Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Czesc!
Madzia luz szybko mamie sie znudzi. Ja swojemu na cmentarzu powiedzialam ze tu drugi dziadek spi i teraz mieszka na chmurce z aniołkami (no bo co mu mowic?).
efekt był nastepujący "Wez mi mama nie gadaj takich rzeczy!!"
Wiec skonczylam, odczekam.
hehe nieźle...
Moja Nicole umie się sama przeżegnać sama ją tego nauczyłam kilka miesięcy temu, ładnie mówi Amen, zawsze przed snem tak się żegnamy.
czasem pokazuje obrazek z Aniołem stróżem i 2 dzieci i mówi że bozia pilnuje (col) Nicole i Cytiana(Cyprian-syn chrzestnej )
Nasza edukacja sprowadza sie do chodzenia do kosciola, ale i to niestety nie co niedziele, bo weekendami studiuje...
Ostatnio stwierdzilam, ze zaczne ja uczyc wslasnie wieczornej modlitwy, a przynajmniej przezegnac sie... Jednak moja skleroza jest gora
a propo edukcji religijnej - u nas tez oczywiście ten obowiązek wzięła na siebie babcia. Efekt taki, że Mati prawie ....umie się przeżegnać głośno i wyraźnie mówi jak wchodzi do kościoła "Bozia Amen" i moczy pół rękawa w wodzie święconej.
Witam
No muszę się pochwalić ... Nicole od kilki dni biega w gatkach sika gdzie popadnie.. ale dzisiaj cały dzień sika na nocnik normalnie szok ...ale tfu tfu!!! aby nie zapeszyć!!!
Może wreszcie się nauczy.
A nasz Damian nadale leje w piluchy...ostatnio równo siedział godzine na nocniku....i nic nie zrobił a jka go podnioosłam od razu fotanna z sików poszła na wykladzine i zabawki...
Co do Kościoła....to Damian mówi Amen wie gdzie jest Bozia i czasem powie papa Boziu jak idzie spać.
dzisiaj bylismy na basenie....oczywiście wyszliśmyz niego z małą awantura bo jak sie rozkokosił to nie chciał wyjść ,ale zabawa była super.
Acha no i mam nowinke....Damiankowi się urodzi braciszek lub siostrzyczka...ale niestety nie rodzona mimo że byśmy bardzo chcieli.Moja starsza siostra jes w ciąży.I jest w ciężki szoku.Bo ma już 36 dwoje dzieci.... dobrą pracę i ustatkowane życie.A tu niespodzianka trafiła im się fasolka.ja się bardzo ciesze!.
Pozdrawiam
my problemu z sikaniem nie mamy żadnych problemów. Mati zawsze informuje, że chce albo przynosi nocnik. Nawet w dzień śpi bez pieluchy i nie było żadnej wtopy. Problemem jest kupa, której Mati za żadne skarby nie chce zrobić ani na nocnik ani na ubikację. Wyje żeby mu założyć pieluchę. Już siły nie mam jak go przekonać.
U nas pieluchy poszly w niepamiec. Juz od miesiaca spi nawet w nocy bez pieluch i jek narazie byla tylko jedna wpadka.
Jak gdzies jestesmy to wola, a w domu bieze sama nocnik lub idzie do lazienki z krzeselkiem.
Hello :-)
Ja posciel różnie zmieniam....dlatego że Damian ma taka manie że kołderke ciąga po domu.Nie da jej schowaćdo łózka jak jest schowana to sterczy i wyje daj kołdre daj kołdre ....czesto sie na niej poklada na podłodze ,dlatego jak sie zabrudzi to zmieniam.
Ze zmiana tez miałam problem , na szczęscie troszke juz odpuscił bo miał jedną swoją zmienę poscieli ze za zadne skarby świata nie mogla byc inna tylko tamta zielona.W lato jak pralam i schla na balkonia to nie poszedl spad do poki ona nie wyschla...Wychodzil i trzymal sie jej
Gratulacje dla siostry przekazane , kurcze trzebaby sie bardziej jakos postarac o ta fasolke....ale z drugiej strony co więcej mozna zrobic,minie rok jak się staramy i cisza....a z Damianem nam poszło za pierwszym razem.Zobaczymy co los nam zgotował.
A propo nie znacie jakies sprawdzonej wrozki.... ?
Wrózyłyscie sobie w ogole kiedys??
Pozdrowki Ania