda za oknem, dizisiaj chyba odpuszczę spacer z małym...

widzę, że i wasze maluchy ładnie dziś spały, Nataniel spał od 20 do 5.00 bez przerwy na jedzenie a potem jeszcze pospał do 7.00. już drugi dzień ładnie śpi w południe, wczoraj pospał 3 godzinki (a ja z nim) a dziś prawie 2 :) mam nadzieję, że tak już zostanie.
co do kolczyków, to gdybym miała córeczkę to zaczekałabym aż sama by chciała mieć kolczyki.

Moja Loriśka przesypia całe noce od 3-go miesiąca, pewnie wczesniej już by tak ładnie spała, ale ja niedoświadczona mama, chciałam dziecku "pomóc" i dawałam jej mleko antykolkowe od urodzenia i jeszcze do tego koperek do picia co działało na jej brzuszek bardzo pobudzająco. Ja byłam pewna, że mała ma kolkę i do tego refluks dziecięcy a wystarczyło zmienić mleczko na polskie Bebiko, czasami je zageszczać kaszką, albo kleikiem (tylko nie za często bo wtedy ma gazy:/) odstawić herbatkę koperkową a podawać rumiankową i dziecko śpi jak aniołek :)) W dzień jest za to bardzo aktywna i śpi średnio co póltorej godziny do 30 minut, i je 150 mm co godzinę najwyżej dwie, czasami ją uśpię na dwie- trzy godzinki jak się z nią położę , ale nieprzespane noce (odpukać) mam dawno za sobą :))

ale przechwaliłam tego mojego kawalera, obudził się o 12 w nocy i nie chciał usnąć z powrotem. godzinę z nim walczyłam żeby usnął ;/

reklama
Do góry