Moja Nela po wczorajszej wizycie (35t+0d) waży całe 2580g. :-)
Nie sądziłam, że jest już taka wielka.
Mam nadzieję, że przez ten ostatni miesiąc nie przytyje za bardzo, bo nie chciałabym rodzić "klocka" ;-)
Nie sądziłam, że jest już taka wielka.
Mam nadzieję, że przez ten ostatni miesiąc nie przytyje za bardzo, bo nie chciałabym rodzić "klocka" ;-)
,albo w nocy budza się tylko dlatego,że mimo,ze sa najedzone,potrzebują zaspokoic potrzebę ssania-w tej sytuacji smoczek doskonale sie sprawdza(na początku dzidziusiowi wypada ,ale szybko uczy się go zatrzymać w buzi i słodko sobie ssie),smoczki są anatomiczne-coraz doskonalsze i nie powodują wad zgryzu jak dawniej,a moga bardzo wyręczyć mamę,dlatego i tym razem smoczek już kupiłam.Poza tym,nie ma co odkładać zakupów na potem,bo potem to noworodek nie pozwoli Ci na to,byś sobie wsiadła do samochodu i pojechała na zakupy,a mąż nie zawsze się orientuje co ma kupić i jak to ma wyglądać-czy takie nam się będzie podobało.Przy noworodku wszystko robisz w biegu-myjesz się,jesz ,czy nawet załatwiasz potrzeby w ubikacji-na szybkiego-niestety tak jest na początku.Czasem bywa sytuacja nagła,że dostajesz nawału mlecznego,zastoju-nie daj Boże i wtedy,zanim się z tym uporasz musisz podać mieszankę mleczną butelką,albo coś złego sie z Tobą dzieje-różnie bywa,musisz nakarmić dziecko mleczkiem modyfikowanym,albo ktoś z twojej rodziny-warto więc mieć w domu w razie czego butelkę,a nawet mleko modyfikowane jedno dla dzieci od urodzenia.Miałam taką sytuację ,więc wiem,że trzeba być na wszystko przygotowanym
Bo dzieci karmione piersia wogole nie potrzebuja dodatkowego picia, a te co pija mleko modyfikowane to tez najpierw lepiej podac poprostu wode niz slodzone herbatki. Zreszta z tego co sie orientuje to herbatki sa raczej zalecane dopiero po 1 miesiacu. Ale nie jestem pewna jak to dokladnie z tym jest.
hihi