• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Październikowe mamy 2022

Kurcze z tym pomiarem glukozy to faktycznie od rozpoczęcia posiłku... Nie wiem jakąś pomroczność jasną w tej ciąży mam coś mi się przestawiło... Doktor faktycznie tłumaczyła że te 10-15 minut robi różnicę ale w tę stronę że jak później to już mniejszy cukier dlatego od rozpoczęcia się czas odlicza 😅
Oby po porodzie pamięć wróciła do normy 😂😂😂

reklama
No mi mówił żebym wytrzymała do 37tyg. A na sterydy jak mu mówiłam że dał mi w 36tyg to mówił że to było dawno a teraz się podaje już tak do 34tyg. No i w tamtej dostałam w 36tyg szyjka się skracała a poród w 41tyg.
No tak, ale sterydy nie odsuną w czasie poroduz, tylko przygotują dziecko na ewentualny wcześniejszy poród. Wg mnie, jak jest jakieś ryzyko, to lepiej dostać je wcześniej, niż póżniej i spokojnie czekać.

Kurcze z tym pomiarem glukozy to faktycznie od rozpoczęcia posiłku... Nie wiem jakąś pomroczność jasną w tej ciąży mam coś mi się przestawiło... Doktor faktycznie tłumaczyła że te 10-15 minut robi różnicę ale w tę stronę że jak później to już mniejszy cukier dlatego od rozpoczęcia się czas odlicza 😅
Oby po porodzie pamięć wróciła do normy 😂😂😂
O ile zakładasz karmienie piersią to możesz się rozczarować 😁

Bardziej chodzi o to że z 3,7 zeszła na 2,9 no i te krawienia.. dlatego lepiej te sterydy dostać
u nas też mniej więcej w tym czasie dają sterydy, w tamtym roku bratowa miała małowodzie i dali jej w 33. tygodniu. W 34. już musieli robić cięcie i mała była tylko 1 dzień na wspomaganiu oddechu, więc mówili, że bardzo dobrze, że dostała 🙂
U Ciebie z tymi krwawieniami to pewnie, że dla spokojności lepiej podać 🙂 ja w pierwszej ciąży miałam krwawienie z nadżerki prawdopodobnie, więc faktycznie przyczyny są przeróżne

u nas też mniej więcej w tym czasie dają sterydy, w tamtym roku bratowa miała małowodzie i dali jej w 33. tygodniu. W 34. już musieli robić cięcie i mała była tylko 1 dzień na wspomaganiu oddechu, więc mówili, że bardzo dobrze, że dostała 🙂
U Ciebie z tymi krwawieniami to pewnie, że dla spokojności lepiej podać 🙂 ja w pierwszej ciąży miałam krwawienie z nadżerki prawdopodobnie, więc faktycznie przyczyny są przeróżne
Ale miałaś tak często i aż do muszli i potem takie gęste brązowe strzępy? Czy takie jednorazowe.

U gin mówiła że przy mierzeniu szyjki przezbrzuch dobrze jest aby pęcherz był pełny ale czy to prawda 🤷‍♀️
Jak wyglada takie podanie sterydów ? Musisz zostać na oddziale ?

Ja dziś kiepska się czuje brzuch cały czas twardy a jutro czekają mnie w sumie 2 godziny w samochodzie 😔
Jak się położysz to też taki twardy ?? Bo ja jak chodze to skóry braknie ale jak się położę to ok

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry