reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

witam w aptekach jest cos takiego jak multivitamol, i moja marysia reaguje na niego rozwolnieniem i wymiotami :( a u nas najlepiej na takie rewolucje pomaga Lakcid, nifuroksazyd tez stosowałam, ale lakcid zdecydowanie lepszy i "szybszy" pozdrawiamy i zyczymy zdrówka

reklama
Katka wyprobowalam dzis parafine. Dolalam niecala lyzeczke i po kapieli skorka nie byla wysuszona. Zobacze jutro, czy nie bedzie jakis podraznien. jakby sie sprawdzila, to byloby super, bo 100g kosztuje niecale 3 zl...:tak:

Paula 'od zawsze' bierze Cebion Multi i chyba nie ma na niego uczulenia, bo zdarzaja sie chwile, kiedy jej skorka jest calkiem, calkiem...

Czytalam troche o IgE na forum atopikowym i okazalo sie, ze lekarze najczesciej podchodza do tych badan sceptycznie. Traktuja je jako wskazowke a nie wyrocznie. Aha- Dawidkowe 90 to niewiele. Sa dzieciaki, ktore maja kilka setek:baffled: a dorosli i kilkanascie tysiecy:szok:

Ja chyba nie bede robic IgE calkowitego, bo widac, ze Paula ma alergie, a ten panel dopiero wtedy, kiedy nasza alergolog nam zaproponuje. Ale najprawdopodobniej zrobimy za rok, dwa testy skorne:tak:
Chodze do lekarza prywatnie, wiec pewnie za te badania tez bede musiala zaplacic.

Edit: Wlasnie przeczytalam, ze testy skorne u atopikow sa niewiarygodne. Polecaja badanie poziomu IgE. I badz tu czlowieku madry:baffled:. Chyba najlepsze i najskuteczniejsze jest dieta i obserwacja dziecka:nerd:

Kajenka - czyli sprobuje dzis z ta parafinka,juz ja kupilam.U nas cena za 100 g 3,50,ale i tak zachecajaca w porownaniu z Oilatum.Mhm,jak mam obserwowac me dziecko,skoro na moje nic nowego nie wychodzi,ale stare nie schodzi:dry::confused:.Jest na tym etapie jedzenia,ze musialbym chyba odstawic wszystko i zaczac jej wprowadzac pokarmy,jak sie wprowadza niemowlakom:confused::dry:.Jestem balwanek w tym temacie:dry:.

Pozdrawia Katka:ninja2:

Katka ja tez zawsze myslałam ze jak ma byc uczulenie to w przeciągu góra 3 dni wyjdzie ... niestety myliłam się po pieciu miesiacach ciszy wysypało go okropnie ... bąble pojawiały sie jeden za drugim w przeciągu pol godziny były wszedzie ...

Ika bardzo możliwe ze to po cebionie ... słyszałam tez ze np zyrtec u jedych jest ok a u innych może własnie uczulać ... eHh ... teraz to nawet tabletki trzeba testowac :-/

Kajenka, Katka zadam pytanie z serii głupich: gdzie kupujecie parafine i ile kosztuja ?? :]

MoniQa - Ja zakupilam w aptece,za 3,50.
A z lekami bywa roznie,na wszytsko mozna zareagowac.Wczoraj przeczytalam porzadnie ta ulotke od Ketotifenu,ktory bierze Hania i tam jest napisane,ze moga wystapic po nim drgawki,a ze Hania juz je miala,wiec mam lekkiego pietra.

Katka a powiedz mi czy tam jest jakaś instrukcja obsługi ile i jak używac tej parafiny?? ... i czy to jest takie fioletowe/brązowe? ... ja kiedyś coś kupiłam ( pediatra mi doradziła) ale nie pamietam co to było
A z drgawkami byłas u lekarza, może powinnas o tym poinformowac pediatre ... napewno sa jakieś zastępcze leki

MoniQa -pediatra mi sama ten lek zapisala,bede w piatek na kontroli pewnie,wiec sie zapytam o to.Parafine bede uzywac dzisiaj 1 raz i nie wiem jaki ma kolor,ale na moje nie jest fioletowa.Kajenka uzyla jednej lyzki.i ja sprzedali w takiej butelce plastykowej ,w jakiej wpode utleniona mozna kupic.A to fioletowe to bylo do kapieli?To nie byly takie krysztalki?Bo pierwsze fioletowe z apteki przychodzi mi na mysl gencjana.

reklama
Katus i to chyba była gencjana :D ... no to lece do apteki po parafine :] ... zobaczymy ;)

A teraz zmykam do domku z pracy ... do jutra babeczki :)

Do góry