witam się po obiedzie :-)
doczytałam weekendowe posty więc mam czyste sumienie
zgaga-mnie zarazie omija ale taka starsza pani z którą pracuję poradziła że ma zgagę najlepsze są
ziarna kminku. Trzeba wziąć szczyptę tych ziaren i rzuć przez jakiś czas, podobno działa rewelacyjnie. Powiem szczerze że nie próbowałam bo za kminkiem nie przepadam ale chyba bym się skusiła jak by mi mocno zgaga dokuczała...Jak która wypróbuje to dajcie znać
die- uwielbiam twoje opisy (wszystkie):-) a moja teściowa też jak ją wpuścić do sklepu to masakra, cały dzień łazi i najlepsze jest to że dla niej centra handlowe to sam relaks podczas gdy ja wpadam i wypadam bo na samą myśl że muszę tak iść dostaję ataku paniki
żabka- witaj
koreczek-współczuję "przygód", ja też uważam że należy sprawę do końca doprowadzić żeby sprawcy nie czuli się bezkarni
ewelinkowska- fajnie że miałaś udaną imprezę z sąsiadami, uważam że ostatnio nie docenia się instytucji dobrego sąsiada. U nas wszyscy sąsiedzi się lubią tylko mam takich jednych za płotem co im wszystko przeszkadza, masakra nie idzie się dogadać z nimi a szkoda bo przez wiele lat mieszaliśmy obok siebie bezkonfliktowo. Teraz to się nawet zastanawialiśmy czy im Zośka nie będzie przeszkadzać jak na podwórku płakać będzie
dżaga- szkoda małej ale pewnie nie pierwszy i nie ostatni raz ;-)
bosmanka- odpoczywaj i niech pogoda dopisuje :-)
Kamea- twój syn to prawdziwy facet trzeba ma dokładne polecenia wydawać bo inaczej zrobi jak mu będzie wygodnie
co do ruchów dziecka to ja też nie liczę ale staram się mieć na uwadze czy są w miarę systematyczne. Wczoraj z Ł wieczorem leżeliśmy, oglądaliśmy film i Ł "smyrał" brzuszek po prawej stronie a ta mała czarownica wyczuła że tam się coś dzieję i cała się przykleiła do prawej strony a po lewej brzuch "pusty". Takie małe a już łase na pieszczoty
narobiłyście mi ochoty na placki ziemniaczane... idę usmażyć kilka... ja robię takie na grubej tarce z odrobiną sera żółtego i duża ilością majeranku, nie są tak tłuste jak zwykłe ziemniaczane a majeranek też dobrze na wątrobę robi :-)
pewnie i tak coś ominęłam ale i tak wieczorem jeszcze do was zajrzę