reklama

Pielęgnacja dziecka

My tez jeszce miesa nie jedlismy, ale dzis była zupka marchewkowa z warzywami. Czy Wasze dzieci zjadają cały słoiczek? Tak sie zastanawiam czy Bartosz nie za duzo je. Faktem jest ze mleko juz nie bardzo mu idzie. Dzis ze 120 zjadł 60, a potem cały słoik tej zupki ??? ??? ???
W ogóle widze ze łyzeczka to jego przyjaciółka ;D, mleka nie, ale co mu dam łyzeczką to jeste super :)

reklama
U nas zawsze idzie 1/2 słoiczka dużego lub cały malutki i chyba to styknie Olci pewnie zjadłaby wiecej ale nie daje jak coś to cyc ;) wczoraj była
zupka jarzynowa gerbera juz wole sama nie robić bo mi znowu dziecko plunie w twarz ;D smakowałam i nawet dobra ;) ja nawet nie wiem ile Ola mleka
pije chyba tyle ile jej cyc naprodukuje ;D

My ciągle wyłącznie na cycu, bo młoda jest alergikiem (ja na diecie bezmlecznej i juz straciłam nadzieję że będę mogła coś mlecznego zjeść przed zakończeniem karmienia). Alergolog ostatnio nam radziła karmić jak najwięcej piersią do roku czasu, bo wtedy zmniejsza się ryzyko innych alergii. Ale już się nie mogę doczekać innego jedzonka, zwłaszcza że moja dama postanowiła jeść tylko na leżąco i w innej pozycji cycać nie będzie. Stwarza to dość spory problem na wszelkich wyjazdach - Ircia może nie jeść pół dnia, ale na siedząco nie pociamka ::)

Ja tez daje pol sloiczka zupki badz innych dan obiadowych. Owoce zjadamy po calym sloiczku. Wczoraj i dzisiaj byly jarzynki z cielecinka, alez smakowaly!!! dalam tez troche kaszki ryzowej, lykal, ze nie nadazylam lyzka machac!! no jak tak dalej pojdzie to mi sie dziecko na cycka wypnie!! ja mu dam!!Ale w koncu kupki sie unormowaly i ze tak powiem, sa piekne!!! wiec warto bylo rozszerzyc menu:)
A mam pytanko, gdzie trzymacie sloiczki z jedzeniem, no wiadomo, jak pol sloiczka zjedzone to trzymam max do nasteonego dnia w lodowce, ale jak zmakniete, to gdzie? w lodowce trzeba? bo w sklepie niby stoja na polkach, ale teraz takie upaly, to sama nie wiem.

skoro słoiczki stoją na zwykłych półkach w sklepie to ja też je trzymam w zwykłej szafce, ale jeśli coś otworzę i młody tego nie zje, to resztę trzymam do następnego razu w lodówce. Nigdy nie trzymam dłużej niż 2 dni.

reklama
Boshe a moje dziecko jak już wcześniej pisałam, zjadło na noc prawie szklankę kaszki+ cyc i myślałam, że dłużej pośpi a tu dupa. kolacyjka była przed 22 a o 1.30 już wstał. grrr... Kurde głupie to jakieś, bo jak on się budzi to wcale nie jest głodny, już przesypiał nocki, a teraz się budzi. Wczoraj teściowa do nas dzwoni o 2.00, żebyśmy wracali, bo dziecko chce się bawić :P grrr...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry