reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
a mi moj gin powiedzial ze mam rozwarcie 0,5 cm i szyjka trzyma ale sie skraca :szok: i ze i tak i tak moge zaczac rodzic w kazdej chwili :szok: bo to moja pierwsza ciaza :szok: i daje mi tydzien gora :szok: :szok: :szok:

ale bedzie dobrze !!!! :-D nastawienie mam pozytywne jak cholera :-D

Rozwarcie 0,5 to nic. Ja w pierwszej ciazy chodzilam z takim przez 3 tygodnie a porod i tak byl pobudzany oxy bo byly skurcze a rozwarcia wiekszego nie bylo. Wiec roznie moze byc i u Ciebie :tak:Zazwyczaj jest tak, ze lekarze mowia jedno, my myslimy i chcemy drugie, a nasz organizm i tak robi swoje :-p

Dokładnie Tygrynko nie raz tak jest,że dopiero jak sie spojrzy na maluszka to od razu przychodzi imię samo z siebie,a później sobie nie wyobrażasz dac inaczej..
Palstelinko ja teżobstawiałabym Kaję mała Kajunia Kaja..bardzo fajnie brzmi;-):tak::-)

Jak dla mnie i wg tego co mówiła położna na SR, to od końca 37tyg. ciąża jest już donoszona :-)
u mnie gadają ,że jak już się kończy 36tydzień to już maleństwo nie jest wcześniakiem i ciąża jest donoszona..
Witajcie Dziewczynki :) Niedawno wróciliśmy do domku.
U lekarza wszystko ok :) Szyjka powinna jeszcze wytrzymać troszeczkę :) W środę jeszcze muszę jechać do ginka na jedno badanie (posiew z pochwy) i może namówię go na usg....
Super ,że z dzidzią ok:tak::-)
a mi moj gin powiedzial ze mam rozwarcie 0,5 cm i szyjka trzyma ale sie skraca :szok: i ze i tak i tak moge zaczac rodzic w kazdej chwili :szok: bo to moja pierwsza ciaza :szok: i daje mi tydzien gora :szok: :szok: :szok:

ale bedzie dobrze !!!! :-D nastawienie mam pozytywne jak cholera :-D
Ja już sie też nie mogę doczekac;-)

a ja od 3/4 miesiąca smarowałam się Mustellą a i tak mi wyszły rozstępy na bokach... ale byłam szczęśliwa że nigdzie więcej ale kiedy miesiąc temu wyszły też na brzuchu i udach (mimo smarowania:wściekła/y:) to się wkurzyłam (zwłaszcza że mustella droga) i przeszłam na fissan skoro i tak mi wyszły... na razie nic nowego się nie pokazuje... nie wiem już sama od czego to zalezy...
bardziej zależy to od skóry czy jest podatna ile ma kolagenu i od hormonów niż od kremów..bo kremy nie działają cudów..śmieszą mnie reklamy w stylu"stosuj krem jakiś tam a schudniesz pare kilo<lol>" hehe:-D
a mi rozstepy wyszly :szok: na ... cycuchach :szok: dopiero co zobaczylam :wściekła/y: :-D ale co tam mowi sie trudno :tak:
da sie z tym życ! jest teraz dużo młodych dziewczyn,które bez ciązy mają rozstępy..także nie ma sie co martwic:)my bedziemy miały rozstępy i zdrowe kruszynki na dodatek:-)

reklama
Eee tam rozstępy:tak: większość kobiet i młodych dziewcząt je miewa:tak:,nawet top modelki-w gazetach nie widać,bo odpowiednie światlo i przeróbka komputerowa sprawi,że ich ciała wyglądają gladko i aksamitnie,a normalnie ot rozstępy są na ich ciałach i tak ,jak pisze olenka12345 zalezy od podatności skóry,ale tez od genów i dużo młodych dziewczyn,które ciążę mają dopiero przed sobą tez je ma:tak:. Warto się jednak smarować różnymi dobrymi kremami,bo one choć nie całkowicie zapobiegną,to mogą złagodzić i na pewno stosowane regularnie uelastyczniają jednak skórę,nawilżają itd.
Ja mam rozstępy bardziej tak po bokach na biodrach,ale one pojawiły sie już dawno,a dziś są takie bardziej perłowe-mało widoczne,na brzuchu nie mam ani jednego mimo,że to 4ta ciąża:-)-ogólnie stosują zawsze balsamy do ciała,ale ostrożnie ,bo nie każdy mogę,stosowałam też fissam i uważam ,że jest rewelacyjny:tak:,mam też jużdawno troszkę rozstepów na piersiach-tez już przybladnięte-bo różnie mi się w życiu wiekość biustu zmieniała,w ciązy,karmienie,potem nagłe odstawienie,odchudzanie-wted piersi leciały z rozmiaru w 1szej kolejności,miałam już biust bardzo duży i bardzo mały:tak:,a ostatnimi czasy mam naprawdę duży i teraz jak przyjdzie pokarm to matko boska!:szok: -ale za to mam sklep,w którym jest wybór ogromny biustonoszy,tych do karmienia też i nawet jak jest duuuży rozmiar ,to biustonosz jest śliczny i dobrze dopasowany w biuście i pod biustem,bo miałam taki problem,że potrzebowałam dużą miseczkę,a wtedy pod biustem był tez jakiś zawyżony-za luźny,a ja pod biustem musze mieć niewiele.
To tyle na temat rzstepów,nie ma się co nimi przejmować,faceci i tak nie zwracają na to uwagi,nam sie tylko tak wydaje:tak:
Tak,jak już pisałam w temacie" luty",zaczyna mi uciskać na kręgosłup i ból promieniuje mi donóg,na przemian,raz do jedn.raz drugiej,no i uciska mi czasem na wątrobę,jak leżę na prawym boku-np.w nocy dziś,czuję,ze synek wypełnia całą moją jamę brzuszną,a co będzie do lutego:szok:

Do góry