reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Październik 2013:)

żabcia o 8 :p moja córka mnie ściagneła siłą o 7:08 i to siłą.. najpierw ściagneła ze mnie kołdre a pozniej probowala mnie za ręke zsunąć z łóżka :D

reklama
Cześć dziewczynki,

Dżaga współczuje moja mała tylko podchodzi do łóżka i szepcze mamusiu, mamusiu :-), ale to dopiero jak zrobi się głodna więc daje mi pospać.

Żabcia dobrze, ze chociaż chciał w łóżeczku jeszcze być.

Pietrucha ja też w łóżku i odpoczywam ile się da, a o wadze nie myślę ile będzie to będzie.

Madziarena miłego i owocnego oglądania i może nie tylko.

Vill miłej tekturki, ale zajrzyj czasem do nas :-)

Piękny dzień za oknem, a ja leżę, bo muszę. Dziś dzwonił gin, bo z rana smska dostał niestety ból nie przechodzi, a rano ledwo chodziłam. Zadzwonił i zaprosił na badania, zlecił inne dawkowanie leków, bo ból nie powinien mi się utrzymywać jak biorę to co biorę (w szpitalu powinni mi magnez sprawdzić i szyjkę ee szkoda wracać do tego)
Po ostatniej wizycie w szpitalu mi się odechciewa lekarzy, jego nie ma będzie dopiero w niedzielę będzie. Więc leżę, by się nic nie działo i bym dotrwała do wizyty wtorkowej, bo niestety jak pojadę do szpitale do mojego gin to niestety musi mnie zostawić min na 3 dni na obserwacji. Mam nadzieję, ze tam nic się nie dzieję na dole i dotrwam.

czasem i mnie daje poleżeć :)
przychodzi przytula się, głaszcze, całuje ale najczęściej karze mi wstawać :p bo jak ona nie śpi to i ja nie moge :)

rany jak mi sie nie chce dziś jechac do centrum :/ pewnie gorzej bedzie z powrotem w korkach :/

Witajcie.
U mnie też słonecznie i pięknie. Na jutro już mam zaproszenie na grilla Yupii. Już się karkóweczka odmraża i białe kiełbaski, składniki na sałatkę grecką też są. Tylko niech pogoda się utrzyma. Plisss.
Pietrucha ależ masz składzik ciuszków. Ja też dostałam pakę ale mniejszą.
Deli ty już lepiej do Bytomia nie chodź. Oby z szyjką było wszystko dobrze.

Dziś na obiad pstrąg łososiowy z Lidla i warzywa na patelni.

Hej mamuśki :)

Warszawa też zalana słońcem
A ja się w wannie mocem
Zaraz do dwumiesięcznej jadę Poli
Nacykać jej zdjęć do woli
Potem mnie wizyta na poczcie czeka
By odpowiedzieć na list co przyszedł z daleka

Póki co wpadłam ma krótko
By się przywitać z Wami pręciutko

Kamea ja mam to samo, też mnie wkurza, że ciągle ryczę i taka beksa jestem.

żabcia fajnie, że Cię tak synek rozśmiesza.

Dżaga ależ brutalna ta Twoja córcia ;-)

Deli też mam nadzieję, że u Ciebie to nic poważnego. Dasz radę, wytrzymasz do niedzieli i wszystko będzie dobrze.

bosmanka a co Cię tak na wierszowanie wzięło? :-)

Bosmanka co ty jadasz, że tak rymem gadasz? :))) he he.
Ja sobie leniuszkuję w łóżeczku i już dwa batony Twix wtrąbiłam.
Dziś za mną już połowa ciąży:happy2::happy2::happy2::happy2::happy2:

Deli mam nadzieję że wszystko tam na dole u Ciebie w porządku, leż odpoczywaj i czekaj na swojego gina a potem biegusiem na wizytę sprawdzić co tam sprawia ból.

Dżaga mi Maciuś da poleżeć ale to takie leżenie że przerzuca się z M na mnie i tak w kółko a ja muszę osłaniać brzuchol.

bosmanka a co Ty tak wierszem piszesz ?? :-)

My już po obiadku dzisiaj były mielone z ziemniaczkami i ogórkiem (którego nie jadłam) :-)
Jestem dumna z siebie spakowałam aż albo tylko 2 wory ciuszki od 6 mies do 12 i drugi worek pluszaki (czyli siedlisko kurzu które tylko warla się po pokoju bo mój syn się nimi nie interesuję).
Mamy dzieciaczków starszaczków co polecacie na wzmocnienie apetytu dla niejadka bo mój syn tylko by jadł kaszki a obiadki i nawet ostatnio owoce są beee.

hej haj heloł!
bosmanka szacun !!! :)
Sony gratuluje połówki <piwo bezalkoholowe> :)

Ktoś tu mówi o obiedzie? mój obiad to seven days w pracy :p tak mnie naszło a co! w domu czekają łazanki mniaaaaaaaaaaaaam

reklama
Hej dziewczynki :) Postaram się was nadrobić;)
W skrócie co u mnie:
S u mnie będzie do piątku, więc przez ten czas mało przy kompie siedzę więc ciężko aktywnie się tu udzielać, ale się poprawie ;)
Dzis mam genetyczne o 18:40 więc 3majcie kciuki:) Troche się denerwuje bo niepokoi mnie to że ruchy czuje tylko po jednej strronie, tam gdzie jest jedna dziewczynka a drugiej nie czuje jak się rusza:/ Mam nadzieję że z nią wszystko wporządku...
Jutro urodziny mojego szwagra więc wystroić się trzeba ( nie mam pojęcia w co ja wejde:szok:)
Dziś po wizycie jadę na małe zakupy. Galerie mam otwartą do 22 więc muszę kupić coś dla siostry (ma dziś imieniny) i na jutro dla szwagra. Może coś dziewczynką kupie:)
Samopoczucie mam dobre, tylko od czasu do czasu krzyczymy z S na siebie więc robię się nerwowa i płaczliwa...ehh
Teraz będę Was czytać i odpisywać:)

żabciu jak tam Twoje samopoczucie? współczuje zgagi. Mnie odpukać na razie nie dopadła zgaga, za to więcej przytulam kibelek teraz niż na początku ciąży...Mam nadzieję że mały mniej naciska na jajnik i juz tak nie boli. Zdjęcia z karnawału super!
Zapach dzieciaczków po kąpieli :) Też uwielbiam:) A mały jak tak wcześnie robi Ci pobudkę to leży i zabawi się chociaz troche sam w łóżeczku czy musisz pędzić po niego?

kamcia jak Ty kochana się czujesz? Jak Twoja nerka? Ja mam dwa kielichy moczowe przy nerce więc jak zablokuje mi się kamieniem jeden mam drugi zapasowy. Czasami pomaga ta duża piłka do ćwiczeń. Dobra do siedzenia w ciąży i można delikatnie na niej poskakać może kamień odwróci się trochę inaczej. Wiem że moja mama tak robiła. I tak jak piszesz pij dużo wody;)

kamea tak dziewczyny robią tu straszny apetyt na pyszne jedzonko:) Ostatnio die zrobiła mi apetyt na doner i teraz zastanawiam się czy dziś gdzieś dostane jakiś dobry :) Ale mamy prawo być teraz ciągle głodne i mieć zachcianki i na pewno sobie nie żałować (oczywiście z głowa;))

bosmanka czyli aktywnie czas spędzasz:) Heh aż zazdroszczę:p Ja pobawiłabym się chętnie teraz na jakimś ślubie, najadła dobrych rzeczy no ale niestety nikomu się nie spieszy a w sumie następna w kolejce jestem dopiero ja :/

die szczerze wole być pyskaczem bo przynajmniej umiem postawić na swoim. Nigdy nie siedzę z boku jak myszka tylko walcze o swoje. A najbardziej nie lubię gdy ktoś mi coś wpiera w momencie gdy sama znam przepisy i wiem jak jest. Jak tam zdrówko córeczki?? Zabrałaś się za przeglądanie ciuszków? Fajnie się przegląda takie kartony:) Ja większość będę mieć nowych rzeczy bo u mnie ostatnio rodziły sie same chłopaki i to już 5lat temu, kuzynka w 2ciązy więc może coś od niej dostane ale pewnie nie za dużo skoro spodziewa się tak szybko drugiego maleństwa:)
Koleżance w takim razie można powoli gratulować:) a co do zdjęć niech mąż robi akty bo Tyś śliczna i musisz mieć zdjęcia w ubraniu i bez ;)

cynamonka widzę że odliczasz dni do powrotu do domu:) Wszędzie dobrze ale w domu najlepiej:) Co do USG no niestety cene mam podwójną bo jedna ciąża ale dwoje dzieci, więc więcej czasu na badanie muszą poświęcić więc kasują za dwa dzieciaczki a nie jedną ciąże. Jeszcze do tego moja ciąża jest brana za dwie osobne ciąże w jednym czasie.

