reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Październik 2013:)

Dzień dobry:)opisalam wczorajsza wizytę w odpowiednim wątku:)
ma skrócie wszystko ok;)
uciekam na późne sniadanko i potem was poczytam ;)

reklama
Dzień dobry,
Ja już po śniadanku 3 parówki i bułeczka. Teraz zajadam na zmianę nektarynki i brzoskwinie :-).

Do szkoły rodzenia dzwonie już 2 tygodnie i jeszcze nie zadzwoniłam..

Iwonka gratuluje synka :-)

MartoOcha też mam wizyte we wtorek, ale na razie bez stresa. Mały kopie więc musi być OK, a co do mioich ostatnich dolegliwości staram się myśleć pozytywnie.

Die, Natalii czekam na was :-)

Hej dziewczyny... bardzo przepraszam, że mnie ie ma, ale mam tu dobijający internet, który ciągle się rozłącza i mnie wywala z forum :(

Iwonka - gratuluję chłopca - dziewczyny nie mówicie, że październik w paróweczki obfituje bo ja marzę po ciuchu o córeczce :)

martoocha - ja też się stresuję przed usg i też myślę, że po już będę spokojniejsza - ja mam w poniedziałek na szczęście rano :) ciekawe czego się dowiem!

Mój bratanek dziś wychodzi do domu, super!
U nas dziś nie za fajna pogoda cały czas pada :/ po prostu ta Anglia mnie wykańcza!

No ja właśnie wysłałam zgłoszenie na zajęcia w szkole rodzenia. W końcu się zmobilizowałam :)
Tylko u nas też czasowo kiepsko... Powiedziałam, że mężowi nie odpuszczę, bo sam się do wiedzy nie garnie!:no: Jest mi trochę przykro z tego powodu, że w żaden sposób nie interesuje się moim stanem, tym co się dzieje ze mną z dzieckiem... Może jak pójdzie do szkoły rodzenia i zobaczy kilkoro przejętych, opiekuńczych tatusiów to go weźmie i zrobi mu się głupio.

Więc jak wybierałam szkolę i terminy to okazało się, że możemy wziąć udział tylko w takich, które kończą się 18 września (będę wtedy w 37tyg) - obym nie urodziła przedwcześnie. W Warszawie udział w szkole rodzenia jest refundowany dla mających warszawski meldunek, pod warunkiem że nie ominie się ani jednych zajęć. W innym przypadku trzeba zapłacić 500zł - tyle też kosztują zajęcia dla niezameldowanych...

A w innych dużych miastach nie ma refundacji z NFZ, albo Urzędu Miasta?

Cynamonka super, że stan bratanka już się unormował i wraca do domku :) A czemu dokładnie trafił do szpitala do inkubatora? Co się działo?

Ostatnia edycja:
Cynamonka super, ze bratanek dzis do domu wychodzi.

Bosmanka u nas też są darmowe szkoły rodzenia :-)

Bosmanka obiecuję, że jutro zadzwonię :-)
Suwaczek by się przydał, bo jak piszesz o Małej to niekiedy ciekawi w którym tc jesteś :-).

bosmanka nic mi nie wiadomo o refundacji szkoły rodzenia w Krakowie. To by było super. Ale ja się jeszcze nie zaczęłam interesować. Myślałam, że to jeszcze czas jest, a Wy tu już wyskakujecie ze szkołą rodzenia… Myślałam, że jak spotkam się z tą położną to jej się poradzę.

Cynamonka super, że z bratankiem już lepiej i może wrócić do domu. :-)

Bosmanka u mnie w okolicy szkola rodzenia jest całkowicie za darmo. Położne mają to refundowane z NFZ, tak wynika z ustawy. Nie wiem kto prowadzi zajecia które są płatne bo też o takich słyszałam. Może to takie osoby które nie mają podpisanej umowy z nfz?

Ale duszno dzisiaj, pewnie znowu burza będzie...

reklama
Iwona gratuluję synka :-)

Die kciukasy za wizytę &&&

cynamonka super że bratanek wychodzi do domku.

Byliśmy w agencji o to mieszkanie co mieliśmy jutro oglądać i wziąć a ten do mnie mówi że jest nieaktualne i że nie będzie go nosz szlak mnie trafił bo qrde mamy czas na wyprowadzkę do 11 czerwca a oni odpieprzają taki numer a my przez tydzień nic nie szukaliśmy bo skoro tu miało być :wściekła/y: Normalnie od godziny 9,30 telepią mnie tak nerwy że szkoda gadać. Dzisiaj patrzyłam na necie na mieszkania i jest mieszkanie w którym mieszkamy teraz do wynajęcia ale już raczej wynajęte bo w agencji powiedzieli że nic nie mają tylko teraz ktoś kupił to mieszkanie i już jest drożej puszczone =/
Także poszukiwać ciąg dalszy a ja mam doła i jestem załamana normalnie ciągle stres :wściekła/y:

Do góry