reklama

Październik 2013:)

Beatka współczuję szpitalnych przeżyć.

Kamea z tymi terminami kilkuletnimi, to jest naprawdę śmiechu warte.

Ja też nie zamierzam stąd uciekać, nawet gdyby z USG wyszedł mi termin na listopad. :-)

[FONT=&quot]Jak ja Ci zazdroszczę tych ruchów…[/FONT]

reklama
Cześć dziewczynki:)

Villa ja przygode z Thorgalem i M&M rozpoczełam w tym samym czasie jakoś jak miałam ok 8-10 lat i tak sobie trwam w tym od zawsze:) innych komiksów nie tykam tylko ten jeden- zajmuje honorowe miejsce w mojej bibliotece a jak córka chciała poczytać to musiała myć ręce pod mym czujnym okiem przez 10 minut zanim dotknęła św. Grala...niektóre części mam bardzo stare- kilka pierwszych nakładów i mam do nich ogromny sentyment:)

Betako- jestem w szoku że jeszcze takie rzeczy się dzieją! bezczelnosć ludzi przechodzi ludzkie granice....siły życzę na wszelki wypadek- ale najważniejsze - nie życzę więcej takich doświadczeń!

Kamea- 4 lata??????? jakieś jaja???? matko boska....zdrowia dla TATY! i oby udało się to przyspieszyć!
co do niemieckiej młodzieży- o taaaaaaaaaaak z tym się zgadzam- nie wpsominając o "niemeickich bachorach" - bezstresowe wychowanie...jak pierwszy raz weszłam do klasy mojej córki to myślałam że zemdleje z"wrażenia" jakaś masakra się tam działa...nie wspominając też o tym że przeciętne niemieckie "dziecko" czyt. bachor wygląda mniej więcej tak- zazwyczaj nosi croksy niezaleznie od pory roku- ma przykrótkie spodnie- czasem ma skarpetki a czasem nie- zalezy od pory roku, jest rozczochrane ubrane zawsze nieodpowiednio do temperatury na zewnątrz- i porusza sie w niekontrolowany sposob wydajac z siebie dzikie wrzaski... o Turkach i "cyganach" innych narodowosci tez wypowiadać sie nie bede- nie jestm rasistka..ale...

U nas znowu chmury..5 na plusie...zjedlismy omlet na śniadanie - Młoda poszła do szkoły, mąż do pracy a ja rytualnie odpaliłam kompa i na bb wlazlam:)

Za dzisiejsze wizyty trzymam kciuki jak zawsze!!!!!

a co mi się jeszcze przypomniało z wczoraj- co do badań USG-od ok. 12 tygodnia spokojnie można robić je już przez brzuch choć czasem dla dokładniejszych pomiarów robią lekarze jeszcze przez "wedżajne" :P wiem też, że znaczenia ma warstewka tłuszczyku na brzusiu mamusi- im mniejsza tym szybciej i lepiej widac przez skóre brzuszka...a co do pełnego pęcherza- nie ejst to oczywiście żaden przymus- ale faktycznie przy badaniau przez fałdy skórne zwłaszcza na początku ciązy pełny pęcherz ułatwia badanie i wyostrza obraz:)

Hmm ruchy dziecka, pamietam jak 2,3 tygodnie temu pisalam ze je czuje pod reka i troche od srodka jakby wlasnie motylki to zostalam delikatnie mowiac wysmiana ze niby za wczesnie. Tymczasem ja je czuje nadal i widze ze nie jestem juz z tym sama:-)
Na wczorajszej wizycie niestety malenstwo nadal nie pozwolilo sobie ladnie zmierzyc przeziornosci karkowej. Lekarz nas jednak uspokoil ze z tego co widzi i co mu sie jednak udalo zmierzyc wszystko jest ok. Maly ma cale 13,5 cm. A ciaza 14t i 5d.

Co do pelnego pecherza(lub pustego) to jest tak jak pisze die-perle. Zarowno w zeszlym tygodniu jak i wczoraj lekarz pytal sie mnie czy mam pelny pecherz bo wtedy obrazy sa lepsze i "ladniejsze". U mnie to nie problem bo zawsze mam pelny. Z natury duzo pije i czesto chodze do wc.

A teraz myk do pracy. Pozdrawiam deszczowo:-(

Paulinek powiem Ci...pamiętam jak pisałaś o tych ruchach i byłam przekonana, że niemożliwe, bo to było jakoś wcześnie. Zmieniłam jednak zdanie kilka dni temu, kiedy sama poczułam. Nie mówiłam nawet mężowi, żeby mnie za wariatkę nie uznano:) Jednak ja wiem, że to to :) Regularnie po 20 jak kładę usypiać synka...ja doskonale pamiętam to uczucie z pierwszej ciąży i wiem, że to jest właśnie to...

hej hej
doczytałam ale już nie wiem co komu miałam odpisać :/ wybaczcie ale zakręcona ostatnio jestem :/
Zaraz jade na pogrzeb ... tyle z dzisiaj ... jutro usg prenatalne !! :) i zobaczę mojego małego szkraba znowu :)

Witaj aniula:)

W jakim wieku masz dziecko?

Myślałam, że koniec z wymiotami...Tymczasem z zawartością żołądka i śniadania w gardle leciałam do kibla. Kurcze, kiedy to się skończy!!!!

Ja dzisiaj na USG genetyczne, ale wcale mnie to nie stresuje. Bardziej obawiam się tego co z tymi bakteriami w moczu, bo dwa antybiotyki przerażają mnie:(

cześć dziewczyny :) oj ale ja Wam zazdroszczę tych ruchów... też bym już chciała je poczuć ale to moja pierwsza ciąża i nie wiem czego mam się spodziewać... jutro rano muszę lecieć zrobić morfologię i mocz, żeby bez problemu wyniki były do wtorku na wizytę. Mam nadzieję, że wszystko jest ok.
coś miałam jeszcze napisać ale jakoś wyleciało :-D
trzymam &&& za wszystkie dzisiejsze wizyty :)

Kurde zazdroszcze ruchów- ja Wam wierze to sie poprostu wie- a teoretyczne terminy sobie mozna wsadzic często gęsto między bajki:P
Ja czekam na ruchy z ustesknieniem- w pierwszej ciązy tez czułam wcześniej niż ustawa przewiduje- takie bombelkowanie motylko nie wiem rybi ogonek jak zwał tak zwał- lekarz mówił ze za wczesnie ze to gazy- a ja swoje wiedziałam to nie były gazy tylko Młoda i juz!

Takhisis-trzymam kciuki i za badanie prenat. i za dobre wyniki moczu!!!

Paulinek u mnie teże było troche problemu ze zmierzeniem fałdki karkowej bo wiercidupka traszna- ale lekarka w sumie od razu powiedziała że na oko widać że jest malenka - po 40 minutach udało jej sie smierzyc 0,7 mm:) a Twoja Rybka już taaaaaaaaka duża ale fajowo!!! :)

Witaj aniula :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry