reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pazdziernik 2016

Ann, dzieki, zaczne wiecej jesc jablek i tych jogurtow, bo na sliwki patrzec nie moge :D
odstawilam juz slodycze na maksa, a herbate slodze tylko troche miodem. Rano na czczo zaczelam pic szklanke wody z cytryna i miodem i ograniczam tluste i smazone, no mam nadzieje ze cokolwiek mi pomoze, bo nie chce skonczyc na czopkach :( chociaz ostatnio i tak musialam sie takimi ratowac :(

reklama
@iśka90 oprócz jablek i jogurtu nat. podjadam suszone morele naturalne (sa ciemniejsze od tych olejowanych) 2-3 szt dziennie i się w miare zaparć pozbylam. Śliwki mnie mdlą.

Marta, tych ciemniejszych to nie widzialam chyba w sklepach, tzn nawet pewnie nie zwracalam uwagi i kupowalam te zwykle suszone, ale poszukam, dzieki ! :)

Iska jeśli slodzisz miodem gorąca herbatę powyżej 40 st to traci on swoje właściwosci i jest zwykłym cukrem. Może jak chcesz śledzić to kup jakiś zastępcze slodziwo. Typu jakiś syrop klonowy, daktylowy, albo ksyliyol tylko nie wiem jak z nim u ciężarnych ale chyba można.

Joani ja mam to samo i boję się zaparć. Na razie jakoś daję radę co dwa dni ale w pierwszej ciąży potrafiłam i 5 dni nie zrobić nic :-/

Ahh... Dziewczyny przed ciążą ważyłam 74kg... teraz wchodzę na wagę a tam 71,9kg spadam z Wagi :o

Nevka apokojnie ja w 1 ciazy do 5 mc schudlam prawie 10 kg ale jak juz.mowilam ja.wymiotowalam do samego porodu

Nevka u mnie też waga leci w dół, mniej wiecej ok 1 kg tygodniowo. 3kg do tyly jestem.Co mnie nie cieszy. Ale faktycznie przez brak apetytu i mdlosci jem mniej niz przed ciąża. Czasami dochodzą wymioty... :dry:

Ann, wiem wiem, slodze jak juz sie schlodzi herbata :) ogolnie to raczej malo slodze, wiec jakbym miala przechodzic na slodziki to bym calkiem odstawila, bo jakos nie ufam tym slodzikom. Ksylitol jest ok, bo jest naturalny i podejrzewam, ze mozna by to w ciazy uzywac bez problemu. Moja siostra ktora nie moze cukru, wlasnie wspomaga sie tym ksylitolem za pozwoleniem lekarza, ale toto jest cholernie drogie, chyba ze 40 zl/kg.
Tez sie boje tych hemoroidow, a przy takich zaparciach pewnie szybciej sie pojawia :(

A u mnie taka sytuacja. Snieg jest u nas rzadkoscia, wiec sie gapie za okno jak dziecko:)
8ad77e265d7d5255e6f13441e1de9ac2.jpg

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Dziewczyny które nie są jeszcze wpisane do listy proszę o wiadomość do mnie z imieniem , datą porodu i z województwem ew. Państwo :D

Do góry