reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

U nas soc paskudna...mała co chwile sie budziła i popłakiwała.Podejrzewam ze to wina zebow,nie choroby.Moze wrescie wyjda i bedzie troche mniej cierpien?
monika jak USG?Wszystko w porzadku?
Katka mam leki,mam i oczywiscie podaje...coz moge zrobic..A skad sie wam wzieła ta afta?Wiem,ze to dosc bolesne i nieprzyjemne:-(Biedna Zuzia,ale moze jakies lekarstwo dobrze zadziała,i szybko.
A z ta D3 to rzeczywiscie co lekarz to inaczej.Ja podaje 1 krople mimo,mleka,pogody.Tak nam kaza i tak robie.

reklama
Monisiu i co wyszła na usg:confused: Mam nadzieję,że wszystko w porządku:tak:
Mada dużo zdrówka dla Juleczki:tak:

Co do wit.D3 to nam lekarz dopiero teraz kazał odstawić. Do tej pory dawałam małemu po 1kropelce.

A mnie się Natalka rozchorowała. Wstała z gorączką i byłam u lekarza.Ma zapalenie gardła.

Mówiłam Wam juz kiedys że kochane jesteście dziewczny :happy2::happy2::happy2:

Wada układu moczowego u Amelki cofneła sie...uffff......pani dr powiedziała że moja mała ma piekne zdrowe nerki :-):-):-)

Ale tak dla równowagi w czwartek Amelia dostała jakiegos uczulenia :baffled::-(...taka ostra szorstka kaszka na buzi i rączkach, gdzieniegdzie na nóżkach...i chyba to od mleka :sorry2:...wiecie że podaję jej już krowie mleko...a że mieszkam na wsi to dawałam jej od takiej jednej kobiety...no i przez kilka m-cy było ok ale teraz ta pani mi odmówiła i zaczęliśmy dawać mleko od innej krowy ;-)no i za 4 dni wyskoczyło to uczulenie...nasza pediatra twierdzi jeszcze że zaczęlo coś pylić i Amelka może też byc uczulona na pyłki...narazie odstawiłam mleko (daję modyfikowane) podaję Fenistil i Ketotifen i czekam...widzę że powolutku schodza te krostki...

Jak nie urok to...wiecie co....

Monika cieszę się,że Amelce cofnęla się wada układu moczowego:tak::-). U mojej Natalki trwało to dłużej, lekarka powiedziała mi,że może się ta wada wrócić,ale póki co tfu tfu odpukać jest dobrze:tak:. Tego też życzę wam:tak:. Przykro mi z powodu wysypki:-(

A moja Natalka dziś dostała antybiotyk,bo nic jej nie przechodzi i temperatura do 39 stopni:-(. Mówiłam,że ona sobie nie poradzi z infekcją,ale oczywiście lekarz jak zwykle nie chciał mnie sluchać:wściekła/y:

IWONKO- wspolczuje Ci chorej córeczki....trzymaj się dzielnie....mam nadzieje ze niedlugo zrobi sie fajnie cieplusio a wszytskie chorobska pojda sobie:tak:

Dziewczyny...czy mam sie niepokoić tym że jak Amelka śpi to tak jakby chrapała przez nosek ??? Ale tylko na początku bo po jakimś czasie oddycha normalnie...zaznaczę że katarku nie ma :confused::confused::confused:

Moze ma nosek zapchany?Nie musi miec katarku przeciez.
U nas jeszcze kaszel i troszenke leci z noska.Paskuda nie daje sie juz oklepywac:wściekła/y:Konczy nam sie juz antybiotyk a jutro mamy kontrol.MAM NADZIEJE,ZE JUZ BEDZIE DOBRZE.Zwłaszcza,ze widac juz czworki:tak:dziasło prawie pekniete.Najdalej pod koniec tygodnia bedziemy miały 10zabkow!
Zdrowka dla Amelki i wszystkich urwiskow.
Julcia dzis akurat przed wizyta nabiła sobie guza na czole..całkiem niezłego:wściekła/y:

Dziewczyny...czy mam sie niepokoić tym że jak Amelka śpi to tak jakby chrapała przez nosek ??? Ale tylko na początku bo po jakimś czasie oddycha normalnie...zaznaczę że katarku nie ma :confused::confused::confused:

moja Nina ma od jakiegos tygodnia tak samo! jakby miala w nosie jakiegos babola wielkiego i jak gleboko zacznie oddychac, to tak "chrapie" przez noc, a potem przestaje. wybieram sie do pani doktor w tym tygodniu, to zapytam

reklama
Dzień dobry. Kuba wstał dziś o 5.20:szok::szok: i cały czas rozrabia, a do tego dostał jakiejś temperatury i zaczął go dusić kaszelek, Natalka jeszcze śpi pewnie znowu ma goraczkę -- wykończę się:-(. A najgorsze jest to,że mnie też coś wzięło mam gorączkę i wszyskto mnie boli i w ogóle czuję się do d***:no:

Do góry