reklama

Pielęgnacja niemowlaczka

dombar mogą i nie świadczą o jakiejkolwiek dolegliwości. Przynajmniej tak mi lekarz powiedziała.
Ja trzymam malca pod kocykiem, czasami w rożku. A jak mnie rączki, żyjące własnym życiem doprowadzą do furii to zawijam go tak jak w szpitalu, w kocyk i tylko główka wystaje. Sprawdzam często karczek.

reklama
Vitamina K jedna kropelka tak zrozumiałam lekarza ale będę dzwonła w poniedziałek i zapytam czy to ma być kropla czy kapsułka bo już sama nie wiem:dry:
A ja werandowałam a dziś byliśmy na krótkim spacerku mały ma 3 tygodnie i już możemy wychodzić:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
clue tak,tylko,ze połozna juz była,a M zapisał juz do innej przychodni,kartę szczepień odbierze w poniedziałek,ale tak się zastanawiam,czy czasem samej nie podejść i osobiście porozmawiać z położną,bo nie chciałabym być nie wporzadku,wytłumaczę jej,ze mąż znalał sprawdzonego pediatrę i znanego nam i stąd ta zmiana,moze nie będzie bardzo zła.
aga ja jak wróciliśmy do domku ze szpitala,trzymałam Maję w ubranku i zawijałam w rożek,ale zauważyliśmy,ze jest bardzo niespokojna i dostała potówek,więc teraz leży sobie w śpioszkach i przykrywam ją kocykiem,dawałam jej rękawiczki,bo wierzgała łapkami,ale połozna kazała ściągnąć i nie przejmować się,że rączki są chłodne,trzeba tylko sprawdzać,żeby stopki nie były zimne.

Co do werandowania, to my już przez to przeszliśmy. Wczoraj był pierwszy mały spacer, ale dziś małego nie zabrałam, bo wieje za mocno.

A co do ubierania, to w dzień maleństwo jest tylko w ubranku, ewentualnie trochę go przykrywam, u nas jest tak ciepło, że często mały się poprostu poci... A położna powiedziała, że niemowlaki charakteryzuje zimne rączki, nóżki i nosek. Ważne żeby szyjka była ciepła.

A mój już nie ma pępuszka od wczoraj :-)
Pojawiły się za to krosteczki na rączkach :baffled: No ale na razie nie wpadam w panikę.
Pozdrawiam

ale malam dzis chrzest tak mnie osikal ze chyba lozko nie wyschnie do wieczora a co do krostek to nie zapominajcie o natluszczaniu skory odrazu dziecku bedzie lepiej....:tak:

clue gratulacje z okazji pozbycia się pępuszka,mnie ta przyjemność ominęła w szpitalu,teraz tylko mam czyścić pozostałości,ale to juz jest o wiele łatwiejsze:-)
Lucyann smaruję małą Oliatum dodatkowo,bo faktycznie zaczęła się strasznie łuszczyć skórka na stopkach i brzuszku.
Zazdroszczę wam tak przesypianych nocy,u mnie jak na razie nie ma na to szans:-(

Lucyann ciebie maly obsikał,a mnie o mały włos mala nie osrała,dobrze,ze była wyzej na przwijaku inaczej trafiłaby na łóżko:szok:

Mateuszek jak przynajmniej raz dziennie nie obsiusia mamusi to wydaje mu się chyba, że ma dzień stracony. No i udało mu się nawet mnie okupciac.
Dzisiaj mój Misiek jak wrócił z pracy i witał się ze mną powiedział, że "pachnę" Mateuszkiem :baffled:

reklama
A jak czesto zmieniacie pieluszkę??? bo my tak co dwie godzinki no i jak jest jakas wpadka ;-) a wszędzie się te ogniska zapalne z alergi wygoiły tylko na pupie jeszcze trochę... smaruję ą maścią jest to małe ale martwi mnie że malucha to boli :-( no i nie wiem czy może częściej te pieluch trzeba zmieniać... mam nadzieję że uporam się z tym w najbliższych dniach

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry