reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

pielęgnacja maluszka

W sumie to nie wiem jak Mała przybiera bo nie byłam z nią jeszcze u pediatry, ważyłyśmy ją z mamą taką domową wagą i wyszło niby że ma 4300 (z jakimiś groszami nie pamiętam dokładnie), a waga przy wyjściu 3880. Czyli przybiera.
A z tym karmieniem to rodzice mi cały czas coś dogadują że ona głodna jest cały czas i że może ja mam mało mleka :-:)no::-(

Mazdaga - kupiłam Nan1 ale nie otwierałam jeszcze i chyba poczekam faktycznie, tak jak mówicie
Iza - Mam tą książkę, ale jeszcze do 4 rozdziału nie doszłam :zawstydzona/y:
No i chyba zaraz się wezmę za czytanie i jak znajdę to co pisałaś, pokaże to moim staruszkom :sorry2::sorry2::sorry2:

Dzięki dziewczyny za cenne rady!

A co do kąpieli, to ja mydlę ją mydełkiem Nivea a potem oliwka bambino (bo kupiłam ją wcześniej,ale jak tylko się skończy to kupie to mleczko co pisałyście. Ale główki i buzi jej nie oliwie, a powinno sie?? :szok: Ale ze mnie ciołek :szok::zawstydzona/y::szok:

reklama
Weronika nie słuchaj starych bo wtedy panowały inne teorie: jak mi mówiła teściowa to karmiło się co 3 godz. i inaczej nie,oprócz tego jak miała gorączkę to kazali nie karmic i,że niby mleko miała za tłuste i też nie kazali karmic:dry:.A nawet najlepsza chemia nie dorówna naturze:tak:(Ninja a chyba to tańsze niż to Oilatum),a później dostała jakiś niemiecki specyfik do kąpieli z wyciągiem z oliwek i tego dodajemy a ja jej kupiłam w Tesco piankę ziołową do kąpieli Milli baby(taka czeska seria mam proszek do prania z tej firmy i jestem z niego zadowolona a tańszy niż Jelp):tak:dzisiaj ją wypróbuję.
I niczym nie smaruję jej po kapieli bo już podczas ubierania się denerwuje jak jest glodna więc nie ma mowy o smarowaniu;-)

Wcześniej miałam żel z Nivea i był fajny chociaż nie bardzo się chciał pienic.A teraz kupiłam z Hipp jest duży(400ml)kosztuje stosunkowo niewiele(15zł)jest wydajny(dobrze się mydli)i ładnie pachnie migdałami:-)

Weronika nie słuchaj takich rad bo one naprawde potrafia zdołować:dry:jak widac Nel przybiera na twoim mleczku i to jest najważniejsze:-)
dziadki wiadomo chca dobrze ale czasami przesadzaja:sorry2:

A u nas kikut się trzyma... tylko w nocy zauważyłam, że trochę krwawi...:-( czy to normalne?
A Jola podczas kąpieli moczy się w wodzie z nadmanganianem potasu, a potem natłuszczamy ją oliwką... skóra jest różowiutka...
ale ostatnio smerfetka ma odparzenia... i to w tym miejscu, gdzie ma kontakt z pampersami... może powinnam zmienić na inne?
pomaga bepanthen, ale położna przepisała robioną maść, której jeszcze nie wykupiłam...

Marcelkowi wczoraj odpadł pepuszek:tak::-)przewijałam mu pieluszke i zauwazyłam jego brak - po krótkich poszukiwaniach odnalazł się w pieluszcze (na szczescie w czesci nie ukupionej) a pozostał jedynie piekny choć jeszcze wypukły lekko pępuś.Jest już czysty ale parę dni mam przemywac mu go jeszcze spitytem:-p
co do serii Nivea - mam próbki i jak bedize ok to nastepne kosmetyki kupie już z tego:tak:choć będe tęsknic za zapachem oliwki - mimo to tez uważam ze nienajlepiej utrzymuje nawilżenie skóry:baffled:ale płyn jest spoko - duzy i super wydajny wieć z niego na razie nei rezygnuję:sorry2:Oli się wychowała na Jonhsonie bez problemów dlatego kupiłam go i teraz - wiem ze czesto uczula ale jak widac moje dzieci mają szczęście:sorry2:

ale ostatnio smerfetka ma odparzenia... i to w tym miejscu, gdzie ma kontakt z pampersami... może powinnam zmienić na inne?
pomaga bepanthen, ale położna przepisała robioną maść, której jeszcze nie wykupiłam...
[/FONT]

Najpierw może faktycznie zmień pieluchy - moja bratanica na Pampersy miała uczulenie, zmienili na Huggies i było ok.

My dzisiaj pozbyliśmy się pępuszka :-) tzn. kikuta. Czyli Basia miała go 10 dni. Tym razem używałam gazików Leko, a przy Ali, kiedy stosowałam gencjanę, trzymał się miesiąc. No i wszystkie ciuszki były fioletowe:baffled:

reklama
Do góry