Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Mnie temat wielorazówek nie interesuje, pytałam o bioja jednak przeszłabym w pieluszki wielorazowe. Po pierwsze na dłuższą metę wychodzi to taniej, a drugie że i dla planety jest lżej. Duzo się mówi też o tym, bo podpaski jednorazowe zlikwidować i ja jestem jak najbardziej za tym. Jeżeli już to przeszłabym w kubeczki menstruacyjne.
Kupiłam, wyglądają ok, niedługo przetestujeDziękuję za odpowiedzi, natomiast miałam na myśli pieluszki jednorazowe (nie wielo) ale eko, biodegradowalne. Jeśli któraś z Was takich używała to proszę o opinie
Niby ich produkcja nie powoduje żadnych odpadów, ale informacji o ile czas rozkładu jest krótszy niestety nie da się znaleźć i myślę, że nikt nie wie tego.Kupiłam, wyglądają ok, niedługo przetestujeAle efektu biodegradiwalnosci niestety sprawdzić nie jestem w stanie. Wyglądają raczej standardowo jak jednorazowki więc myślę że to raczej marketing. Może choć bardziej przyjazne dla pupy będą
![]()
Są ludzie którzy są w 100 % eko a są tacy którzy nie mają że tak powiem "fazy" na taki styl życia. I chcąc nie chcąc trzeba się z tym pogodzić.Niekoniecznie po problemie... planeta jest nasza wspólna. Decydując się na wielorazowe zmniejszasz produkcję śmieci, są osoby dla których to jest ważne. My od dawna less waste. Pieluchy z odchodami nie można zrecyklingować, a rozkłada się 400 lat. Warto mieć świadomość.
Faza na taki styl życia... No cóż. To powinien być obowiązek wszystkich, bo jesteśmy na skraju kataklizmu ekologicznego. Link do: Nowy raport ONZ: Wkroczyliśmy na ścieżkę biologicznej zagładySą ludzie którzy są w 100 % eko a są tacy którzy nie mają że tak powiem "fazy" na taki styl życia. I chcąc nie chcąc trzeba się z tym pogodzić.
Nie zmieni, pozatym nie każdego stać na eko rozwiązania, ja to rozumiem.Już jeden kraj zakazał pieluszek jednorazowych. Ciekawe co na to inne. Choć wątpię by coś w szybkim tempie globalnie miało się zmienić.
Faza na taki styl życia... No cóż. To powinien być obowiązek wszystkich, bo jesteśmy na skraju kataklizmu ekologicznego. Link do: Nowy raport ONZ: Wkroczyliśmy na ścieżkę biologicznej zagłady
Rozumiem, że nie wszyscy czują taką potrzebę, żeby myśleć o tym, ale sytuacja jest bardzo poważna i nikt nie powinien tego ignorować.