No i właśnie...kolejny wątek ale znaleść coś w watku Witam to trzeba mieć dużo czasu na czytanie a pewnie niejedna z nas ma pytania dotyczące pielęgnacji dzidzi.No i moje pierwsze z nich brzmi jaka powinna być temperatura pomieszczenia w którym śpi i w ogóle przebywa noworodek.Bardzo mnie to nurtuje ponieważ mieszkamy w domu z ciocią mojego męża.Dom jest duży a ogrzewanie na gaz.W ubiegłą zimę rachunki przychodziły po ok 500 zł przy temperaturze w domu ok 17 stopni!Martwię się jak finansowo damy radę.Może wiecie w jakiej temp powinno przebywać dziecko?
reklama
E
ewcia1981
Gość
Karen z tego co mi przekazała polozna to temperatura pokojowa powinna byc dla dzidzi okolo 25stopni. Wiesz pazdiernik moze byc juz chlodnijeszy wiec moze musisz pomyslec moze o jakims nadmuchu elektrycznym chcoiaz w tym pokoju gdzie dzidek bedzie przebywal.
17 stopni to naprawde za mało
17 stopni to naprawde za mało
Doxa
Fanka BB :)
Karen w jakiej temperaturze będzie przebywało dziecko zależy wyłącznie od Was, ja mam zamiar stosować tzw. "zimny chów" dzieci wtedy mniej chorują!! Wiem tylko że w czasie kąpieli w pomieszczeniu musi być cieplej, Jolik pisała o jakiś 25st o ile dobrze pamiętam.
Doxa
Fanka BB :)
Karen zimny chów tzn. że nie przegrzewasz dziecka, nie ubierasz za grubo, ale też nie masz za wysokiej temp. w domu (najlepiej sprawdzać karczek dziecka, jak jest ciepły to znaczy że wszystko OK), ja myślę że jakieś 19-20st będzie OK dla mojego synia.
No i właśnie też liczę na to że taka temp. wystarczy.W domu 19 a w pokoju troszkę więcej(grzejnik) i tam go też będę kąpać.Poza tym ludzie którzy mieszkają np w kamienicach?Przecież dla nich też jest nieosiągalna temp 24 stopni a jakoś te dzieci się wychowały...
reklama
Podziel się: