reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Hej Rudy Kotku u nas niekiedy pampersiak aż pęka w szwach ale malutki jest suchy. Raz tylko mi się zdarzyła awaria ale okazało się że źle zapiełam za słabo :tak:.Używamy Pampersa :-)
MoniQa - Mateuszek też ma sapkę ale mi zarówno położna jak i lekarka zabroniła ściągać z noska tylko mam zakrapiać a mój syneczek chrapie i dyszy i furczy jak parowóz;-) :-(. My też się wybieramy do okulisty ale na razie czekam aż Mati skończy 1 miesiąc , musimy też iść na badanie słuchu bo aparat w szpitalu był zepsuty ( może inaczej ciągle jest zepsuty:wściekła/y:) Na pozostałe badanka idziemy za 3tg , daj znać jak wyniki Dawidka:tak:

Muszę kończyć bąbel się obudziłi jest głodny :-):-):-):-)
mam nadzieję że ten post mi nie zniknie ostatnio się tyle naprodukowałam i wszystko mi wsiąkło:wściekła/y::wściekła/y:

reklama
A ja mam pytanko do mamusiek karmiących jak to ostatnio mój szwarier stwierdził ekonomicznie (czyli piersią)
Moja Alunia jak ja karmię bardzo szybko zasypia i nie dojada - próbują ją budzić co oczywiście graniczy z cudem - no i co ?
Kładę ja do łóżeczka pośpi 10 minut i sie budzi bo głodna - biorę i karmię i zasypia .....i tak czasem w kółko ...

Jak temu zaradzić???:-p:-p:-p:-p

Jak temu zaradzić???:-p:-p:-p:-p

nijak! :-) tak będzie przez jakiś czas, ale stopniowo będzie jadła więcej i będzie spała dłużej, ale rzadziej :tak:
Próbowałaś dotykac jej policzka w czasie gdy już zasypia?! - czasem dzieci na to reagują otwierając mordkę do jedzenia i jedzą przez sen :happy:

Asia moj maluch tez czasami ma obsiusiane ubranko, przewaznie z prawej strony ;-) ... za slabo zapiety pampers .. tez uzywam pampersow :happy:

Loja dam znac napewno :happy: a Ty dawaj po badaniach Matiego :happy:

Moze macie racje z tym zapinaniem, ja dość luźno go zapinałam bo bałam się o pępek ale jak mówiecie, że macniej to będę tak robić.
U nas cała masa kłopotów: pleśniawki w całej buzi - lekarz zapisał wit. C w ampułakach do smarowania, ten sam lekarz stwierdził, że mały ma wodniaczki na jąderkach ale uważa, że to z czasem się wchłonie ( słyszałyście o czymś takim???):szok::szok::szok: Czy lekarz ma rację jak myślicie, a może wasze chłopaki też coś takiego miały??? Pocieszenia szukam bo zaczynam się denerwować.

Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było bo moja malenka, jak już wspominałam, spać w dzien nie lubi więc z czasem u mnie raczej krucho. Gratuluje serdecznie wszystkim mamusiom, które urodziły odkąd zaglądałam tu ostatni raz. I mam pytanie. Czy waszym dzieciom drżą czasem kończyny? Moja mała po porodzie miala tak zwane drżenia (podobno często się zdaża) dostała wapń i magnez i trochę jej przeszło ale teraz jakby wróciło. Tzn. trochę inaczej to wygląda bo już nie drża jej równomiernie wszystkie kończyny, tylko np w czasie przewijania zaczyna jej nagle skakać prawa noga (albo lewa, rączki żadziej). Trochę sie tym martwię i już nawet zapisałam małą do neurologa, chociaż może niepotrzebnie. Czy wasze dzieci miały albo mają coś podobnego??? Proszę o odpowiedź!!!

witam, u mnie jeden z chłopców ma podobnie, z tym że u niego występuje to w momencie, gdy klepie go po jedzeniu po pleckach, myśle, że z czasem to przejdzie, pzdrawiam

Rudy Kotku Mati też ma wodniaczka jąderka , położna radziła żeby przy przewijaniu w pampersa unosić jąderka do góry i dopiero wtedy zapinać pampersiaka powinno się samo wchłonąć:tak:

Slonko mój pierwszy synek też miał takie drżenia nóżki i lekarz zalecił wizytę u neurologa mały był dwa razy badali metodą Vojty i okazało się że wszystko Ok! po pewnym czasie samo ustąpilo ale takich objawów niewolno lekceważyć więc bardzo dobrze że zapisałś się do neurologa napewno Cię uspokoi że wszystko jest w najlepszym porządku:tak:

MoniQa napewno dam znać :-)mamy z Mateuszkiem dosyć dużo tych badanek w jednym dniu mam nadzieję że mały wytrzyma ten maraton;-) a na razie trzymamy kciukasy z Matim za Dawidka:tak::-)

Rudykotku mój Macias miał wodniaczka, ale też bez żadnego problemu się wchłonął. Ma prawo utrzymywac się do 2 roku życia. W baaaardzo rzadkich przypadkach, gdy się nie wchłonie do tego czasu konieczna jest interwncja chirurga. Mi tez lekarz mówił o podwijaniu jajeczek, ale ja robiłam to bardzo nieregularnie a i tak bez problemu zniknął :tak: :-)

Loja to dałaś mi do myślenia, bo Madzi też drży czasem przy przewijaniu nóżka, ale ja to ignorowałam, bo o ile mnie pamięć nie myli to i Maćkowi drżała:-( Może powinnam się tym zainteresować :confused:

reklama
ja nadal walcze z bolami brzuszka:-( na szczescie Ninka nad ranem i przed kapiela zrobila kupki, wiec przynajmniej to juz mam na razie z glowy. zaczelam jej tez dawac espumisan przed karmieniem - zobaczymy, czy zadziala. bo wczoraj malutka przez to, ze nie mogla pryknac nie spala do 3 w nocy :baffled:

a jutro idziemy na szczepienie

Do góry