reklama

Pęcherzyķ "powietrza" obok ciążowego

Elencza

Fanka BB :)
Drogie mamy, może spotkałyście się z czymś podobnym...?
Jestem w ciąży, jakoś 6 tydzień (trudno podać dokładnie, bo mam długie cykle). W zeszłym tygodniu na usg widoczne były dwa pęcherzyki- jeden większy, drugi mniejszy. Początkowo lekarz podejrzewał ciążę mnogą.
Dziś byłam drugi raz (dopiero dziś się zorientowałam, że jakość sprzętu jest tragiczna), Pan obejrzał jeden pecherzyk- biło już serce (ja ledwo dostrzegłam rozmazane piksele). Zapytałam czy jedno, był zaskoczony moim pytaniem. Zapytałam o ten drugi pecherzyk, który dziś też dostrzegłam- większy niż ostatnio, powiedział, że to bez znaczenia. Al jak dopytywalam co to jest- od niechcenia rzucil- powietrze.
Innego lekarza mam umowionego na sierpień, ale może niepotrzebie się martwię - zdarzają się pęcherzyki powietrza obok pęcherzyków ciążowych, które nie mają wpływu na ciążę.. ?
Miała któraś z Was podobną historię albo słyszała od koleżanki..?

reklama
A może to jakiś artefakt słabego USG?
O powietrzu nie słyszałam, co najwyżej kojarzy mi się, że może to być jakiś krwiak.
Też mi przyszlo do głowy, że to nic dobrego.. Ale na sprzęt bym nie zwalała- bo wwygląda jak pęcherzyk ciążowy, jest tylko trochę mniejszy.. Ale na pewno się powiększył od ostatniego badania, podobnie jak ciążowy..
Z wczorajszego badania mam ujęte tylko jednen pęcherzyk, a to zdjęcie sprzed tygodnia.
Ten niżej to pecherzyk ciążowy, w nim biło serce, a ten drugi, nawet nie specjalnie obejrzany przez lekarza, jest wyżej- jakby z tylu..

Załączniki

• 20210731_084707.jpg
    20210731_084707.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 242
Dziękuję!
Nie wiem, co myslec- podejrzewałam, że już wczoraj zobaczę tylko jeden pecherzyk z serduszkiem i tyle. Ale ten drugi się powiększył.. Gdyby się wchłaniał to powinien być mniejszy..
Zobaczymy, w każdym razie mam nadzieję , że to nic poważnego. Bo na bliźniaki nie liczę, skoro jedno serduszko bije (nie spojrzał na ten drugi pecherzyk, ale chyba jak jest lekarzem to by może dostrzegł)..
Dziękuję!

A może się bardziej rozwinie i jednak będą bliźniaki, gdzieś na jakimś forum, dziewczyna pisała, że było kilkudniowa różnica w zapłodnienia. Myślę, że następna wizyta wszystko wyjaśni.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry