reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Dziewczyny mała własnie usneła.Jak wstała o 18 dałam jej kaszke ryzowa bezmleczna i zwrociła ja po minucie.Wiec cały czas poiłam ja herbatka.Wyglada dobrze,nie płacze,cały czas sie bawiła.Nie ma goraczki.Zobaczymy jak bedzie w nocy.Trzymajcie kciuki.

reklama
Madzia,bede myslec o malej,specjalnie czekalam na wiadomosc od Ciebie.Na pewno bedziesz szla jutro do lekarza,wiec moze do wizyty nie dawaj jej jedzenia,chyba ze sama zawola,niech tylko pije.Nic jej nie bedzie jak nie poje dluzsza chwile,a przynajmniej nie bedzie wymiotowac.Spokojnej nicki WAM zycze.

Mada ja równiez czekam na wieści co z Juleczką ... daj jutro zaraz z rana znac jak mineła noc ... spokojnej nocy Wam zyczę :happy2:

Moja mała mocno gorączkuje :-( W sumie od tygodnia ma (nie ciągle) stany podgorączkowe tak ok 37,4 ale dzisiaj od rana ma wysoką gorączkę ok 38,7-39 :-( Do tej pory myślałam że to przez wychodzące czwórki bo bardzo się ślini, marudzi i łapki w buźce są często. No ale dziś już martwię się czy coś złego się nie dzieje :-( Żadnych objawów chorobowych nie ma... ale mimo to jutro wzywam pediatrę żby obejrzała i osłuchała malutką. Oby to nie było nic poważnego :-(

Inesku życzę Wam oby to nic powaznego.Z doswiadczenie jakie posiadłam w ciagu ostatnich,żłobkowych mcy to wiem,że przy gorączce sie sprawdza mocz koniecznie i uszki.Może zbierz rano próbkę i zanieś jak dasz radę.

Mada spokojnej nocki

Moja mała mocno gorączkuje :-( W sumie od tygodnia ma (nie ciągle) stany podgorączkowe tak ok 37,4 ale dzisiaj od rana ma wysoką gorączkę ok 38,7-39 :-( Do tej pory myślałam że to przez wychodzące czwórki bo bardzo się ślini, marudzi i łapki w buźce są często. No ale dziś już martwię się czy coś złego się nie dzieje :-( Żadnych objawów chorobowych nie ma... ale mimo to jutro wzywam pediatrę żby obejrzała i osłuchała malutką. Oby to nie było nic poważnego :-(

Inesku bede trzymac kciuki aby to się okazały jednak 4 ... u Nas było podobnie ... w ciagu tygodnia byłam 3 razy u lekarza ... Dawid non stop goraczka ... do momentu az się 4 przebiły .. gorączka znikła jak ręką odjął ... daj znac co po wizycie

Mada jak nocka i jak Julcia sie czuje??

Ines i jak Mariczka nadal gorączkuję?? Trzymam kciuki,żeby to jednak były ząbki.

Mada a jak Julcia?? Jaką miałyście nockę?? Wiesz ja Kubie przy biegunce dawałam Floridral - on też ma bakterie i elektrolity i stosuję się go właśnie żeby się dziecko nie odwodniło ( i tak jak mój mały nic innego nie chciał tak to pił - może spróbuj).

iwona.c28 Floridalu własnie nie było,mgr nawet nie wiedziała,ze cos takiego jest.Noc wygladała tak,ze Julcia trzy razy sie budziła wypiła herbate i za chwile ja zwymiotowała.Od wczoraj wieczur nie ma juz zadkich kupek,a od rana juz nie wymiotuje.Pije cały czas herbate.Nie chce ani hippa ani acidolacu ani nic co nie jest herbata.moze macie jakis sposob na podanie leku bez zgody dziecka?Jakis podstep?Mała własnie spi.Wczesniej ładnie sie bawiła.Acha,miała w nocy troche goraczki,ale nie duza.

reklama
Mada a czy Juleczka uzywa smoczka?? może na spiocha spróbuj jej dać... Dawidek jak był chory tak własnie pił i jadł bo gdy nie spał nie chciał nic ...

Do góry