Dziewczyny nie przerażajcie się tak tym spaniem. Każda mama jest pełna obaw i boi się śmierci łóżeczkowej, tym bardziej,że o niej tak głośno ostatnio. Ja moich dwóch maluchów kładłam w pościeli dziecięcej. Poduszka jest tak płaska,że nie sposób się w niej uduscić- przynajmniej ja mam takie wrażenie. No chyba,że dziecko położone byłoby na brzuchu-czego nie wolno oczywiście robić.
Są też specjalne poduszki - kliny o takie ->
PODUSZKA KLIN 40x36cm Matex dla niemowląt POSZEWKA (3441829371) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
które powodują mniejsze prawdopodobieństwo zachłyśnięcia lub uduszenia się. Ja takiej nie stosowałam,ale wiem o ich istnieniu

Jak młody urodził się w maju, to było tak gorąco,że spał tylko przykryty pieluszką, a młoda jest z października, więc sytuacja identyczna jak teraz

Spała w pościeli. Rożek jakoś nam nie podpasował :/
Rajani z tą tetrą to często jest zalecenie od ortopedy. Jak wiadomo, gdy dzidziuś się urodzi, to w wypisie ze szpitala dają skierowanie do ortopedy na badanie bioderek.Trzeba tam się stawić kilka razy. Zazwyczaj ortopeda zaleca dzieciom trzymanym na pampersach wkładanie na noc między nogi dodatkowo pieluchy tetrowej na pampersa i to dość szeroko. Chodzi o szerokie pieluszkowanie, by umożliwić dziecku prawidłowy rozwój bioderek, bo często mają niedorozwój,co potwierdza robione usg ortopedyczne stawów biodrowych.
U mnie problemów nie było, ponieważ takiego maluszka trzymam na tetrze ze 2-3 miesiące.