Cześć dziewczynki
Villa ja przygode z Thorgalem i M&M rozpoczełam w tym samym czasie jakoś jak miałam ok 8-10 lat i tak sobie trwam w tym od zawsze

innych komiksów nie tykam tylko ten jeden- zajmuje honorowe miejsce w mojej bibliotece a jak córka chciała poczytać to musiała myć ręce pod mym czujnym okiem przez 10 minut zanim dotknęła św. Grala...niektóre części mam bardzo stare- kilka pierwszych nakładów i mam do nich ogromny sentyment
Betako- jestem w szoku że jeszcze takie rzeczy się dzieją! bezczelnosć ludzi przechodzi ludzkie granice....siły życzę na wszelki wypadek- ale najważniejsze - nie życzę więcej takich doświadczeń!
Kamea- 4 lata??????? jakieś jaja???? matko boska....zdrowia dla TATY! i oby udało się to przyspieszyć!
co do niemieckiej młodzieży- o taaaaaaaaaaak z tym się zgadzam- nie wpsominając o "niemeickich bachorach" - bezstresowe wychowanie...jak pierwszy raz weszłam do klasy mojej córki to myślałam że zemdleje z"wrażenia" jakaś masakra się tam działa...nie wspominając też o tym że przeciętne niemieckie "dziecko" czyt. bachor wygląda mniej więcej tak- zazwyczaj nosi croksy niezaleznie od pory roku- ma przykrótkie spodnie- czasem ma skarpetki a czasem nie- zalezy od pory roku, jest rozczochrane ubrane zawsze nieodpowiednio do temperatury na zewnątrz- i porusza sie w niekontrolowany sposob wydajac z siebie dzikie wrzaski... o Turkach i "cyganach" innych narodowosci tez wypowiadać sie nie bede- nie jestm rasistka..ale...
U nas znowu chmury..5 na plusie...zjedlismy omlet na śniadanie - Młoda poszła do szkoły, mąż do pracy a ja rytualnie odpaliłam kompa i na bb wlazlam
Za dzisiejsze wizyty trzymam kciuki jak zawsze!!!!!
a co mi się jeszcze przypomniało z wczoraj- co do
badań USG-od ok. 12 tygodnia spokojnie można robić je już przez brzuch choć czasem dla dokładniejszych pomiarów robią lekarze jeszcze przez "wedżajne"

wiem też, że znaczenia ma warstewka tłuszczyku na brzusiu mamusi- im mniejsza tym szybciej i lepiej widac przez skóre brzuszka...a co do pełnego pęcherza- nie ejst to oczywiście żaden przymus- ale faktycznie przy badaniau przez fałdy skórne zwłaszcza na początku ciązy pełny pęcherz ułatwia badanie i wyostrza obraz