reklama

Październikowe skarby :)

reklama
Właśnie Ania jak tam egzamin?!
A takie kapcie kupiłam właśnie na allegro dla młodej :D

73857658

Witam,

Moniaa, to Nicole moze teraz biegac po domu bez obaw, ze nozki zmarzna, czy sie poslizgnie. U nas Sonia chodzi w skarpetkach antyposlizgowych, czasem probuje jej sandalki zalozyc, ale jest niesamowita, zawsze dojdzie do tego, ze je sciagnie, dlatego skarpetki goruja.

Mam do Was pytanko. Kiedy wprowadzalyscie, albo macie zamiar wprowadzic cytrusy? Jakis czas temu dalam Soni grejfruta zielonego - bardzo jej smakowal, a ostatnio prababcia czestowala mandarynkami, wprawdzie nic jej nie jest, ale nie wiem czy mozna juz dawac, w koncu cytrusy bardzo uczulaja. Ja moze jestem przewrazlwiona na te alergie... Jak u Was, ajecie juz, jak tak to w jakich ilosciach?

Pozdrawiam,

WITAM

ANIA , NIE TRZYMAJ NAS DŁUŻEJ W NIEPEWNOŚCI - NAPISZ , ŻE ZDAŁAŚ !

MONIA , KAPCIE ŚLICZNE , JA TEŻ MUSZĘ MAŁEJ KUPIĆ BO OBECNE ROBIĄ SIĘ MAŁE.
NA SZCZĘŚCIE NIKOLA LUBI KAPCIE I NIE ZDEJMUJE ICH.

SANDRA , JA DAJĘ NIKOLI BANANY , OD 3 MIESIĘCY , 2-3 W TYGODNIU INNYCH CYTRUSÓW JESZCZE NIE WPROWADZAŁAM .
CHCĘ CI POWIEDZIEĆ ,ŻE WKLEIŁAŚ ŚLICZNE ZDJĘCIE SONI NA SUWACZEK .
POPROSZĘ CIĘ O WIĘKSZY FORMAT :D

Witam,

z dumą oświadczam że Mati był z tatą na szczepieniu i ani nie drgnął - panie pielęgniarki chodziły koło niego jak koło jajka, zagadywały, tata dorzucał swoje i mały prawie nie zauważył, że coś się dzieje. Czy Was też uprzedzano, że między 9 a 11 dniem mogą wystąpić objawy jak przy odrze lub grypie?

Mati tak jak Nikolka Magdy też chodzi w kapciuszkach i jest pod tym względem bardzo zdycyplinowany - jak mi czasem ucieknie z kanapy po kąpieli w piżamce to ładnie przychodzi do kuchi z kapciami w rączkach żeby mu założyc :)

Sandros - ja próbowałam z mandarynkami tyle że młodemu nie smakowały więc jakoś nie ponawiam a banany tez dajemy i to chyba od 5 miesiąca życia.

MOja mała narazie zasuwa tylko w skarpetkach ona nie lubi ogólnie butów nawet jak idzie na dwór ale my mamy w całym domu kafelki i naprawdę ciagnie.. niby skarpetki są ciepłe grube i z polarkiem ale i tak myślę że do butków czas się przyzwyczaić a jak będzie to się okaze :)
SONIA super w suwaczku!
Właśnie trzeba zrobić nowe foto do suwaczka ;)
ANIA no właśnie pisz nam tu zaraz jak egzamin!!!!
Co do cytrusów to ja też poza bananami jeszcze nic nie praktykowałam dałam troche kiwi ale tylko trochę.
SIABA mnie tak uprzedzano i tak też było i 39stopni. Po 2-3 dniach przeszło i wysypka wyszła.
Wiecie nie wiem czy Wy o tym wiecie ja nie wiedziałam ale moja mama mi topowiedziała..
otóż jak dziecko jest po szczepieni to tak 2-3 dobrze z nim nie wychodzic na dwór bo wtedy może się rozchorować ja teog nie wiedziałam i po szczepieniu normalnie na spacerki chodziłyśmy mała dostała kataru i te węzły chłonne jej napuchły. I to właśnie dlatego..
Więc przestrzegam na zapas !! :)

TAK ,TAK MONIAA TWOJA MAMA MA RACJĘ - SZCZEPIONKI - ODRA ,ŚWINKA, RÓŻYCZKA SĄ ŻYWE I DLATEGO LEPIEJ UWAŻAĆ NA DZIECKO - SZCZEGÓLNIE W PIERWSZĄ DOBĘ PO PODANIU , BO WCHŁANIAJĄ SIĘ W CIĄGU 24 GODZIN.

NIKOLA NA ŚWIRA NA PUNKCIE MOICH KAPCI - GDY TYLKO JE ZDEJMUJĘ , ABY POŁOŻYĆ NOGI NA KANAPIE - MAŁA PRZYCHODZI I PALUSZKIEM POKAZUJE,ŻE CZEGOŚ MI BRAK , " MA" MÓWI , PO CZYM SAMA ZAKŁADA MI KAPCIE NA STOPY - PORZĄDNICKA.

MATI ! ZUCH Z CIEBIE ! MAMA LEĆ PO JAKĄŚ SUPER ZABAWKĘ DLA MAŁEGO ODWAŻNIAKA :laugh:

No to jesteśmy po szczepieniu, z soboty przeszło na środę, ale jakoś jest ;) Mała nie płakała - siedziała sobie w samym pampersie na tym stoliku i z bezbrzeżnym zdziwieniem, kiedy pielęgniarka dopiero wyciągnęła jej igłę spojrzała na strzykawkę i wydała z siebie coś w stylu : GUUUUuuu.

Dziękujemy za życzenia - ach, powzruszałam się, czytając je.. w niedzielę były urodzinki - mała dostala masę ubranek i zabawek - a dziś przyszedł prezent od cioteczki z Ameryki. Taka kartka:
http://img510.imageshack.us/my.php?image=zdjecie0141ma.jpg
I taaaaaki miś - magda właśnie przy nim śpi :) (przepraszam, że odwrócone)
http://img361.imageshack.us/my.php?image=zdjecie0155vk.jpg

Witam,

Na zyczenie wklejam duze zdjecie:
20053mm.jpg

Kapcie to tez lubi moje i buty. Naszczescie w butach lubi chodzic, bo wie, ze na spacer idzie, a spacery ponad wszystko.

Nas nikt nie informowal i naszczescie nic nie bylo, a przynajmniej nie pamietam.
Przy wszystkich szczepionkach tak nie wychodzic. Madga pisalas, ze ta jest taka grozna, a przy innych juz jest OK? Wprawdzie kolejne za pare miesiecy, ale dobrze juz wiedziec.

Bananki tez wcinamy od jakis 3 miesiecy, ale o to pytalam lekarke, teraz nie planuje wypadow do lekarza. A nie slyszalyscie od kiedy daje sie takie cytrusy?

Pozdrawiam,

reklama
Sandros, dopiero teraz zauważyłam jakie twoja córcia ma śliczne imię :) Magda też miała być Sonią lub Zuzią - ale w rezultacie pozostała Magdaleną Marią.

Parę fotek - porządków ciąg dalszy czyli wielki bałagan
149401.jpg

149402.jpg

149403.jpg

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry