reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

No wiesz ja też nie wiedziałam, że jest jakiś balonik, vacuum czy jakieś inne rzeczy związane z porodem dopóki ktoś ze znajomych mi o tym nie powiedział. No bo w sumie skąd mam wiedzieć, jak nigdy nie rodziłam, a w zwykłej szkole tego nie uczą ;) a jednak o cyklu kobiety i rozmnażaniu każdy uczy się na biologii i według mnie to jest podstawowa wiedza, dla kogoś kto stara się o potomstwo.
Powiem Ci że zdziwiłabyś się poziomem wiedzy jaką reprezentuje dzisiejsza młodzież 😵‍💫 i mówię to z perspektywy nauczyciela 😵‍💫 mogę sobie flaki wypruwać ale to nic nie da jak dzieci nie chcą przyswoić wiedzy. A potem rosną i pytają na forach o głupoty typu "usiadłam na desce klozetowej w publicznej toalecie, czy mogę być w ciąży?" 😵‍💫

reklama
Przepraszam dziewczyny, może się mylę, ale ja zaczynam mieć wrażenie, że ta osoba to zwykły troll i chyba szkoda Waszego czasu na odpowiadanie. Nie raz i nie dwa były tu na forum wpisy w różnych wątkach, ale w podobnym tonie i jakoś tak no zalatuje mi trollingiem 🙈 jeśli ona się upiera, że przez tydzień po miesiączce nie uprawiała sexu więc jej się nic nie zgadza i 10 razy mówione, że to nie ma znaczenia do niej nie dociera to trochę dziwne, że dorosła kobieta, która stara się o dziecko nie rozumie takich prostych zależności... i nie wie jak i kiedy zachodzi się w ciążę. Jeśli się mylę to przepraszam, ale jakoś no tak czuję 🤷‍♀️
Jest to moja pierwsza ciąża nie planowana ale jak juz się pojawiło 2 kreski to się ucieszyliśmy z narzeczonym. Wczoraj miałam drugą wizytę i nie przyjemne wieści usłyszałam od ginekologa. Nie mam aż tak dużej wiedzy na temat cyklu i innych rzeczy. Od 10 lat mam nieregularne miesiączki i tak naprawdę nie wiedziałam czy kiedykolwiek zajdę w ciążę.

Jest to moja pierwsza ciąża nie planowana ale jak juz się pojawiło 2 kreski to się ucieszyliśmy z narzeczonym. Wczoraj miałam drugą wizytę i nie przyjemne wieści usłyszałam od ginekologa. Nie mam aż tak dużej wiedzy na temat cyklu i innych rzeczy. Od 10 lat mam nieregularne miesiączki i tak naprawdę nie wiedziałam czy kiedykolwiek zajdę w ciążę.
A robiłaś coś żeby je wyregulować? Nieregularne czyli jakie? Jaki najkrótszy, jaki najdłuższy cykl?

A robiłaś coś żeby je wyregulować? Nieregularne czyli jakie? Jaki najkrótszy, jaki najdłuższy cykl?
Brałam różne leki na wywołanie miesiączki. Do tego mam nadciśnienie i problemy z cukrem. Był czas że miałam miesiączki co dwa miesiące, a zdarzyło się że miałam 4 miesiące przerwy w miesiączkowaniu

Brałam różne leki na wywołanie miesiączki. Do tego mam nadciśnienie i problemy z cukrem. Był czas że miałam miesiączki co dwa miesiące, a zdarzyło się że miałam 4 miesiące przerwy w miesiączkowaniu
Cóż w takim razie musisz czekać do wizyty albo pójść prywatnie do kogoś z dobrym USG.

Powiem Ci że zdziwiłabyś się poziomem wiedzy jaką reprezentuje dzisiejsza młodzież 😵‍💫 i mówię to z perspektywy nauczyciela 😵‍💫 mogę sobie flaki wypruwać ale to nic nie da jak dzieci nie chcą przyswoić wiedzy. A potem rosną i pytają na forach o głupoty typu "usiadłam na desce klozetowej w publicznej toalecie, czy mogę być w ciąży?" 😵‍💫
Ja miałam kiedyś znajomą która mi się spytała czy może być w ciąży, bo całowała się z chłopakiem, a w Bravo Girl piszą, że od tego się zachodzi 🤡
Więc w sumie to mnie nic nie zdziwi 😂

reklama
Do góry