landrynka dacie radę złożyć:) ja kiedyś układałam puzzle z high school musical z córka kuzyna. I tam wszyscy byli ubtani na biało i czerwono xD hah to było wyzwanie :) wszystkie puzzle takie same ;)

tulipania dobrze że pogadalaś z szefową i jej powiedziałaś co i jak... Wiesz to że ona chodziła do końca ciązy nie oznacza że każdy tak musi, bo każda ciąza inna i każda kobieta ma inne samopoczucie w ciąży. Co do macierzyńskiego to skoro się należy to też trzeba brać i korzystać z tego co dają. Takie moje zdanie;) a przynajmniej więcej czasu z maleństwem spędzisz:)

deli porażka że wypuścili Cię bez żadnego usg :/ Jak się teraz czujesz?
Mi czas też strasznie szybko leci. Ale to dobrze bo nie mogę się maleństw doczekać;) Chłopak na pewno się potwierdzi:) Ja po dzisiejszej wizycie zamówie na allegro butelki z laktatorem tak wielki zestaw (smoczki, wkladki laktacyjne i inne pierdołki) bo aukcje lecą;)
Co do stania w banku to jest masakra. 4okienka i zazwyczaj tylko jedno czynne i do tego jednego kolejna długa aż do drzwi:/ polska rzeczywistość. U mnie ostatnio ludzie w laboratorium byli urażeni że ciężarna wchodzi co 3osobe bez kolejki. Kobiety że im nikt miejsca nie ustępował i one też nie będą. ehh kultura;/
Sciskam mocno kochana żeby dolegliwości mineły !!:*
Co do nospy to ja biore nospe max 3x1 ale ja biorę ją zamiast relanium. Za 3tyg jak będę mieć wizyte u swojej lekarki zapytam się czy nadal mam tyle brać czy nie...zobaczymy

aniula jak tam przedstawienie córci w przedszkolu?

joanna ja ze spaniem mam ten sam problem. Chciałabym na brzuchu ale wiem że nie mogę bo boję sie o dziewczynki że je zgniote. A do tego nowe łóżko i się do niego przyzwyczajam, więc też narazie spię ale tak bardziej czujnie. bulgotanie to może być groch :)

ewelinkowska jak tam Twoje samopoczucie? ciesz się że dzidzia daje takie koncerty;) Moje jak nie dają to zaraz myśle o co chodzi, co się dzieje. Wczoraj jedna miała czkawke :D:D

madziarena bakterie spadają to dobrze. Pij dużo kwaśnych rzeczy- czarna pożeczka, żurawina, aronia czy nawet woda z cytryna:) Ja bardziej obserwowałąbym ilość leukocytów bo w tedy masz pewność że w nerkach coś się dzieje i jest jakaś większa bakteria. A te w moczu można wygonić jeśli to takie zwykłe;)

pietrucha no prosze jaką masz dużą już wyprawkę :) Ale tak jak piszesz codziennie po trochu rób:) Ja jak uzbieram większą ilość ciuszków wrzuce do pralki i przepiore i będę chować do szafki i układać:) Chociaż moja mama jak się wzięła za chodzenie po sklepach to niedługo będę mieć ogromną wyprawkę:)

martoocha ja z wyprawką też chciałam czekać dłużej, ale szczerze wiem że nie wytrzymam już dłużej ;) Moja ciotka radziła kupowac wsztystko w ostatnim miesiącu ale jakoś ja nie mam sztywnego terminu kiedy urodzę więc wole wcześniej, no i juz tak bardzo chce :D

dzaga ale fajne kapcioszki :) uwielbiam prosiaczka! a co do smoczka..hmmm może to jakiś znak że będzie 2córcia :)

villandra moja ciąża jest traktowana jako dwie osobne w tym samym czasie w jednym brzuchu;) Więc jako że dwoje dzieci to każą płacić za genetyczne razy 2:/ Wiesz z jednej strony się nie dziwie no bo badają dwa dzieciaczki i to dwa razy więcej czasu, więc to tak jakby dwie kobietki przyszly, ale z drugiej strony mogliby dac jakiś rabat ;) Ja mam duży ogródek ale niestety żadnych warzywek oprócz pomidorów w nim nie mam. Teraz jedyne do drzeek ze śliwkami, jabłkami i czereśniami doszły borówki i maliny;) Ale pamietam jak kiedyś mieliśmy swoje truskawki, marchewki, rzodkiewki, sałate itd;)
Miłego czytania:) Podaj jakieś fajne tytuły bo mi brakuje lektur a na chodzenie po empiku nie mam sił...

Ufff starałam się odpisać wszystkim, jeśli kogoś pominęłam przepraszam. Ie poczytać na wątek o wizytach co się tam dzieje:)

Miłego dnia kochane od całej trójeczki :*:*:*

Do góry