reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
Widze ze kilka wizytyt USG sie szykuje....Dziewczyny koniecznie zdajcie relacje po :))))) I oby maluchy plci nie pozmienialy na sam koniec :))))))

Powodzenia na wizytach!!!!!!

Dokładnie.Słowa mężusia są nieocenione.Mi codziennie powtarza ze "mam najpiekniejsza kobietke na swiecie" " Najpiekniejsza kobieta w ciązy" a ja wtedy dostaje z 5 cm w gore i jestem taka szczesliwa! ;) A jak zawsze kilogramami sie przejmowalam to w ciazy ani przez minutke.

nie zgodze się z Tobą co do szarego mydełka jednak.,gdyż-nacięte krocze nalkezy jak najczęściej wietrzyć(na niektórych oddziałach nie pozwalaja nosic majtek,albo pozwalają specjane połogowe-przewiewne),ponieważ musi być suche,dlatego zaleca się nawet dokładne osuszenie krocza po myciu papierowym ręcznikiem-co jest łatwe,bo boli,niektóre połozne radzą nawet podsuszenie strumieniem suszarki,a szare mydełko ułatwia to zadanie,gdyż właśnie bardzo dobrze sciąga skórę,ogólnie jest sdelikatne,pozbawione zapachu i substancji drazniących i uczulających.Nie można krocza z raną nawilżać,ono nie może być mokre,musi być suche właśnie,mówię o tym jako doświadczona mama,informacje te są poparte przez położne zmojego szpitala:tak:,a co do samej wody,to troszkę potem będzie nieprzyjemny zapach posamej wodzie.Plyn ,którego sie uzywa w ciąży nie zawsze się nadaje-chodzi tu o to by byl sprawdzony,że Cie nie uczula,ale to nie wystarczy,musi być to specjalny płyn po porodzie-ktory ma odpowiednio dobrane składniki pomagające wygoić krocze.

Ale mnie nie chodzi o to, ze nalezy krocze czyms smarowac specjalnym czy nawilzac-bron Boze. Ale osuszanie krocza i rany to dla mnie nie to samo co wysuszona czy przesuszona z powodu mydla rana. A co do plynu do higieny intymnej to napisalam, ze mozna, ale EWENTUALNIE. I to chyba logiczne, ze wtedy kiedy nam pasuje bo nei zawsze jest tak, ze nasz organizm toleruje wszystko. A to, ze nie pisalam w wypowiedzi nic o wietrzeniu krocza to nie znaczy zaraz, ze uwazam, ze nie nalezy tego robic. I nie zgodze sie, ze po samej wodzie w pierwszych dniach i Tantum Rosa bedzie nieprzyjemny zapach. I moja wypowiedz jest rowniez wypowiedzia osoby opierajacej sie m. in. na wlasnym doswiadczeniu.

Dziewczyny a wy jak bedziecie uzywaly tego Tamtum rosa na oddziale bo jak czytam ulotke to w przegotowanej wodzie trzeba rozpuscic i przemywac albo robic irygacje. Mnie siostra wyslala tylko saszetki bez zadnego irygatora a i nasiadowek tez jakos w szpitalu nie da sie zrobic:baffled:

Dziewczyny a wy jak bedziecie uzywaly tego Tamtum rosa na oddziale bo jak czytam ulotke to w przegotowanej wodzie trzeba rozpuscic i przemywac albo robic irygacje. Mnie siostra wyslala tylko saszetki bez zadnego irygatora a i nasiadowek tez jakos w szpitalu nie da sie zrobic:baffled:

Irygatora i tak po porodzie nie za bardzo da sie uzywac :sorry2: Ja mam juz jeden sprawdzony sposob przez siebie i kilka znajomych-butelka po wodzie mineralnej taka z dziobkiem i w niej przygotuj sobie ten roztwor z Tantum Rosa i polewaj krocze po kazdej wizycie w toalecie, a nawet czesciej jesli odczuwasz taka potrzebe. Sprawdzone i wygodne w stosowaniu wlasnie w szpitalu:tak:

to ja z moimi 21/22kg przestałam być w normie:baffled: "pocieszają" mnie jeszcze cukry.. w sensie że źle że je mam ale to przez nie mam wszystko rozregulowane że o zatrzymanej wodzie nie wspomnę...

A ja tez ok 23 kg do przodu, i sie nie przejmuje wiedzialam ze tak bedzie bo juz od 7 tyg siedze w domku i podjadalam sobie , ale oprocz tego mam duzo zebranej wody widac to golym okiem :szok: a moj maz mowi o mnie slonik , piekny slonik :-D i sie cieszy razem ze mna nawet nieraz jeszcze mi kanapkę podsuwa :-D
Dziewczyny zobaczycie jak to wszystko zgubimy :cool2:

Irygatora i tak po porodzie nie za bardzo da sie uzywac :sorry2: Ja mam juz jeden sprawdzony sposob przez siebie i kilka znajomych-butelka po wodzie mineralnej taka z dziobkiem i w niej przygotuj sobie ten roztwor z Tantum Rosa i polewaj krocze po kazdej wizycie w toalecie, a nawet czesciej jesli odczuwasz taka potrzebe. Sprawdzone i wygodne w stosowaniu wlasnie w szpitalu:tak:

A musi byc to przegotowana woda czy moze byc taka ciepla z kranu :confused:
No bo pytac sie o wode przegotowana to tak jakos dziwnie:baffled:
Ale z ta butelka super pomysl :tak:dzieki

reklama

Luczynka dobrze radzi... :-)
Też słyszałam o tym sposobie z butelką po wodzie mineralnej. I jak dla mnie wydaje się to najrozsądniejszym rozwiązaniem ;-):tak:

Do góry