reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze urodzinki... I kolejne rowniez! :)

reklama
Witajcie my wlasnie skonczylismy sprzatac po balu ktory trwal do polnocy.Jestesmy padnieci ale goscie zadowoleni.Po ogladaniu zdjec tortow ja zrobilam cos takiego w trzy godziny.Moze nie taki sliczny jak z cukierni ale rodzinka mojego P. byla zachwycona.
 

Załączniki

  • SAM_0946.jpg
    SAM_0946.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 99
Lena to masa z cukru pudru i miodu oraz odrobine wody i troszeczke zelatyny.I wychodzi jak marcepan.Tutaj gdzie mieszkam marcepan strasznie drogi , ale jak jestem w Polsce kupuje .A ze lubie piec to przy okazji pobytu w Polsce zawsze robie zapas na pol roku galaretek, budyniow, maku bo tutaj takich jak w Polsce nie ma .A mak to juz w cenie zlota(55-60 euro za kilo):-D
IZIA ja pisze troche na Mamy polki we wloszech bo niestety mieszkam tutaj.
 
Lena to masa z cukru pudru i miodu oraz odrobine wody i troszeczke zelatyny.I wychodzi jak marcepan.Tutaj gdzie mieszkam marcepan strasznie drogi , ale jak jestem w Polsce kupuje .A ze lubie piec to przy okazji pobytu w Polsce zawsze robie zapas na pol roku galaretek, budyniow, maku bo tutaj takich jak w Polsce nie ma .A mak to juz w cenie zlota(55-60 euro za kilo):-D
IZIA ja pisze troche na Mamy polki we wloszech bo niestety mieszkam tutaj.

Ale też masz córeczke z czerwca wiec spokojnie dawaj na czerwiec:)
Zawsze jedna osoba wiecej to milion tematów do rozmowy;)
A dasz przepis na masę??
 
reklama
LENA oczywiscie oto skladniki:
30 gram wody
50 gram miodu lub glukozy jezeli ktos jest uczulony na miod
5 gram zelatyny w platkach
ponad 500 gram cukru pudru
barwniki spozywcze.
Zelatyne namoczyc w wodzie odcisnac. Wode z miodem podgrzac NIE ZAGOTOWAC.dodac zelatyne mieszac az do calkowitego rozpuszczenia.Dodac 500 gram cukru pudru i zagniatac.Jezeli jest kleista dodac wiecej cukru pudru i zagniatac az do uzyskania konsystencji plasteliny.Podzielic na kawalki i dodac barwniki wedlug uznania.Przechowywac w lodowce.
Ja robilam pierwszy raz wlasnie na urodziny Viki i mi wyszla chociaz cukru zuzylam okolo 800 gram (300 gram wiecej niz w przepisie).Podobno zawsze wychodzi.:-) Na pierwszy raz sprobuj zrobic z polowy skladnikow.
 
Do góry