reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październik 2014

No dzis ma już 2,5 mc :) to nie będę wybudzac. Chyba zasugerowałam się pytaniem tej alergolog, że dziecko powinno przynajmniej raz w nocy byc karmione.

Mroczko - Pola miłośnik mleka ciągnie już 150 ml. Najczęściej wypija ze smakiem. I dobrze bo dopiero fałdek nabiera tak to nogi i ręce patyczaki i mały pękaty brzusio ;) Teraz zostawiła 60 ml i odleciała znosząc się przy tym śmiechem :) Śmieszna jest...

Wczoraj Pola wprawila mnie w osłupienie po raz pierwszy roześmiała się na glos. Do tej pody mialysmy bezzebne usmiechy i galuzenie czasem piski. A wczoraj śmiech może przypadek ale zamurowało mnie :)

Sunovia - a moze rośnie ci mały meteopata. Nie wiem jak dzieci ale niektórzy dorośli ciężko znoszą taką wietrzna pogodę.

reklama
Domka, bardzo ładny! A czym przekladasz? Bita śmietana?

I u nas noc gorsza. Nie śpię od 4.50. Obudziła sie, nie była glodna mimo 6 godzin przerwy, leżała w lozeczku i wyddawala odgłosy. Dopiero o 7 sie okazlo, ze to chyba chodziło o kupę. Tak jak pisalyscie wczoraj, cały dzień i większość nocy nie robiła i potem sie męczyła, ale to nie było zatwardzenie. Coś nam dzieciaczki zbiorowo wpadły na ten sam świetny pomysl. Oczywiscie o tej 7 po przewinięciu nie poszła spać tylko ogłosiła dzień.

Maniam mniam to mówisz ze gdzie mieszkasz ;)?

Rjoanka - ta moja tez te swoje dźwięki wydaje. Myślałam ze usnie ale najwidoczniej ona ma inny plan. Czy mi się coś pokickało czy ty z Warszawy jesteś?

Do Lublina daleko nie mam :)

Noooo czas leci oby do Świąt a oo Świętach Pola skończy 3 miesiące i będzie z górki :) Mam nadzieję; )

Garmelka, na ciemieniuchę stosujemy oliwkę dwie godziny przed kąpielą, potem wyczesać dobrze i wymyć. Jeszcze wraca, bo ciężko wyczesać dokładnie -młoda ma długie włoski. Może spróbuję z parafiną, jak poleca Babina.

Rjoanka, cepan nie pachnie zbyt przyjemnie. Są inne maści o podobnym działaniu, poszukaj. A osobiście polecam plastry sutricon -cena nie jest najniższa, ale wygodne, rana ładnie się goi i nic nie swędzi. Jeden plaster przecinam na cztery części, więc na dłużej starcza. A i jeden plaster noszę po 3-4 dni (producent dopuszcza do 5 dni). Zdejmuje tylko na prysznic i co kilka dni robię dzień przerwy. W zasadzie do teraz mam jedno opakowanie i planuję zamówić jeszcze jedno.

U nas też noc taka sobie. Dwa karmienia znów, a po drugim nie chciała spać w ogóle, co jej się dotychczas nie zdarzało -tyle, że grzecznie leżała sama w łóżeczku, chyba zasnęłam szybciej niż ona.. Ale ja wciąż wyznaje teorię drugiego skoku -bo ma zdecydowanie większe zapotrzebowanie żywieniowe i obserwuję dużo nowych umiejętności w ostatnich dniach. Chcę wierzyć, że to taki mały kroczek w tył i przesypianie nocy wróci najdalej za kilka dni!

Katinka, przesyłam pozytywną energię -zawsze Z Ciebie tryska, to teraz weź od nas trochę!

Domka, fajny torcik! U nas też dziś dwa miesiące -ale ten czas leci!

reklama
Wiecie co u nas tez noc taka se no niby spał, ale płytko jak królik na miedzy, chyba to przez halny... u nas tak wiało że starsza prawie mi porwało :szok:, no ja na południu mieszkam.

Mizzah - nie chce CIe martwic ale pojawia się inne atrakcje po tych 3mies., zawsze jest cos, myślę ze niemowlę jest bardziej przewidywalne i łatwiejsze w obsłudze niż roczniak, dwulatek itp...Ale teraz masz czas ze już widać w małej człowieka i mniejsze ryzyko ze wyrzucisz przez okno ;-) żartuje oczywiście

Do góry