reklama

Październik 2014

Katinka - też bym chciała, ale chyba nie będzie nas jednak stać. Mąż właśnie traci źródło dodatkowego dochodu, a to nam trochę utrudni sytuację. Ale jak kogoś stać, to jak najbardziej popieram!

Babina - wszystkiego, co najlepsze!

Kate - co tam u Ciebie?

A ja miałam ujową noc. P. oglądał mecz do 2 w nocy. A mnie od 2 do 3 coś często łapały twardnienia. Jednego to się wystraszyłam, bo towarzyszyło mu odczucie jakbym musiała do toalety. 2 no-spy pomogły. Ale jakby dziś znowu były tak często, to pojadę na IP, eh. Ryczeć mi się chce i do tego ta dołująca pogoda :(
Któraś pisała, że jak macica się stawia, to cała. Może tylko z jednej strony. U mnie czasem tak dziwnie spina się i twardnieje i widać jak jest wubrzuszona cała lub po jednym z boków. W nocy to mnie już szlag trafiał. A były już takie spokojne dni. Bardzo chciałabym cieszyć się tak nieskrępowanie, a nie odliczać codziennie ile zostało tak choćby do 32 tc. Eh :(
W poniedziałek mam planową wizytę, a dzisiaj zamierzam leżeć....

reklama
W szpitalu mówili, że to klasyczne stawianie się macicy (tydzień leżałam). Gdy mały mi się rusza, obraca, to mam inne odczucie, poza tym jest to płynne, a nie dzieje się w ułamku sekundy.
Mój gin też mówił, że to skurcze. I nie ma problemu jeśli zdarzy się tak raz na godzinę na naszym etapie ciąży. Chcialabym, by to mały się tak wypinał, ale czuję taki specyficzny ścisk, który stopniowo puszcza.
Już sobie popłakałam i trochę mi zeszło.

rjoanka - a te masaż to może w studio Agnieszki Grochowskiejna Obozowej? Mnie katuje kręgosłup, tam gdzie są te dwa dołeczki na plecach,prawa kość to czasem mi nie trafia do tej dziurki, ból i niedowład nogi, nicprzyjemnego. Po pierwszej ciąży mi to znacznie przeszło, mam nadzieję, że i tymrazem tak będzie. Ale nikt nie mówi że szczepienie jest przyczyną autyzmu, tezajest że może być czynnikiem go aktywującym, z tym że nikomu nie jest na rękęzbadanie tego.
domka - też mam ten ból przy sikaniu, zwłaszcza nocą:baffled:
katinka - my też będziemy pobierać krew pępowinową. PrzySzymku się nie udało, bo było zanieczyszczenie mikrobiologiczne:-(.
cyntia - Z moich doświadczeń skurcze to się zaczynają odgóry macicy, a nie gdzieś lokalnie po bokach. Nieprzyjemne uczucie po bokach toodczuwałam jak Szymek się obracał (nie mylić z kopniaczkami). No ale jak to sięmówi każda ciąża inna...:happy2:

https://www.pbkm.pl/bankowanie-publiczne

Jesli nie zdecyduje sie na rodzinne bankowanie krwi pepowinowej, to na 100% sprobuje oddac ja do banku publicznego. Szkoda, zeby komorki macierzyste, ktore moga komus pomoc zostaly zutylizowane jako odpady medyczne. Takie bankowanie jest bezplatne i zrzekamy sie praw do niej, tzn. mozna z niej korzystac na zasadsch ogolnych, jesli nikt nie wykorzysta jej przed nami. Mysle, ze to moze byc tez niezla alternatywa dla osob, ktorych na odplatne przechowywanie nie stac, a chcieliby to zrobic. Niestety nie wiem, czy w praktyce takie dawstwo jest dostepne, bo jednak ktos za przebadanie tej krwi musi zaplacic, wiec moga byc jakies limity.

Gnagna - tak są limity i z tego, co mówili na warsztatach, to można oddać wtedy, gdy akurat jest robiona akcja w szpitalu i w tym roku ma być podobno w wybranych szpitalach ok. października :)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny,

wczoraj miałam zabiegany dzień, dziś od rana też na wysokich obrotach i niestety nie nadążam za Wami jeśli chodzi o śledzenie forum :(

Wczoraj miałam USG połówkowe, moje maleństwo rozwija się prawidłowo, aktualnie waży 385 g wydaje mi się, że jak na 21 tc to w normie. Potwierdzono że chłopak, ale mimo tego że marzyłam o dziewczynce przez ostatni miesiąc już się przyzwyczaiłam do myśli, że w moim brzusiu mieszka Kubuś i jestem mega szczęśliwa :) We właściwym wątku wkleiłam zdjątka dzidzi :)

Babina wszystkiego naj z okazji Twojego święta, spełnienia najskrytszych marzeń :)

Póki co zmykam do mojej potrawki z warzywkami i kurczakiem, bo zaraz mąż przywiezie teściową i będzie lipa jak coś wyjdzie nie tak :/ Później wybieramy się na Dni Morza. Mam nadzieję, że wieczorkiem uda mi się odnieść do poruszanych tematów.

Miłego dzionka :*

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry