reklama

Październik 2013:)

Cześć dziewczyny, mam dziś strasznego lenia, a przydałoby się troszkę posprzątać. Myślałam, ze moje mdłości itp poszły sobie, ale niestety wróciły. No nic uroki. Dam radę, ale kopniaka potrzebuje, bo naprawdę leń straszny, a przydałoby się pranie wstawić u dziecka posprzątać itt.

Co do poznania płci dziecka za 149 dziękuje :-P wolałabym na coś lepszego spożytkować te pieniądze, a wcześniej czy później i tak się dowiem kto to :).

Takhisis zazdroszczę tego spokoju przed badaniem prenatalnym, ja mam jutro i lekki stresik jest.

Beatko współczuje szpitalnych przeżyć, ale niestety tak u nas przeważnie jest ;-/ i tez opieprzam wszystkich z góry na dół.

Witaj Anula :)

Co do ruchów to pierwsze poczułam w sobotę :-) przy córce też szybko poczułam takie delikatne.

Czy ja ominęłam gdzieś opis Natali? Pisała wczoraj po wizycie?

reklama
Die perle, ja czytalam, ze to prymitywne oszustwo i ktos na tym zbija niezla kase. Wynik jest w zaleznosci od pH moczu, babki pisaly, ze dzien po dniu wychodzila im inna plec, bo sie nazarly wit. C ;-)

Takhisis, lacze sie w bolu, ja dzisiaj tez wymiotowalam... A wg USG to zaraz koncze 14tc :baffled:

Tak w ogole to nie gniewajcie sie o watpliwosci co do tak wczesnych ruchow... po prostu w 12tc macica ledwie zaczyna sie wychylac zza spojenia lonowego, dlatego ciezko mi sobie bylo wyobrazic sobie ruchy, skoro w macalnej czesci brzucha sa na razie tylko jelita ;-)

Hej dziewczyny!

Beatko - Oj współczuje tej wizyty w szpitalu, a dopiero co było mowa o zagranicznych gburach,a jak widać u nach również takich nie brakuje... ;) Spoko - na mnie patrzą mam wrażenie jak na ufo, kiedy głaszczę się po brzuchu jak siedzę w przychodni, bo jeszcze się WEPCHAM w kolejkę ... kij im w oko ;-)
aniula - witaj w naszym zacnym gronie:)
die perle - pierwszy raz to cudo widzę:D No jak widzę 149zł test z moczu... miodzio;)

Ja dzisiaj jak wstałam o 3 na siusiu tak do 7 nie mogłam zasnąć... porażka.. no i jakoś o 7:30 zasnęłam i do 9 udało się pospać... Mam nadzieję, że z tej okazji nie będzie mi dzisiaj pękać głowa.. Jutro już badanie... Jejku, jak ja tęsknię za swoim Gigancikiem...:tak:

tez uwazam ze to straszna sciema z tym testem- ale patrzac na kupujacych - biznes na ciezarnych sie kreci oj kreci:P

Deli powaznie czujesz juz ruchy??? kurde..ja nic ..no ale kazda jest inna choc to co pisze amethyst to prawda-macica jest tak malutka ze ledwo zza spojenia łonowego wystaje..ale kto wie kto wie - jak czuc wasze rybki to nic tylko sie cieszyc...ja i tak najbardziej czekam na te widoczne ruchy- uwilbialam siedziec i patrzec na swoj brzuch jak sie rusza:)

Die to takie delikatne muskanie na razie. Przy Oliwi miałam takie uczucie od 14,5 tc po czy w 16,5 tc kopła mnie trzy razy i wtedy byłam pewna, że przez cały czas to ona chciała dać znać mamusi, ze jest, a że matka uparta to dała trzy kopniaki pod rząd dokładnie 3 marca. Ćwiczyła, ćwiczyła i w końcu dokopała.

Kto mi da tego kopniaka??????

Dzień dobry.
Ale mam już na dziś dość - ogarnęłam z rana trochę po śniadaniu i w ogóle, a czuję się jak po szychcie w kamieniołomach :no:

beatka:) współczuję serdecznie takich przejść :no:

Landrynka jeszcze trochę...

Kamea no super z tymi ruchami :-) Fakt - za jakiś miesiąc to się będą już pewnie lawinowo sypać pierwsze kopniaki. A potem będzie to słodkie uskarżanie, jak to zostałyśmy skopane :-D
A z terminem do lekarza - no strach się bać. Mam nadzieję, że uda się znaleźć jakieś szybsze rozwiązanie

charlene piękna pasja i super, że mała połknęła bakcyla ;-) No to ma nadzieję, że wyjazd będziecie miały superowy. A sukienka śliczna

aniula witaj. Napisz więcej o sobie ;-)

die z tym testem to mi się przypomniało, że na marcu dziewczyny robiły test moczu z sodą
Mocz wymieszany z sodą oczyszczoną: pieni się- chłopiec, brak reakcji- dziewczynka
Oczywiście sprawdzalność różna - mi wyszła dziewczynka, a mam syna :-p

A ruchy poczułam coś koło 18-19tc; najpierw było takie przelewanie i delikatne smyranie i dopiero mama mnie uświadomiła, że to TO. A wcześniej, w 12tc poczułam jeden ruch - jakby mi się żołądek o 180 stopni obrócił i wiem, że to był mój smyk. Ale to było tylko jednorazowe.

Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty.
Rajani
a co tam u Ciebie?

amethyst
myślisz że to rwa kulszowa? być może eh.. na szczęście nie boli jakoś uciążliwie

Takhisis ja tak gdzieś w myślach zawsze chciałam zdążyć przed magiczną 30-stką, urodzę miesiąc po 29 urodzinach no ale chyba się uda ;P

Kamea ja uciekłam z listopada bo tam właśnie jakoś sztywniej niż tu :)

Dziewczyny już mam brzuch jak 5 miesiąc ale po prostu taka gruba jestem od 2 lat, zawsze mi krągłości idą najpierw w brzuch ehh także zastanawiam się kiedy dopiero będę widzieć różnicę :eek:

Czyżby szła wiosna? (odpukać..... ) Pozdrawiam!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry