reklama

Październik 2014

reklama
Mizah- a sól fizjologiczna i frida? Kurde moja kichnęła 6 razy z rzędu... :/ odrazu poleciałam jej zmierzyć temperaturę 36,9. W sumie jakiegoś tam kataru narazie nie widzę... A ten dicoflor stosuje jakoś od piątku - 5 kropli dziennie + espumisan 10kropli 3xdziennie + zmieniłam mleko na humana anty colic (Kotulcia mi poleciła) i nie chce zapeszać ale widzę poprawę... Do soboty mieliśmy nieprzespane noce- wręcz koszmar - do 5-6 rano walka z mega krzykiem i prężeniem - a od 3 dni - ulga... Fakt ma okresy ze sie pręży, nie moze puszczać baków ale jest różnica, szybciej jej przechodzi... Bączki tez łatwiej przychodzą, jedyne co to ma dalej problem z kupka- pomagamy jej czopkiem glicerynowym jak juz sie bardzo meczy...

Sunovia - ty jestes mega spacerowiczka:) chodzisz z Inga jak ma katar? Albo ze starsza chodziłaś? Bo ja nie wiem, u mnie w sumie tylko kicha ale piękna pogoda jest i chce skorzystać... A nie chce jej narażać i co tu robic?:/

Katinka- a nie boisz sie ze sie przeziębi taki golutki? Ja to mam stresa zawsze... Przed każda kąpielą podgrzewam w pokoju piecykiem:) ale duży ten Twoj mężczyzna :)

Agniecha - jak samopoczucie? Śniadanie zjedzone??? :)

Judy- czyżby juz po ?

Pscółka - jak tam Twoje chłopaki?

Kurde moja ma coraz większa rankę na szyji :( pójdę dzis do apteki po to emolium na odparzenia i chyba zaopatrze sie w Make ziemniaczana... Powiedzcie mi to sie sypie na ciałko czy dodaje do kąpieli?

Mizzah, Nasivin tylko ten dla maluchów, chyba soft, bo są dwa.

Garmelka, z katarem jak najbardziej, będzie się małej łatwiej oddychać. Jeśli nie ma gorączki to śmiało. I nie ubieraj ciepłej niż zwykle.

Rjoanka - mamy śpiworek Ceba i wydawał mi się za cienki, ale jest ok. Za to Feretti jest za gruby i nie wiem czy będziemy go używać.

Garmelka - lekarka zaleciła nam dawkowanie 3 krople raz dziennie przez 2 tygodni, ale podaję dalej (2 krople).
Ja robię krochmal z mączki (jak kisiel do kubka od razu, nie w garnku) i wlewam do kąpieli i dosypuje z rąsi troszkę. Na skórę na krem.
Najlepiej zamów na doz.pl, bo jest promocja na Emolium. Dowóz gratis do wybranej apteki. Często gdy zamówi się przed 12, to jest tego samego dnia.
W aptece potrafi kosztować ok. 30 zł, a tu 18 Emolium, krem ochronny przeciw odparzeniom, 75 ml - Portal Dbam o Zdrowie

asz - to macie cudowne dziecko. U nas też metoda odkładania jest z konieczności stosowana, po prostu często muszę go nakarmić odbić i odłożyć bo muszę np. kaszkę dla starszaka zrobić. Jak wracam za kilka minut to już śpi:-D. Z tym, że u nas inny problem - ciągle stęka na...? kupę, gazy? nie wiem co ale to mu zajmuje po kilka godzin dziennie, a zwłaszcza w nocy i przez to często się wybudza. Wizytę u lekarza mamy dopiero 25 listopada i ciągle walczę z myślami czy czekać, czy iść do przychodni na dzieci chore (na zdrowe nie ma terminów)??

Mizzah - a na spacerki wychodzicie? mój praktycznie zaraz za drzwiami bloku zasypia

Mona - wygląda mi to na jelitówkę. Ja taką miałam pod koniec ciąży tj. jedna noc biegunki i wymiotów i tyle. Z pewnością trzeba wspomnieć o tym lekarzowi. Ps: szczepionka na rota jest na kilka szczepów wirusa, przed wszystkimi nie chroni.

rjoanka - ja mam taki luźny otulacz Feretti (coś jak Mona wrzuciła na zdjęciu), najpierw zawijałam w niego jak w rożek, ale też już wyrósł, to teraz zasuwam na zamek tak jak producent przewidział. Na zimę mam po Szymku śpiworek z dopinanymi rękawkami, będzie jak znalazł.

samochodzik - witamy, no to najtrudniejsze masz już za sobą. Teraz już będziesz coraz pewniej się czuła jako mama:tak:, a na wiosnę świat będzie jeszcze piękniejszy:-D

rjoanka/syla - jak chcecie przykrywać kocykiem, to jego końce można z obu stron wcisnąć pod materac, dziecku wtedy trudniej będzie go skopać

garmelka - chłopaki nieźle. M naprawdę bardzo mi pomaga z Szymkiem, załatwia razem z nim sprawunki np. teraz na zakupy pojechali. Mati dalej sporo przesypia, ale ma już rano i popołudniu po godzince aktywności. Kurcze zastanawiam się nad tym prężeniem, może mu wprowadzić na stałe jakiś specyfik na gazy? Jeden dzień testowo wystarczy?

Pscolka - nasz też tak ma od początku. Mówiłam położnej i lekarce.

W ogóle to mamy problem z ciemieniucha. Adi denerwuje się, gdy chcę coś robić na głowie, a ścieranie ciemieniuchy nie jest łatwe. Jest jej coraz więcej, a ja nie umiem jej zetrzeć.

Zaczęłam się teraz zastanawiać czy to czasem nie jest tak, że jeden Nasivin jest od 3 msc, a drugi od roczku?

W każdym razie ja nigdy nie widziałam po nim poprawy.

Cyntia - dziekuje za info;) jak tylko mała zejdzie mi z klaty to usiądę do laptopa :)

Pscółka - fajnie ze masz wsparcie, jak mój był teraz 4 dni w domu to tez bardzo zajmował sie małą- no ale myśle ze ja moge śmiało powiedziec ze mój to zwariował na jej punkcie... Chodzi i gada ze to jego miłość życia :)

Sunovia, Rjoanka - dzieki za info o spacerku, w takim razie niebawem pakujemy sie do naszego bolida :)

Marika - a co u was? Jak malutka?

Gosiak - Ty karmisz butla, powiedz mi czy jak twoje dziecko zje mniej i odbije to jeszcze dokarmiasz? Bo moja raz je 130ml a raz tylko 60 i nie wiem czy jej dawać po odbiciu jeszcze dopić ...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry