Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Nika gratuluje maluszka. Slodziak. A powiedz mi jak sie czulas po narkozie? Lekarze mnie coraz bardziej strasza narkoza :/ ze chca sprobowac w kregoslup ale boje sie o kregoslup (zlamany I sa zmiany w kregach).
Jeszcze raz gratuluje I niech maly rosnie zdrowo![]()
Narkoza przenika przez łożysko do dziecka dlatego lekarz jak najszybciej musi wydostać dziecko.
Ja miałam już narkoze niejednokrotnie i powiem ci, ze to co przeszłam podczas cc było mega dziwne.
Nie czułam bólu ale nie usnęłam do końca... Byłam świadoma jeszcze przez jakiś czas jak lekarze zaczęli... Byłam świadoma, ze rozcinaja mi brzuch, słyszałam głosy i płacz dziecka i po chwili przyszło mega otępienie. Obudziłam sie jak mój trzymał mnie za rękę i powiedział, ze już po wszystkim, ze widział małego i ze wszystko dobrze....
Ból po cc był duży, podawali mi morfinę a ja co chwila płakałam i jeczalam polprzytomna ze strasznie boli. Ta morfina nic mi nie pomagała. Dopiero przyszedł lekarz i zlitował sie nade mną i polecił dodatkowo podać mi paracetamol w kroplowce. Po tym przez kilka godzin ból był naprawdę do zniesienia.
Ja cc miałam wieczorem i dobrze, ze przez te kilkanaście godzin po miał sie mną kto zaopiekować. Nie dałam rady usnąć w nocy tylko łapałam krótkie drzemki. Moja mama została w szpitalu na cała noc, zwilzala mi usta, dawała po kilka kropel wody na język bo pragnienie było okropne, wymieniała podkłady.