reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Plamienia

jaśminowastaraczka

Zaangażowana w BB
Hej dziewczyny, znowu ja🥺
W tym miesiącu stymulacja letrozole, owulacja potwierdzona monitoringiem, cialko
Żółte, endometrium odpowiedniej grubości, śluzówka jak najbardziej w porządku. Biorę duphaston od 17dc. Dzisiaj 23dc i plamienie, spore, brązowe, szczerze to już nie mam do tego siły. Badania są w porządku, drożność była robiona, partner przebadany.
2 poprzednie cykle clostilbegyt +duphaston i też plamienie przed okresem, czy któraś miała podobnie. Teraz byłam u kolejnego lekarza, rozkłada ręce, badania w porządku a takie rzeczy… dodam, że byłam w ciąży, która poroniłam w 9tc…
Będę mega wdzięczna za jakiekolwiek podpowiedzi

reklama
A z jakiego powodu poronienie? Badałaś się w kierunku trombofilii?

Plamienie szczerze może znaczyć równie dobrze tyle co nic... Ja plamiłam na brązowo przed każdym okresem latami, a nie miałam niedomogi.

Współczuję. Dawno była ta strata i długo się już starasz?
Jeśli chodzi o badania, co zdążyłaś zrobić?

Współczuję. Dawno była ta strata i długo się już starasz?
Jeśli chodzi o badania, co zdążyłaś zrobić?
Strata była rok temu w maju, badania tak naprawdę wszystkie, od podstawowych, hormonów, po drożność, posiewy. Witaminy też przebadane. Staramy się tak naprawdę od listopada, 3 stymulacje, później przerwa i teraz od czerwca

Tak ja mam.

Byłam juz stymulowana latrezolem. W 5 cyklu ciąża pęcherzyk sam pękł. (Poronienie).
Tez chcialam przerwać po 4 stymulacji bo efektów brak .konsultowałam się z innymi ginekologiem i stwierdził że po 3 ,4,5 stymulacji są efekty i był .
Zarodek przebadany nic nie wyszło.
Moje badania i męża ok .
Posiewy etc ok .

Teraz po badaniach zaczynamy od nowa ,ale zwiększona dawka latrezolu do 2 tabletek dzienne od 3 do 7 dnia .
Później estrofem na poprawę edometrium 10 do 13 dnia.
W 13 dniu monitoring i pewnie zastrzyk na pekniecie pecherzyka.

Acard 150 i heparynę.

Po tych stymulacjach czeka nas decyzja czy invitro czy zaprzestajemy starania .

Jeśli się nie uda to koniec

reklama
Do góry