reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

U mnie znowu rozrywka,co weekend cos nowego.Teraz mam obie chore.Zuzia na antybiotyku - ma zapalenie krtani i gardla,tak wiec wymity i goraczka.Hania,znowu rozwolnienie,goraczka,zdarza sie jej zwymiotowac.Gardlo tez lekko,rozpulchnione,ale ze wzgledu na brzuszkowe sprawy,nic na gardlo dostac nie moze.Pzrybnajmmniej na razie,bo i tak przez nia przeleci.

Co do uczulenia Hani - te suche palmy sa i ona nadal nie chca zejsc.Pediatra zalecila,dodatkowo Ketotifen i mam zrobic to badanie z surowicy o ktorym mowila MOniQa.
A JAk stosowac ta parafine?

reklama
U mnie znowu rozrywka,co weekend cos nowego.Teraz mam obie chore.Zuzia na antybiotyku - ma zapalenie krtani i gardla,tak wiec wymity i goraczka.Hania,znowu rozwolnienie,goraczka,zdarza sie jej zwymiotowac.Gardlo tez lekko,rozpulchnione,ale ze wzgledu na brzuszkowe sprawy,nic na gardlo dostac nie moze.Pzrybnajmmniej na razie,bo i tak przez nia przeleci
Katuś trzymaj sie:-)

Katka wspolczuje:-(
Jutro kupie parafine, bo kapiel w wanience juz nie przechodzi, to sie zorientuje.

Moniqa a co to jest ten panel pediatryczny pokarmowy?:confused:
Nasza alergolog odradzala nam wszelkie badania przed ukonczeniem roczku, bo ponoc wychodza niewiarygodne, a testy skorne robi sie podobno dopiero po ukonczeniu 2-3 lat.

helol,niedawno sie obudzilam:baffled:,zasnelam z pieknymi,a poniewaz sie nie umylam,to wstalam... ale jestem trącona..

Hania srujta..hoho..zrobila 11 kup..goraczka nie za wysoka,ale doszlo duzo sluzu w nich i krew w 2<sama nie wiem czy pupcia jej sie wyszczerbila od tych kup czy to cos niepokojacego:confused:>.. no i w kolko ma cofki,zdazyl sie jakis pawik lub 2..:-(

kajenka,to bede czekac na wiesci.

MoniQa- tez mnie ciekawi,co to jest ten panel?Jakie jest postepowanie lekarzy po zrobieniu badania naIgE całkowite,jesli wyjdzie zawyzone?

Czy dzieciaczek ktorejs z WAS bral Ketotifen?Pomagalao,schodzily te zmiany?
Po jakim czasie skierowano WAS do alergologa?A co jak nie wiadomo ,co tak na parwde uczula dziecko,a nie mozna zrobic jeszcze testow?

Czytalam o alergiach i jestem zakrecona,czy z Waszych dowiadczen,dziecko moze zareagowac takim uczuleniem,jak Hani na jakies witaminy?<np. Cebion Multi?>Wypytuje sie o to wszystko poniewaz jak bylam na ostatniej wizycie u Hematologa w listopadzie,lekarka po kolejnych badaniach krwi Hani powiedziala,ze wszytsko wskazuje na to,ze Hania jest alergikiem i nie ma ona zmian skornych<bo nie musza byc>tylko dochodzi do krwawien z jelita wskutek alergii pkarmowej,stad te skoki parametrow.Ide do Hematologa 17 stycznia i ewentualnie jakie moglabym zrobic sama jeszcze dodatkowe badanie Hani,zeby ona miala szerszy obraz na ta cala sprawe?

Hania srujta..hoho..zrobila 11 kup..goraczka nie za wysoka,ale doszlo duzo sluzu w nich i krew w 2<sama nie wiem czy pupcia jej sie wyszczerbila od tych kup czy to cos niepokojacego:confused:>.. no i w kolko ma cofki,zdazyl sie jakis pawik lub 2..:-(

Katka...współczuję :-:)-:)-(..Haniu i Zuziu...duuużo zdrówka dla Was...

Katuś z tego co sie dowiedziałam w labolatorium to ten panel to badania na te najbardziej uczulające produkty typu jajka, białko, kurczak itd, a po badaniu IgE całkowitym własnie dostałam zlecenie zrobienia tego panelu- IgE tylko określa czy jest alergia, ale nie mówi na co ... jeśli chodzi o Cebion to jest możliwe zeby dziecko nie mogło go przyjmować ... Dawidek od początku nie mógł, był nerwowy , płaczliwy i miał zaparcia ... zarówno na Cebion jak i Cebion multi
My na alergie ogolnie bierzemy Zyrtec ... 2 x dziennie po 3 krople do herbatki
Do alergologa skierowanie teraz kiedy pokazały mu się takie liczne zmiany, typu "liszaj" na brwi ... sucha skórka na raczkach i policzkach ... a w szczegówlności po tej pokrzywce
Haniu wiele zdróweczka kochanie :)

reklama
dzieki dziewczeta :)
Hania srujta nadal,dzis do zestawu lekow doszedl nifuroksazyd:baffled:.
MoniQa - a widzisz jednak z tym Cebionem cos moze byc,bo zaczelo sie to jak zalecila pediatra Hani Cebion Multi.Bo kurcze ,rozumiem,ze moze byc nagle uczulenie,Ale Hania jadla duzo ,duzo wczesniej,te silne alergeny jak czekolada ,cytrusy, i czasem w duzych ilosciach:sorry2: i nie wychodzilo,az tu nagle by wyszlo,az tak???Zuzia na witamine C Cebion reagowala od razu rozwolnieneim.Dzieki za odpowiedzi.dzeiki za zyczenia dla Haniutka.Wczoraj dokupilam jeszcze krem Oilatum.W pzrzyszlym tygodniu zrobie to badaniem,razem z krwia dla hematologa i zobaczymy.
Hania policzki ma gladziudkie.
Acha,polecam Wam masc Alantan - od kupek Hania straszliwie sobie odparzyla pupcie,miala az pecherzyki :(,od wczoraj smaruje i tylko w dwoch miejscach zostalo.Wyczytalam w ulotce,ze to tez mozna stosowac na AZS.Zobacze jak na te suche plamki zadziala u Hani tez.

Do góry