reklama

Październik 2013:)

A ja karmiłam starszą córkę 9 miesięcy aż sama odrzuciła pierś. nie czułam się do niej uwiązana, jedynie na samym początku a później jak miałam gdzieś wyjść to ściągałam mleko i ktoś inny mógł nakarmić a poza tym później dochodzi inne jedzonko więc i tego karmienia piersią coraz mniej. No i w nocy trochę wygodniej :-) Oczywiście nie mówię źle na temat karmienia butelką, każdy sposób jest dobry, oby tylko nasze maluszki głodne nie chodziły

A to moje pociechy, starsza 5 latek skończyła a młodsza 4 ale miesiące :-)

. P1070226.jpgP1090401.jpgP1090427.jpg

Załączniki

• P1070226.jpg
    P1070226.jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 102
  • P1090401.jpg
    P1090401.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 79
  • P1090427.jpg
    P1090427.jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 80
reklama
Młoda Mama witaj :tak:

martOocha Stella jest cudowna, dużo zdrówka z okazji 5 m-cy U nas jeszcze daleko, do 5 Kuba dopiero z 27 dnia miesiąca

Carla to życzę szybkiej sprawy w sądzie. Teraz z remontem będzie ciężko, ale jak skończą, wysprzątacie i będzie super, ja lubię, nawet jak delikatne odświeżenie jest mieszkania, z chęcią się wtedy przebywa w takim pomieszczeniu :tak: Kuba też nie jest zbyt skory do pracy, ale wszystko w swoim czasie...

U nas dziś był wypadek, Kuba sturlał mi się z sofy na głowę, żeby nie było siedziałam obok niego i szukałam wkładki do stanika, usłyszałam puknięcie o podłogę, patrze a on na głowie stoi...O ludzie...:szok: Na szczęście delikatnie, ale mam nauczkę. Najbezpieczniej na podłodze!!!!

Filipa karmiłam 1 rok i 2 mc-ce i dobrze nam tak było. Po 9 miesiącu ssał pierś tylko przed snem, ale potrzebował i sam bez płaczu odrzucił, a jak będzie z Kubą czas pokaże...

martoocha gratulujemy 5 miesiecy :) Strasznie szybko rosna nasze maluchy.
Mloda Mama witaj :) Ja tez bylam dosc mloda jak zaszlam w ciaze z Sara - 21 lat mialam. I tez czulam sie zupelnie gotowa. Znam jedna 18latke mame, ktora swietnie sie ze swojej roli wywiazuje. Pewnie czasem Ci ciezko ze szkola itp - dobrze, ze rodzice pomagaja. Mnie to uratowalo na poczatku macierzynstwa, zwlaszcza ze bylam sama wtedy.
Carla to dobrze, ze pachnie - Zuza pachnie przecietnie, ze wzgledu na ulewanie ;)
Chociaz - zauwazamy duza poprawe w ulewaniu, Prawie juz jej sie nie zdarza, glownie sie slini. A nie wierzylam, ze kiedykolwiek przestanie chlustac na wszystko dookola. Wciaz jest na mleku AR i to chyba mocno jej pomoglo, bo teraz nawet jak uleje to kilka kropelek.

A Mloda sie uspkoila - moze to rzeczywiscie skok rozwojowy, bo dokladnie tego dnia kiedy skonczyla 19 tygodni wrocilo wszystko do normy. Spokojnie spi, bawi sie sama znowu. Tylko niestety na godzine 4-5 nad ranem ustanowila sobie "kupa time" i potem ciezko nam juz zasnac - z 20-30 minut potem sie kreci w lozeczku jeszcze.

