reklama

Październik 2013:)

Więc osobno od siebie :)

U mnie wszelkie objawy ustąpiły- nie wiem jak u Was- bo nie moge doczytac;/ brzuch mi wywalilo w zeszlym tygodniu i jestem w szoku! jest ewidentnie ciązowy !!! czy ktraś z WAS ma juz brzuch??????/ ja jestem w szoku- jutro ide po spodnie ciązowe - ale waga stoi jeszcze miejscu- tylko kgposzedl w gore!

w piątek mam badania prenatalne- 5 tygodni nie widzialam Groszka- nie wiem co u Niego- czy wszytko dobrze - ale stram sie myslec pozytywnie- i wierze ze na badaniach tez wsyztko wyjdzie dobrze:) dzis musze zadzwonic do krankenkassy zapytac czy mi pokryja badanie czy musze sama placic- mam nadzieje ze pokryja:)

a jak u WAS??? Juz niektore z nas przekroczyly magiczna bariere pierwszego trymestru! super! tak sie ciesze ze mimo przeciwnosci grono nas ciagle duze i ciagle sie powieksza!!- zarowno w nowe Ciezarowki jak i w wieksze brzucholki:)

reklama
die perle daruj sobie to czytanie, ja nie dałabym rady tyle nadrabiać. Brzuch ja mam już od jakiegoś czasU:) Co do objawów....myślałam, że minęły, ale jednak dają o sobie jeszcze znać....

Witaj Die Perle :)
U nas Święta bardzo leniwie..nowy mój objaw (od jakiegoś tygodnia) to TOTALNY brak sił- tylko leże i co jakis czas śpię.
Co do nudności- prawie całkowicie zanikły. Wymioty pojawiają się co 5 lub 6 dni (kiedyś parę razy dziennie)- więc to chyba oznaka 'wejścia' w ten 'lepszy' okres:tak:.
Czekam jeszcze tylko na przypływ energii.
Ja USG prenatalne mam 8-mego a dziś badanie krwi miałam + oddałam mocz.

Brzuszek- leciuteńko wypukły.. ja zawsze miałam wręcz wklęsły brzuch, więc może dlatego tak wolno rośnie. Na wadze mam na razie -2kg. Zapewne przez objawy 1 trymestru..

die_perle - z pewnością nie musisz wszystkiego nadrabiać, bieżąca rozmowa zawsze zahacza o to, co już było, tak więc na pewno będziesz nadążała i rozumiała o co chodzi :)
Mi dolegliwości mam nadzieję minęły na dobre. W piątek i sobotę spędziłam dni w łazience, ale to raczej z powodu skórki pomidora, która nie dała mi żyć :P Po świątecznych wyżerkach brzuch już ewidentnie widać, nawet w lekkim płaszczu wiosennym :) Pewnie za parę dni wróci do "normalniejszych" rozmiarów, ale już nie będzie płaski, jak niedawno. (z resztą cieszy mnie to, że powoli widać, że rzeczywiście ktoś się tam ulokował :P)

ja Wam powiem ze jak zobaczylam ten swoj brzuszysko to popedzilam na wage- bo pomyslalam ze to swiateczne obzarstwo daje +5 do masy...ale sie okazalo ze waga stoi w mijesu praktycznie a tutaj maly bębenek:)

Ja nawet jestem taka energiczna - i czuje sie w posiadaniu wiekszych ilosci energii niz w poprzednich miesiacach mimo to zaczynam odplywac okolo 19-19:30 :P

w moim rodzinnym miescie w niedziele spadlo tyle sniegu ze drogi byly prawie nieprzejezdne! srodek zimy mowie wam- a wczoraj przyjechalismy do Hannoveru a tutaj slonko siweci na calego sniegu nie ma i wiosna niemsialo ale żądzi :)
w koncu tez wyspalam sie w swoim wygodnym łóżku :)

Die perle u mnie też już brzuszek widoczny, aż jestem w szoku, bo przy pierwszej ciąży jakoś później zaczął rosnąć... ;) ale wiadomo każda ciąża inna :) objawów mdłościowych brak od samego początku, więc jest bardzo dobrze:) a wizytę mam dopiero 18 kwietnia, wiec jeszcze chwila czasu

Hejka, witam sie poswiatecznie.:-)

Dziewczyny ze zgaga, co prawda nie wiem czy mozna to w PL tez dostac, ale mnie lekarz polecil Riopan. Rewelacja. W pierwszej ciazy uzywalam gaviskon w tabletkach i tez dzialao. Moze warto popytac sie w aptece?

Trzymajcie kciuki bo ja po poludniu mam wizyte u lekarza i jestem nieco zestresowana. Poki co siedze w pracy i nijak nie moge sie skupic.

Ostatnia edycja:
Paulinek ja dziś też "uderzam" do lekarza i od rana na wszystkich się wyżywam - jeszcze baba z ZUS mnie denerwuje, bo ciągle dokopuje się do jakiś nieścisłości i ociągają sie z wypłaceniem mi za cały luty chorobowego;/ Co za kraj....
Kurcze mi brzuch tez zrobił się większy, ale ja to się śmieję, że to bardziej od jedzenia - bo ja nie jem, ja wręcz pochłaniam ;D Ale mam to w nosie - ta moja dzidzia to i tak taki Fighter jest, nie jej wina że matka ma wrogi organizm ;/ To chociaż jem ;)

reklama
Ashlee ja to taki brzuch mialm w 7 miesiacu poprzedniej ciazy:P no ale niby w drugiej szybciej wyskakuje- ale tak jak wszystkie piszecie ze to fajne jest! nie dosc ze jestesmy ciezarne to jeszcze widac- bo ja to w pierwszej ciazy jak nieciezarna cala ciaze bylam- w tramwajach nikt mi miejsca ustepowac nie chcial a jak prosilam o miejsce bo w ciazy - to sie patrzyli krzywo i gadali ciekawe gdzie ta ciaza..a teraz sobie bede bębenkiem torowac miejsce a co!

Tosienka Paulinek-KCIUKASY ZA WASZE DZISIEJSZE WIZYTY KONIECZNIE SIE ODEZWIJCIE CO I JAK I MALUCHOW!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry