reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Chciałam Was zapytac czy smarujecie dzieci jakims specyfikiem po kapieli?Bo ja od jakiegos czasu nie smarowałam i bardzo sie przesuszyła Julci skora,kupiłam szybko Oilatum i Nivea intensywnie nawilzajacy i troche pomogło.Ale nie do konca.Dzis kupiłam Mleczko nawilzajace Nivea,czy ktoras juz miała takie problemy z przesuszona skora?

reklama
Tak co nieco poczytałam i widzę, że nie jesteśmy osamotnieni w temacie alergii:-( Mój Wiktor jako niemowlak męczył się z rzadkimi kupkami, potem problem zniknął, odkąd zaczął jeść coś oprócz mleczka. Nawet przeszliśmy z Nutramigenu na NAN Ha; i tak było do czasu jak podałam mu po raz pierwszy białko kurze czyli ok 12mc. Wyszły na łydkach plamki/krostki czerwone, które przeszły w suche plamy. Odstawiłam białko, plamki zeszły, znowu podałam dla próby białko, znowu wyszły plamy i zejść nie chciały mimo odstawienia wszystkich produktów zawierających białko kurze, i mimo że wróciliśmy na Nutramigen. Dopiero po 1,5 mc poschodziło wszystko przy łykaniu oczywiście 5 kropli dziennie Zyrtec.
Zostaliśmy skierowani na testy alergologiczne, i wszystko byłoby super bo testy zrobiliśmy (skórne) tylko nikt nam nie powiedział że należy na conajmniej tydzień odstawić Zytrec:baffled: Ale z tego co wyszło pani dr alergolog stwierdziła, że na 80% jest pewna że nie ma Wiktor alergii ani na białko mleka, ani na kurze, ani na kakao, psa, kota, roztocza.. Testy powtarzamy za miesiąc to się okaże na 100%. Ale jeśli się potwierdzą to całkiem zgłupieję, bo w tej sytuacji co robic, gdzie winowajca wysypki?? Macie jakieś pomysły, sugestie?

Ja Wiktora smaruję po kąpieli emulsją Emolium, a gdy plamki były bardzo zaognione przez 3 dni stosowaliśmy krem sterydowy Elosone (chyba tak to się nazywa).

Nadia ta masc to chyba Elocom,tak?Bardzo dobra.
Moja Julia nie jest alergiczka,mleko sztuczne zaczeła jesc od pazdziernika a ta wysypke ma od miesiaca.Nawet na poczatku myslałam ze to potowki i posmarowałam mascia Pimafucort ale to nic nie dało.
Nadia a moze u ciebie tez jest jakies suche powietrze?Albo cos nie tak z proszkiem do prania albo płynem?Jest jeszcze opcj ze sie przegrzewa,nie ubierasz go za ciepło?
Ja ci powiem,ze trzeba wszystko po koleji chyba sprawdzac i wykluczac..Ja jestem w trakcie ...

U nas jest problem jedynie z suchą skórką na policzkach i podbródku :tak:...smaruję Kremem Specjalnym Emolium i jest dobrze...buzia delikatna :-)

Ja buzie i cale cialko Pauli smaruje mascia/kremem Nanobasa. U nas nic innego sie nie sprawdzilo (a probek, tubek i butelek mam juz cala szuflade:crazy:)

Aha- Katka pytalas kiedys o barwniki. Nie znam sie na tym, Paula nie je niczego 'barwionego' ani sztucznymi, ani naturalnymi:no:

reklama
Do góry