reklama

pielęgnacja maluszka

Niekat ciezko mi cokolwiek poradzic bo pamietam ze jak mialam podobne problemy z Dawidem to wszystko mi sie wydawalo podejrzane: jedzenie, proszek, balsamy...u nas mam wrazenie ze poprostu maly z tego wyrosl. Moze udaj sie do specjalisty? Powidza Ci czym pielegnowac skore Marcelka i bedziesz spokojniejsza. Naprawde tak slugie problemy ze skora moga powodowac astme? Nawet nie wiedzialam.

reklama
no z tego co wiem każda alergia nie leczona odpowiednio prowadzi do powikłan wiec m.in astmy:-(
myslałam juz o konsultacji z alergologiem ale czy Marcel nie jest za mały??

Niekat, na alergologa nigdy nie jest za wcześnie. Tylko testów Wam raczej nie zrobi, bo w tym wieku nie są miarodajne. Możecie też pójść do dermatologa. A pediatra nic nie może na to poradzić?
A z jedzenia nic z typowych alergenów nie dajesz? Pamiętaj, że seler bardzo często uczula, a jest często w zupkach i obiadkach.

nasz pediatra daje maści które nie pomagaja nic lub na chwile:-(czytałam ze niemowlętom robi sie testy z krwi... sama juz nei wiem
zupki wybieram takie które nie maja selera i w ogóle uwazam co mu daje....
dermatolog też wydaje sie dobrym pomyslem...
w piątek pogadam z lekarka... tak dalej byc nie moze.Mój syn cierpi (bo go to ewidentnie swedzi jak jest w gorszym stanie jak np ostatnio) od prawe 4 mieisęcy:no:

Niekat ja bym poszła do dermatologa ona sie lepiej zna na tym niz pediatra da ci jakas masc pewnie ze sterydem i moze to zniknie:-(
Moja kolezanka ma córke z AZS i maja problemy ze skóra ro chodza do dermatologa i im dermatolog duzo pomógł:tak:
ja anwet miałam od neij masc an odparzeni Kondzia bo od pediatry mascie nam nie pomagały
a jej maśc po 2 dniach przyniosła całkowita poprawe:tak:
do dermatologa nie musisz miec skierowania a do alergologa wez od pediatry i tez nie zaszkodzi go pokazac:tak:

ale mrowa Marcle juz był smarowany sterydem:-(Elosone przepisała pediatra i pomogło - w dwa dni był czyściutki ..... a za kolejne 5 wszytsko wróciło i teraz jest jeszcze gorzej.Ta maśc juz nie pomagała wiec odstawiłam:-(nie chcę go jeszcze bardziej podrażniać bo dosc długo go smarowałam:zawstydzona/y:Zyrtec tez dostaje w kropelkach.... oj chyba jednak do dermatologa pójde z nim najpierw jak sie tak zastanowić:dry:

Niekat - u nas uczuleniowa wysypka zeszła po Oilatum Soft Krem (oczywiście najpierw pozbyłam się źródła alergenu) . Ale to u nas pomogło (pierwszy raz ja Tymon miał tydzien i okazało się, że ma uczulenie na oliwkę i cały brzuszek miał w takich chropowatych krostkach, co zlewały się w jedna skorupę...)
A jak go to jeszcze swędzi to ja bym chyba zrobiła dietę eliminacyjną

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry