reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

reklama
My robimy po BOżym Narodzeniu w lokalu na 15osób ;-)przedłużymw sobie święta jakby jedzenia nam było malo;-)ale akurat na ten czas chrzesny zjeżdża więc tylko wtedy nam odpowiada

My chyba też w lokalu. Z takim maluchem ja ledwo ogarniam rzeczywistość, a co dopiero robić imprezę w domu. Za dużo przygotowań i sprzatania. Poza tym mamy tylko 4 krzesła :p Mamy na oku lokalik ze smacznym jedzeniem, z normalnymi cenami (choć nie wiem jak nam za chrzciny by policzyli).

Garmelka: śliczna dziewczynka. U mnie też przy pierwszym dziecku płakałam w szpitalu. Wszystko minie. A młoda kupki robi już? Może brzuszek boli?

Chrzciny robimy w lokalu na max 15 osób, jakoś na wiosnę.
Dziś byłam w szpitalu na ktg i wszystko ok. W środę kolejne ktg. Może do tego czasu urodzę?

Kur@&%# mac! Położna była z wagą. Niby młoda nie przybrała nic przez 1,5tyg! W zeszły wtorek była wazona na innej wadze. Jakoś nie chce mi się w to wierzyć że mogła nie przybrać. Je chętnie, trochę ulewa ale przez ostatnie 3 dni już uspokoiło się z tym ulewaniem. Za to od wczoraj puszcza bardzo dużo bąków i częściej niż zwykle robi kupkę. Dzisiaj była w nocy bardzo niespokojna. Ma pleśniawke na policzku i trochę się odparzyla od tych częstych kupek. Staram się wierzyć w to że ta waga tej położnej jakaś lewa!

U nas dziś podjadanie co godzinę, a co ;) Przecież mama nie musi nic robić ;) Próbowałam wstawić szynkę do piekarnika i skończyło się na rozgrzaniu go i wyłączeniu. Mały śpi mi na brzuchu. To to lubi bardzo :) Chyba ruchy klatki go uspokajają. Jaki jest rozkoszny, gdy tak śpi :)
Może uda mi się zrobić ten obiad na 17 ;)

Domka - a myślałaś, by połączyć te dwie imprezy? My tak chcieliśmy, ale chyba troszkę odlozymy ślub póki co. Miał być w czerwcu 2015 r.

Wawka- tak walnęła 2 kupy. Ale tez mi sie wydaje ze ja brzuszek boli bo aktualnie miałam powtórkę z nocy... Wiezlam ja do siebie i delikatnie masowałam kołeczka na brzuszku- przed każdym jeknieciem naprezala sie... I co jakis czas mały bączek... To jak jej moge pomoc? Miałam ja na rękach 1,5h bez przerwy moze to niedługo ale plery mnie bola

Cyntia tak bedziemy robic,slub razem z chrzcinami.Ale bez zadnej impery sukni itp.Dla nas to formalnosc,bedziemy brac tylko po to zeby ochrzcił.

Garmelka masuj dalej,wkoncu zrobi kupe i przejdzie jej

reklama
Garmelka: jak córka miała problemy z brzuszkiem w szpitalu to położna dała esputicon, pomasowała brzuszek i podociskała nóżkami do brzuszka to się odgazowała :tak: Może i u was pomoże. Jak ją brzuszek męczył to usypiała tylko na mnie przytulona brzuchem do mojego brzucha. Pewnie to ją rozgrzewało i uspokajało. Ale wtedy dla mnie to były dwie noce bez snu bo nie mogłam w szpitalu z małą na łóżku spać więc, półleżałam na łóżku nie śpiąc niestety :no: Oj ile ja wtedy przeryczałam. A położna to każda co innego mówiła :szok: Po wyjściu wszystko jak ręką odjął. M wspomógł, moja mama też przyjechała do pomocy. Byle ze szpitala wyjść.

Do góry