Agitatka wypadki sie zdarzaja :) Mi sie zdarzylo raz Zuzki glowa uderzyc w stolik :/ To wtedy jak mialysmy rota, lezalysmy na kanapie - ja padnieta - i nagle zebralo mi sie na pawia. Chcialam ja szybko odlozyc, zeby nie zwymiotowac na nia i wszystko dookola no i stalo sie :/
Aniula piekne masz dzieci :) To u Ciebie podobna roznica wieku jak u nas.
Btw. czy Twojej corci zdarza sie jeszcze beczec a czasem histeryzowac bez wielkiego powodu? My caly czas sie z tym borykamy i nie wiem czy kiedys sie to skonczy :/
Mój mąż jest z kolei fanem milanu - na urodziny dostal 3 koszulki druzyny - dla siebie i dla dzieci. Wygladaja uroczo :)

W rossmanie promocja na sloiczki babydream - 2,99 za duzy sloik. Kupilismy kilka - sprawdzilam sklad i w wiekszosci sloikow jest ok - tylko jedno danie bylo solone :/ Nie kupilismy tego oczywiscie.

martoocha jak Wam sie sprawdza enfamil? My chcemy przejsc niedlugo na to mleko, bo bardzo podoba mi sie sklad. no i duza puszka wcale nie wychodzi drogo., zwlaszcza w internecie. Przechodzilabym juz teraz, no ale za kilka tygodni zmiana na "dwojke" wiec nie chce zmieniac 2 razy.

dzis bylam u mamuski i wrocilam po 21 ;]
maluszek usnal 10 min temu masakra myslalam ze dzis juz wgl nie usnie ,,,
a o to zdjecia mojego urwisa ;)
Zobacz załącznik 614036Zobacz załącznik 614037

u mamy po porodzie bylam 2 tyg zeby mi pomogla ale pozniej juz dalej mieszkalam z moim Ł mamy wspolne mieszkanie bez rodzicow i cale szczescie przynajmniej dziecko mozemy wychowac tak jak bedziemy chciec i nikt nie bd sie wcinal ;)
Ł pracuje ja tez mam macierzynski ale chodze do szkoly zostalo mi jeszcze 1,5 roku . daje jakos rade ;)

Ostatnia edycja:
Witam w piękny słoneczny dzionek!!! jak ja lubię taka pogodę, normalnie wiosnę czuć. Na balkonie w doniczce zielenią się listki tulipana i żonkili, jeszcze trochę i zaczną pojawiać się pączki :-) Dziś w planach urodzinki u siostrzeńca, 8 lat więc starsza córka doczekać się już nie może.
charlene moja teraz przechodzi dziwny etap, potrafi się dobrze bawić a za chwile idzie w kąt i płacze, jak ją pytam o co chodzi to przez łzy mówi że nikt jej nie lubi, nikt z nią się nie chce bawić i nikt się nią nie zajmuje. I nic ją w tym momencie nie przekonuje, wmawia sobie po prostu. No i bardzo pyskata jest, stawia się na każdym kroku choć wie że i tak z nami nie wygra. Należę do mamusiek które są twarde i konsekwentne :-) U niej nie ma odpowiedzi Tak na moją prośbę tylko zawsze jest jakieś Ale... wierze że kiedyś wszystko minie.

Charlene - Dawid ma to samo z kupą, nawet pora podobna. Kilka ostatnich nocy musiałam też wstawać i go odwracać z brzucha na plecy, bo wybudzał się i marudził, a sam jeszcze nie potrafi sobie pozycji w nocy zmienić. Mam nadzieję, że to chwilowe, bo byliśmy u mojej mamy, więc spał w innym miejscu, teraz w swoim łóżeczku może będzie mu wygodniej. Musieliśmy też kąpiel przesunąć na ok. 18.00, bo zaczął nam zasypiać na noc już między 19 a 20. Tyle, że wstaje wcześniej, bo koło 7, zje i po jakimś czasie jeszcze dosypia z godzinkę jak dobrze pójdzie. Dziś ma jakiś senny dzień, bo co chwilę drzemie, raz nawet 1.5 h ciągiem spał, a to mu już dawno się nie zdarzyło. Dziś kończymy 19 tygodni ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry