reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze ząbki

reklama
Evka, tylko wodą. Przerzuciliśmy się ze szczoteczki silikonowej na taką z włosiem
http://mnz.pl/wp-content/uploads/2011/11/Zestaw-szczoteczek-do-z%C4%99b%C3%B3w.jpg
Myję raz dziennie, wieczorkiem, tyko wodą. Chcę zacząć 2 razy dziennie, żeby przyzwyczajać małego. Kiedy pozwoli sobie dłużej szorować zębolki i wyrośnie ich jeszcze kilka, kupimy pastę. Ale myślę, że nie wcześniej, jak koło roczku.

Zolza ja póki co daje małemu szczoteczkę do ręki i sam sobie pucuje :-D co chwilkę płuczę mu w wodzie. Gdzieś słyszałam, że do 3 r.ż. nie powinno się używać pasty z fluorem. Ale czy to prawda?

Mam pytanie do dziewczyn, których dzieciaki gorączkowały przy ząbkowaniu - jakie max temperatury osiągały?
Bo mój Antek w zeszłym tygodniu był lekko przeziębiony, dostawał syropek, krople itd, wszystko ładnie ustąpiło, a tu wczoraj wieczorem nagle 38,8 - nie mam pojęcia z czego?!:szok: Czy to może być stąd, że wczoraj przebiła mu się jedna górna dwójka, a druga już też prawie na wierzchu...? Ale aż tak wysoka temperatura?

Olga a może to trzydniówka? Łatwo zbić tą temperaturę? Ja Ci w kwestii zębów nie pomogę, bo nie mamy, może tylko tyle, że jak córce koleżanki kły wychodziły, to miała na pewno ponad 38 st i dosłownie przelewała się przez ręce

reklama
Mrsmoon - też się zastanawiałam, czy to nie trzydniówka, ale ta temp. od razu spadła po Nurofenie, i już nie wraca.. w dzień ciągle w okolicach 36-37, więc to chyba nie to, prawda? . Zobaczymy, czy znów wieczorem nie będzie powtórki...

Do góry