prettyinflowers
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U nas podczas karmienia mleczkiem tez rzuca się jakbym Jej nie karmiła...I troszkę mi się wygina.Karmienie dramat. Rzuca sie na jedzenie, jakbym jej nie karmiła tygodniamiMacha rękami, wkłada je do buzi podczas karmienia Śliniaczek nie wystarczył, zamówiłam dla niej fartuch. Smakowało, bo za jednym razem wsunęła cały słoiczek dyni, potem cały słoiczek marchewki.
Owoce można podawać tak samo jak warzywa, ale ja z nich rezygnuję. Nie chcę dawać jej na poczatku słodkich produktów. Poczekam do lata, kiedy będe miała swoje z ogródka![]()
Moze warto zapytać lekarza albo położnej . Ja miej mierze tylko po szczepieniach 2-3 dniCzy mierzycie temperatury co dziennie? Ja zaczęłam mierzyć i przeważnie ma powyżej 37...Czy to jest normalne? Nawet miała 37.9...taka temperatura utrzymuje sie od dłuższego czasu...powyżej 37.
U nas podczas karmienia mleczkiem tez rzuca się jakbym Jej nie karmiła...I troszkę mi się wygina.
U nas tak samoKarmienie dramat. Rzuca sie na jedzenie, jakbym jej nie karmiła tygodniamiMacha rękami, wkłada je do buzi podczas karmienia Śliniaczek nie wystarczył, zamówiłam dla niej fartuch. Smakowało, bo za jednym razem wsunęła cały słoiczek dyni, potem cały słoiczek marchewki.
Owoce można podawać tak samo jak warzywa, ale ja z nich rezygnuję. Nie chcę dawać jej na poczatku słodkich produktów. Poczekam do lata, kiedy będe miała swoje z ogródka![]()
Codziennie to chyba troszkę przesadzasz. Jeśli mierzysz w pupie to trzeba odkac 0,5 stopnia bo tam jest zawsze wyższa generalnie 37 to dobra temp dla takiego dziecka. Ja mierze jedynie jak ma np. Katar albo po szczepieniach po szczepieniach doszla do 39 i wtedy daje cos na gorączkę.Czy mierzycie temperatury co dziennie? Ja zaczęłam mierzyć i przeważnie ma powyżej 37...Czy to jest normalne? Nawet miała 37.9...taka temperatura utrzymuje sie od dłuższego czasu...powyżej 37.
Jest z 19 października i ma malutkie 0,5x0,5 przednie ale pediatra nic na szczepienie nie skomentowała...tylko wpisała i tyle, a ja w domu zagłębiłam się w temat i teraz nie wiem czy to nie za szybko zarasta.Córeczka z 9 października, teraz 6,5 miesiąca, ciemiączko przednie cały czas od pierwszego szczepienia w 6 tygodniu jest 2 cm x 2 cm. Tylne nawet nie wiem. Pediatra coś komentował u was ciemiączka?