reklama

Październikowe mamy 2026

Mam jeszcze jedno pytanie, mianowicie, jak jest u was z formą w ciąży, tzn. co ćwiczycie, ile razy w tygodniu? Piszcie jak tam u Was to wygląda.

Mój jedyny ruch to ten w pracy (sprzątam) i sporadyczne spacerki z naszą Psiną 😅
Mam w domu bieżnię ale odkąd jestem w ciąży to nawet nie patrzę w jej stronę.
A miałam być taka aktywna jak już się uda, eh 🤣

reklama
Mój jedyny ruch to ten w pracy (sprzątam) i sporadyczne spacerki z naszą Psiną 😅
Mam w domu bieżnię ale odkąd jestem w ciąży to nawet nie patrzę w jej stronę.
A miałam być taka aktywna jak już się uda, eh 🤣

Właśnie podobno lepiej nie zaczynać w ciąży aktywnosci tylko podtrzymywać to co przed ciążą robiłaś jeśli juz. Już i tak nasze ciało dużo robi teraz :)

Mam jeszcze jedno pytanie, mianowicie, jak jest u was z formą w ciąży, tzn. co ćwiczycie, ile razy w tygodniu? Piszcie jak tam u Was to wygląda.

Ja jestem zawodowym sportowcem, ale wiadomo… już nie czas na szykowanie formy ale dalej siłownia wjeżdża tyle ile mogę (bez pasa już) i dziś rowerek szosowy 10km, po południu pójdę na siłownię coś poćwiczyć, ale staram się dużo cardio robić żeby jakoś tą formę trzymać

Cały czas się zastanawiam czy pani mi dobrze pobrała krew :Do Wzięła dwie takie same probówki i chciałam ją zapytać czy przypadkiem nie trzeba innej do morfologii, ale już się nie odzywałam. No i od godziny 7 wszystkie wyniki są, a nie ma morfologii i glukozy. Dziwne to. Mam nadzieję, że nie będę musiała drugi raz na czczo iść...

A ja robiłam te badania wszystkie i jedno było na grupie krwi i mam tam wynik tej grupy ale pisze wielkimi literami niepotwierdzone xd co to znaczy. Muszę tam iść do placówki i to wyjaśniać?
A może nie przed porodem tylko przed tym zastrzykiem z immunoglobuliny miałam dwa razy, bo ja jestem rh-
Wiem, że o ta grupę krwi się bardzo czepiali i jeszcze mi dodatkowo robili w szpitalu za każdym razem, więc miałam w ciąży kilka razy ;)
Jest dokładnie tak jak pisze melodyP - do potwierdzenia grupy krwi trzeba dwa wyniki. Ja robiłam na początku ciąży i potem jakoś później plus właśnie odczyn Coombsa (na którym też jest podana grupa krwi) przed podaniem immunoglobuliny. Mnie w szpitalu już chyba nie badali grupy, co kraj to obyczaj 😃

Ło matko, ja dopiero niedawno zaczęłam wracać do siłowni po poprzednim porodzie, a tu cyk, następna ciąża 🤣 a dopiero co sobie mini siłownie w domu urządziłam. Teraz typowo siłowe ćwiczenia odpuszczam, póki co ogólnie mało się ruszam, aż mi wstyd 🙈 ale postanawiam się poprawić!

ja się właśnie zastanawiam czy już nie zrobić, bo można od 9 tygodnia (jestem 9+1), żeby już mieć wynik na prenatalne. Bo też będę robić badania w GynCentrum i tam jest 10% zniżki przy badaniach.
Chyba można od 10+0, ja będę robiła jutro to jest 10+3 bo później niestety nie będę miała kiedy przez tydzień, a chce mieć przed prenatalnymi ale mój gin i tak polecił zrobić od 11+0 bo niższe ryzyko, że będę musiała powtarzać. Czasem się zdarza, że jest za mało frakcji i należy jeszcze raz oddać próbkę

reklama
Chyba można od 10+0, ja będę robiła jutro to jest 10+3 bo później niestety nie będę miała kiedy przez tydzień, a chce mieć przed prenatalnymi ale mój gin i tak polecił zrobić od 11+0 bo niższe ryzyko, że będę musiała powtarzać. Czasem się zdarza, że jest za mało frakcji i należy jeszcze raz oddać próbkę

Właśnie mi też tak mówili za pierwszym razem. Niby się reklamują, że od 10 tygodnia, ale ja wtedy dzwoniłam w 12tym to pani mówiła, że teraz można już robić, bo wcześniej duże ryzyko powtórki.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry