reklama

Październik 2013:)

mam ochote na frytki...z majonezem najlepiej...tylko pytanie czy to ja mam tę ochote czy Groch???Zobacz załącznik 551270

frytki.jpgDobra u nas dezyja obiadowa zapadła- sałatka z grillowanym kurakiem i pieczywo czosnykowe:P Mąż mi własnie zakomunikował że dziś ma trening- więc nie ma sensu gotować nic wiekliego bo wtedy zazwyczaj jemy taką obiadokolacje:)

Landrynka- herbatke sobie zrobilam bo to zdjęcie mnie natchnęło :)

Moj kot zwymiotował...kłaki gubi ciągle i jak sie wylizuje to połowe futra zjada i sie zatkała tymi kłakami i paw.....

mam lenia jak niewiem co...sterta prania do poskładania lezy..a ja udaje ze niewidze;/

Pannacota- gołabki- mniam- lubie strasznie zwłaszcza z sosikiem pomidorowym!

na weeknd sie chyba zasadze na pierogi ruskie:)

Własnie przyszedl listonosz z pakunkiem od mojejkasy chorych dostałam wielki segregator- runda wokól ciąży- wszytko co powinnam wiedziec o ciazy, badaniach, porodzie i przepsiach- supewr- teraz bede sdostawac materiały na bierząco:) bardzo fajne nawet nie wiedzialam ze to tak działa:)

Załączniki

• frytki.jpg
    frytki.jpg
    42,9 KB · Wyświetleń: 51
reklama
Kamea ja ci powiem, że termin przyzwoity jak na Polskie realia. U nas na śląsku po 13 lat ludzie czekają. Zresztą tu na do wszystkich specjalistów są najdłuższe kolejki z całej Polski, bo ludności kupę, a NFZ Warszawski mało kasy daje.
Aniula witaj na naszym wątku i się rozgość.
Die_perle ja mam dziś na obiad żur:)) ale to nie wiosenne i lekki obiad. Polecam młodą kapustę z koperkiem.

Ależ mnie dziś spanie wzięło, gdyby nie telefon z przychodni czy potwierdzam jutrzejszą wizytę na usg genetycznym, to bym do 12 spała. Śnił mi się drakula i Piotr Żyła. Nie chciejcie wiedzieć dokładnie co i jak;-)
Mój mnie wkurzył i polazł do pracy. Eh nic mi się nie chce. Lody sobie dziś kupiłam koralowe i zaraz je zjem.

aniula moja córcia ma na imię Oliwia tylko mówię Olcia :-). Jak masz dobrze, ze zje w przedszkolu i spokojna jesteś. Moja ledwo co wyjdzie z przedszkola to już woła o jedzenie. Jej ani żywić ani ubierać :-D:tak:;-). Wczoraj popołudniu u babciu była i zjadła 2 talerze zupy, bułka i coś tam jeszcze ledwo do domu doszła zjadła z nami spaghetti :-).

Deli ja na swoja Oliwe mówe Meguta- w sumie mąż tez- nie mam pojecia dlaczego i kiedy została przechszczona na MEGI ale jakoś tak wyszło i w domu jest nasza Megi Megutka:P a jak mi sie zdarzy powiedziec Oliwia to ona cała spięta jest - i pyta co się stało- bo myśli ze wtedy jest coś nietak:P

młoda kapustka z koperkiem..jami jami!!!!! idzie wiosna i normalnie -mam ochote na kalafiora, fasolke spzaragowa z bułeczką brokułki...jejuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuide cos probic bo normalnie ejstem do dupy dzis- dobrze ze kurier sie zjawil bo sie przynajmniej ubralam w ubranie....

Deli canelloni mniam. u mnie tylko ja to lubie jesc wiec nie robie. U nas dzis na obiad wczorajszy... mizeria ziemniaki i udka z pieczarkami.

Takhisis ja tez nie lubie zalegających w kolejkach ludzi.
Podoba mi sie tutejsze rozwiązanie w przychodni.
Umawiasz się na godzine. Rejestruje sie przyjście i monitorek wzywa do lekarza z poczekalni...
Nawet na krew ta sama zasada działa.

Die_perle dobre podejście do wieku... 18sti są najseksowniejsze:P

żabcia...:szok: 9 ta... toż to szok... może dziecie zrozumiało że mama musi odpoczywać:)
Zarejestrowałaś się juz do położej? Czy coś mnie omineło?

Pannacota a ja bym ci te gołąbki pomogła jeść... mniam...

Landrynka mam wizytę 22 kwietnia także już bliżej niż dalej tylko nadal żal usg które mnie ominie:-(

Moje dziecko mnie podskubuję zaraz muszę spróbować mu wcisnąć obiadek i może spać wygonić a jak nie to niech siedzi wyszykuję się i wyjdziemy na spacerek.

czesc Dziewczyny,

Witam po dlugiej nieobecnosci. Wczoraj ujawnilam sie w pracy wiec teraz moge na oficjalu pisac do Was na przerwie lanczowej a wtedy tak na prawde mam najwiecej czasu. A jak u Was pochwalilyscie sie w pracy czy jeszcze zwlekacie?

Die Perle - u nas pierogi ruskie byly w zeszly weekend. Jako ze to duzo roboty zawsze umawiam sie ze szwagierka i angazujemy wszystkich do pomocy. Tym razem maszyna zarobila ciasto, ja walkowalam i wykrawalam krazki, nasi mezowie + tesc i bratanica lepili pierogi a szwagierka gotowala. Tym sposobem w 2 godziny bylo chyba z 250 pierogow i nikt sie nie zmeczyl :)
U mnie dalej niechec do miesa, jadlabym tylko owoce i warzywa... i tutejsze czipsy octowe....

Landrynko- skad w Uk jestes? Coz musimy sie do sluzby zdrowia w Uk przyzwyczaic...ja jade za miesiac do Pl wiec sie porzadnie zbadam. Tymczasem w poniedzialek pierwsze panstwowe usg, a Ty dostalas juz list? Sorki moze pisalas wczesniej a ja mam straszne zaleglosci :/ zapraszam takze na watek ciezarne w uk :)

Milego popoludnia musze wracac do pracy!

Kochane tak w skrocie jutro popoludniu wyjde do domu. Dzis rano kialam cyto robiona z nerwow tak sie poplakalam ze szok. Lzy same mi lecialy. Jutro o 12 bede miala kolposkopie i napisalam w karcie ze zgadzam sie na badanie ale nie na pobranie wycinku. Moja doktorowa to aniol. Tak milo ze mna rozmawia z sercem. Uspokaja.
I pytalam sie czy ma opis usg powiedziala ze wszystko dostane ale pokazala i wywnioskowala ze dzidzia duza bo kosc udowa 12mm. Obwod glowki 27mm a brzusio prawie 95mm i wazy 100g :-) tez jak klade rece na brzusiu czuje jakies merdanie fajne ale nie mowie na sto procent ze to dzidzia.

Rano dostane jeszcze zastrzyk w pupe taki zeby dzidzia podczas badania byla bezpieczna.

Caly dzien sama siedze i nudze sie... A milczy i mam dosc.

Co do imienia Oliwia tak chce dac corci :-)

reklama
Paulinek ale masz tam już w środku wielkoluda. :-)
aniula witaj!

Takhisis trzymam kciuki za badanie.
Zupełnie Cię rozumiem co do starszych. Ja pamiętam jedno szczególnie przykre zdarzenie ze starym dziadem w roli głównej. Będąc nastolatką miałam wypadek na nartach. Niestety po wypadku musiałam przez pół roku chodzić w kołnierzu ortopedycznym, bo miałam problemy z kręgosłupem. No więc jechałam sobie kiedyś tramwajem, a tu do mnie jakiś stary dziad, że mam mu miejsce ustąpić. Ja rozumiem, że starszym powinno się miejsce ustępować i nauczyli mnie w domu kultury i zawsze to robiłam, że faktycznie ktoś jest starszy i ciężko mu stać, ale teraz była inna sytuacja, miałam chory kręgosłup i kołnierz ortopedyczny. No więc mówię uprzejmie temu panu, że przykro mi, ale jestem po wypadku i w kołnierzu i nie mogę mu ustąpić. A ten głupi dziad słuchajcie zaczął mnie na siłę ściągać z tego siedzenia… W końcu dałam za wygraną, bo się bałam, że mnie jeszcze gorzej uszkodzi. Na szczęście teraz nie jeżdżę komunikacją miejską, tylko samochodzikiem i mam w nosie starych dziadków i babcie.

die_perle byłabym raczej sceptyczna co do tego testu. Gdyby to takie dobre było, to chyba by się więcej na ten temat słyszało.

Ja dziś na obiadek kurczak grillowany w marynacie z musztardy, octu malinowego i oliwy z oliwek (musi odstać przynajmniej 3 godziny przed grillowaniem) i makaron razowy z pesto.
Ja tam się nie wstydzę podawać swojego wieku, przecież nie każdy w tym wieku wygląda tak młodo jak ja, to jest bardziej powód do dumy. ;-)

Deli ja mam jutro wizytę u gin i też stres.

To dobrze, że córcia ma apetycik, gorzej gdyby była niejadkiem i musiałabyś się martwić.

Joanna_84 ja też chciałam zdążyć przed 30-tką, ale jak widać nie wyszło.

Sony co do snów, to nie wiem czy coś przebije mój ostatni. Śniło mi się, że mój D był Jackiem Sparrowem, ja Angelicą Malon i oboje próbowaliśmy się wzajemnie wywieść w pole. Niestety nie pamiętam w jaki sposób.

[FONT=&quot]Rajani trzymamy kciuki. Na pewno wszystko będzie dobrze.[/FONT]

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry